Cât de des facem upgrade?

Nu prea obisnuiesc sa fac upgrade-uri, de multe ori mi s-a intamplat sa vreau un upgrade, ajungand in final la concluzia ca trebuie schimbat tot :smile:. Ultimul "upgrade" a fost un DVDRW Plextor (negru :tongue:)
 
Salutare lume si bine v-am gasit.
Nu imi sta in obicei sa fac upgrade des, ci doar la 2-3 ani. Asa se explica de ce am ATi Radeon 7500 :smile:
 
Eu imi upgradez calculatorul cand am ocazia, uneori nu trece o saptamana de la un upgrade si fac altul, imi place sa am calculatorul "la zi" :smile:
 
salut!

In primul rand eu spun ca un upgrade ar fi necesar cam o data la 6-12 luni (depinde la cat "upgradasei" inainte), dar apoi se intampla fenomenul "banii". Eu personal am facut cam la 3 ani, si inca mai tin calculatorul pe care il luasem acum 2 ani si ceva (duron 900 OC), dar nu pentru mai mult de 2 saptamani (cum spunea cineva mai sus, prefer sa imi fac cadou de sarbatori un calculator mai bun).
Probabil acesta nou va ramane cum e el inca cel putin un an (teoretic vorbind ramane la fel... ca va fi supus unor chinuri... dar asta e :biggrin: )

Ca o paranteza, draqushor, si eu tot un 7500 am acum :smile:
 
Tocmai am găsit un nou motiv de a face upgrade: am găsit o placă video cu un nivel peste a mea (FX 5200-> R 9600 PRO) la un preţ de caramele. Nu e fantastică (are memoriile la 460 Mhz în loc de 500 Mhz), dar nici nu s-a văzut ca şi cheltuială.

Recunosc că nu e ceva care să se întâmple des, dar când apare e totuşi un motiv valabil.
 
Luni fac comanda pt componentele necesare unui upgrade de nivel mediu :wink:
Anume, trec de la 256DDR la 256+512 (sper sa nu apara incompatibilitati, nu sunt in dual), cooler Speeze inlocuit cu... inca nu m-am hotarat, Zalman, Gigabyte, Termalright, placa video ATi 9600XT sau 9800 (inca mai deliberez).
Cu procesorul (Pentium 4 Willamete) mai astept pana in primavara, atunci trec la actiuni radicale, 64biti, ceva peste 3G, in functie si de ceea ce va mai apare pe piata. Deocamdata ma limitez la 2G, imi ajung pt moment.
Upgrade-ul (in cazul meu) il fac atunci cand sistemul nu mai corespunde necesitatilor mele si cand am ceva disponibilitati materiale.
 
Eu, recunosc sportiv, sunt disperat atunci când citesc prin vreo revistă sau review de cine ştie ce gizmo super-hiper; mi-ar plăcea să le încerc pe toate! Probabil că sunt maniac într-ale calculatoarelor.
Aşa că upgrade-urile curg... Ultimul upgrade a avut loc... ieri... o carcasă Chenbro GamingBomb (destul de urâtă dar e FOARTE tăcută). Înainte de asta am făcut upgrade la memorii (pe 8 Decembrie), de la 2*256 MB TakeMS la 2*256 MB Geil (pentru acei 5% în plus la viteză). Înainte de asta... hmm... sursa: de la Codegen 300W la EverPower 500W. Şi înainte de asta (prin septembrie) am achiziţionat cooler-ul Gigabyte PCU31VH. Iar înainte de asta... pfff... în fine.
Ce urmează? În ianuarie (maxim februarie): Mobo Abit AV8 Third Eye + CPU Athlon64 3200+ socket 939.
Da, sunt un maniac, şi nu mă mândresc cu asta. But I can't help myself... :frown:
 
Si eu am o pasiune costisitoare pentru gadget-uri. Ultima "nebunie", inutila daca stau sa ma gandesc (lucru pe care nu-l voi recunoaste in veci in fata consoartei), este un HP PhotoSmart 7760. E fain, am scos 2 poze pe A4 borderless de pe un Fuji S5000, o minune. Din pacate din 10 poze cred ca raman fara cartus photo, asa ca intelegeti utilitatea partiala a "jucariei", in conditiile in care gasesti mai peste tot laboratoare foto digitale.
Urmatoarea chestie e un retroproiector portabil Sharp, e cu adevarat o relaxare sa privesti un film seara cu ajutorul lui. Din (ne)fericire, nu mi-l pot permite :smile:
Referitor strict la componente, ultimul up-grade si cred ca cel mai nefericit din istoria up-grade-urilor facute de mine, a fost trecerea de la un Antec PlusView1000AMG cu sursa TruePower 480W la un barebone Abit DiGiDice. Care face un zgomot infernal, drept urmare va trebui sa-l customizez un pic cu ajutorul bormasinei pentru a inlocui un ventilator de 60mm ce are prostul obicei sa se invarta la 6000 ture! cu unul decent de 80mm si 2500 de ture. Motivul up-grade-ului? Consoarta mea, de care va povesteam mai devreme, e o mare iubitoare de lucruri gingase si stralucitoare si nu mai suporta carcasa aia gri, urata si mare.
:frown:
 
Am făcut şi eu primul upgrade major din ultimii 4 ani :biggrin:. Am primit un fond parţial nerambursabil, şi iată ce a ieşit:
Vechiul sistem: epox kt133a, duron 1400(1666 ... 133*12.5), 768 sdram, hdd 20G quantum lct.
Noul sistem: epox 8RDA3i, duron 1400(1666 ... 166*10, merge şi 200*8.5, adică 1700, dar din când în când are onoarea să îmi închidă câte o aplicaţie); uneori îl fac şi athlon xp :wink:, dar din cauza creionului nu ţine prea mult. 2*256 Geil ddr400 cas 2.5, value select, şi bijuteria, un seagate 160G pata 8 mb buffer.
Urmează curând un 1700+ JIUHB (... nici nu ştiu cum mai rezist psihic), pe care îl voi hrăni cu thermaltake-ul truepower de 420W :hihi:.
 
Eu fac upgrade cam la 2 ani, acest lucru depinzand de suma de care dispun, de utilitatea suplimentara ce mi-o va aduce upgradeul iar nu in ultimul rand de valoarea de piata de revanzare si de timpul in care componenta va deveni buna de aruncat la gunoi.

Actualul calculator il am de peste 1 an, iar de schimbat il voi schimba cand pe piata vor fi la preturi acceptabile procesoare dual-core (cu HT please !); memoriile DDR2 se vor mai ieftini un pic, standardul de carcasa BTX va fi mai raspandit, voi avea posibilitatea de a avea placa video duala (go Nforce 5 !), etc. Probabil deci ca voi schimba MB, CPU, RAM, PV in toamna acestui an.

Componenta care ma tenteaza cel mai mult (si care are cea mai mare nevoie de a fi schimbata) e placa video. Din pacate daca imi iau acum ceva pe AGP peste un an (la upgrade) va trebui sa caut sa o vand si sa cumpar ceva pe PCI Express (poate chiar ceva DUAL pe PciX :wink: ). Asa ca mai astept ...

Ultima achizitie a fost sursa Antec Neo Power (480W, 2 linii separate de 12V, cabluri customizabile - chiar prea customizabile :smile: standard ATX 2.0) - sursa luata cu gandul tot la viitor si la upgradeul ce ma asteapta.
 
Dacă depinde de utilitatea adusă, sunt curios (doar curios, nu înţelege altceva) care este utilitatea unei surse de 110 EUR fără TVA? Şi eu caut o sursă şi nu am restricţii cu banii, dar vreau ceva să merite banii daţi.
 
A cumpara una de 3 milioane acum, a o vinde la toamna (probabil pe aproape nimic) si a cumpara alta pentru noul sistem (mufe pt. PciX, Sata, noile mufe pt placa de baza, etc), conducea la cheltuieli mai mari.
In plus e silentioasa - are un singur ventilator de 12cm - cu reglarea turatiei f() de temperatura, etc. (principalele criterii pentru mine au fost - capacitate >450W si sa nu faca precum Concorde)
Mai are si alte "facilitati" - sunt pe siteul Antec, nu vreu sa-i fac reclama.
Si a fost in jur de 5 milioane, e adevarat.

PS 1: am vazut si surse cu 2 ventilatoare de 8cm si mi-am dorit altceva.
PS 2: iar orice sursa de peste 400W de firma e in jur de 3 milioane.
 
In general schimb componentele din calculator cam la 6-12 luni. Asta e pasiunea mea, daca vreti hobby-ul meu, dealtfel foarte costisitor. In general urmaresc si evolutia preturilor la componentele mai valoroase si atunci cand ajung pe o panta descendenta incerc sa scap de ele. La asta partial ma ajuta si faptul ca pot sa cumpar la preturi decente, cam tot ce imi trebuie :biggrin:.
Ultimul upgrade a fost total neasteptat, m-a luat prin suprindere atat pe mine cat si buzunarul meu. Am primit un pret mai bun decat bun pe placa video pe care o aveam (un 9800 PRO) si m-am orientat rapid spre ceva mai bun (un Gigabyte 6800GT cu 256 mb ram).
 
Upgrade imi fac numai cand chiar nu se mai poate altfel... si prin asta nu inteleg ca nu-mi mai merge nus ce joc/program, ci atunci cand componenta respectiva crapa.
Am tinut 3 ani un duron cu 256M ram, iar acum am un celeron la 2,6 cu 512M... asta probabil ca pana termin facultatea (sau ma insor :biggrin:) o sa-si faca treaba linistit.

Mausi, tastaturi, cabluri... astea is consumabile :tongue:
 
Upgrade- aproape niciodata.
Cel putin din '99,de cand am devenit "dependent" de calculator nu am facut upgrade. Am preferat ca atunci cand a fost nevoie sa iau alt sistem.
Am mai adugat in schimb componente care imi erau necesare,de exemplu un modem. Dar doar atat. De obicei un calculator cum il cumpar asa "moare". Asta si pentru ca nu sunt ahtiat dupa jocuri. Nu ma joc ultimele aparitii si in nici un caz la detalii maxime. Daca merge - bine, daca nu - asta e. Nici timpul, nici banii din pacate nu imi permit sa am intotdeauna calculatorul in pas cu "moda".
Desi unii pot parea surprinsi in lucrul normal cu calculatorul (net,office, muzica + filme - activitati care ruleaza preponderent pe calculatoarele nostre) un PII 400Mhz cu 128Mb RAM isi face treaba foarte bine.
 
Last edited:
Upgrade major o data la 2 ani.
In rest depinde de circumstante. Prefer sa ma folosesc la maxim de un lucru inainte de a face schimbari.
 
Am remarcat că upgrade-ul componentelor care nu sunt uzate moral se face de obicei cu costuri minime, mi s-a întâmplat chiar să găsesc pe câte cineva căruia să îi vând componenta "veche" la preţul la care am cumpărat componenta "nouă", cost upgrade: 0.
 
Back
Top