Cât de des facem upgrade?

CM2X2048-6400C4DHX. SPD by CPUz. Deci Twin2X.

Ar avea rost să mai pun 2*2GB? Uneri mai agaţă în filme 720/1080p când e pornit cu toate cele, sau dacă derulez stă să "încarce" (diferite playere), FF-u' cu cele ţ-şpe tab-uri, etc. şi mă gândeam că aş putea căuta pe la SH-uri.
 
Memoria n-o sa te ajute la procesor decat daca o scoti pe cea veche si pui una mai rapida in loc.
Banuiesc ca ai dual-/triple-/quad-/etc. core. Instaleaza Prio si muta tot ce ruleaza pe fundal pe un singur core (ultimul) si lasa primul core doar pentru player. In Win2000/XP poti adauga /intaffinity in boot.ini, parametru care muta toate intreruperile pe ultimul core.
 
Duamne ce sfaturi de scăzut performanța. korby, don't bother. Default merge cel mai bine, orice „setare” i-ai face o să meargă mai prost.
 
Memoria n-o sa te ajute la procesor decat daca o scoti pe cea veche si pui una mai rapida in loc.
Banuiesc ca ai dual-/triple-/quad-/etc. core. Instaleaza Prio si muta tot ce ruleaza pe fundal pe un singur core (ultimul) si lasa primul core doar pentru player. In Win2000/XP poti adauga /intaffinity in boot.ini, parametru care muta toate intreruperile pe ultimul core.

:rotf: :shocked: :lol:
 
Aşa...

Seasonic M12II-620 Bronze la 300 de lei ca să înlocuiesc Corsair-Seasonicu' de 520W?
 
Ceva similar pateam acum mult timp pe Opteron 170 @ 2.7 GHz. Era cam la limita pe 1080p. Core2 Duo @ 3.3 GHz se incurca la acelasi lucru? Da-o dracului de treaba, ca e ceva putred in Danemarca!
 
Yap, mai agață. Am avut C2D la 3.4 și era okish la 1080p, dar apăreau sacadări enervante uneori. Depinde și de setări, logic, dacă te uiți cu VLC merge și pe P4 :tongue:
 
Da' chiar, vacanţă cu 1000 coco? Unde? Şi io vreu. :tongue:

Socotelile de după vacanţă îmi permit cam 500 de lei pt. schimbări. Sursa M12 de mai sus şi încă 4 gigei de RAM? Şi dup-aia monitoru'.
 
poi...yo chiar acuma m-amgandit ca mi-ar trebui un up..
de moment am Intel Quad q8200 2.33ghz, placa video e HD6450 1Gb DDR2, MotherBoard AsRock G41M-S, HDD de un tb dar nu imi aduc aminte marca..
si sa fac up-ul cu un I5-2500k, GTX560 sau alta mai buna.. si o placa de baza compatibila :hihi:
cam atat...ultimul update o fost acum..un an jumate..
 
Sa zicem ca s-ar putea spune ca acum fac upgrade la 4 ani. S-ar putea spune pt ca eu nu imi upgradez sistemul personal (nu am nevoie de putere mai mare ca a unui nettop cu ION) ci upgradez ca un cadou de Craciun sistemul unui prieten. In Decembrie 2008 upgrade-ul a constat intr-un E5200, 4GB DDR 2 800 si un ATI 4670. Acum First Person Shoterele vad ca incep sa depaseasca ca minim configuratia lui asa ca urmeaza sa treaca la un I3 2220 sau un I5 3330, 8GB DDR3 si un ATI 7770 GHz Edition. I3 ul mi se pare destul de puternic pt sistemul actual dar cum viitorul upgrade se prefigureaza peste 4-5 ani, I5 3330 pare sa fie o solutie mai buna pe termen lung.
 
Eu tocmai fac upgrade major. Ultimul a fost fix acum 3 ani, pe atunci era un i5 750, 4GB RAM și placă grafică HD5750. Între timp s-a mai adăugat un SSD de 40GB, apoi încă 4GB RAM, apoi s-a schimbat HDD-ul (mai mult pe motiv de opriri ciudate, dar dacă tot l-am schimbat am luat unul de 2TB 7200rpm), apoi un al doilea monitor și o placă grafică pasivă (HD6850). Ah, și o sursă pasivă pe undeva pe-acolo. Chestii kindof minore.

Upgrade-ul de acum e Xeon E3 ceva (am revenit la CPU-uri server, înainte de i5 am avut două Opteroane), 16GB RAM (2x8, să mai fie loc de 16, că-i ieftină), SSD 180GB, cu o placă de bază kindof random. Tocmai pregătesc un stick USB ca să reinstalez Windows-ul. Din cauză de porcărie de EFI BIOS, am descoperit acum că bootloader-ul pe vechiul sistem era pe HDD, nu pe SSD, iar când am clonat SSD-ul vechi totul a fost perfect, însă bootloader-ul de pe HDD nu mai recunoaște SSD-ul, că zice că e altul. Acum încep să-mi explic de ce Windows Backup îmi zicea că nu are loc să facă backup la system, pentru că vroia să facă backup la ambele "discuri".

BTW, după ce e totul ok sistemul vechi o să fie de vânzare (i5 750, 4x2GB RAM, MB Gigabyte P55 UD3, posibil și SSD-ul), dacă are cineva chef de upgrade.
 
Eu am cam pierdut sirul, nu am mai facut upgrade in mod programat ci la nimereala. Nevoia a fost intotdeauna mica si punctuala, am schimbat placa video pentru ca voiam Skyrim, la un moment dat cand tot reprocesam filme de la concursurile de ciclism am schimbat procesorul (+ placa de baza) din dual in six core, SSD-ul a fost un soi de cadou, doar memoria a ramas de vreo 6-7 ani in configuratia 2x4GB, am trecut doar de la DDR2 la DDR3 undeva pe parcurs.

In acest moment am descoperit o gaselnita interesanta care consuma RAM si parca as mai pune ceva, dar mi-ar trebui doar 2-3 GB in plus si nu prea are sens un upgrade pentru asta: ramdrive pentru temp si cache. Am folosit si inainte, dar pornea manual si nu era prea stabil, acum porneste automat la boot si e aproape transparent in utilizare, il folosesc in primul rand ca sa menajez scrierile pe SSD si apoi pentru ca acel 1 GB de RAM consumat acum e in general nefolosit. Cum limita la ramdrive (versiunea free) e 4 GB si am avut nevoie de cateva ori de 2-3 GB mi-a trecut prin cap sa fac unul permanent de 4 GB daca as face upgrade la vreo 10-12 GB, numai ca spuneam mai sus ca nu mi s-a parut o idee care sa merite deranjul.
 
Tocmai pregătesc un stick USB ca să reinstalez Windows-ul.
Rectific, am scăpat fără. Atenție doritorilor, dacă vreți să instalați Win 7 pe un sistem nou prin USB, asigurați-vă că băgați stick-ul USB într-un port USB 2.0, că de pe alea 3.0 bootează installer-ul, dar când să îți ceară HDD-ul îți zice că vrea drivere. Și tu te gândești la drivere de AHCI and stuff, când el de fapt nu poate să mai citească de pe stick-ul USB, că a uitat brusc cum se face. Eu am descoperit că porturile din spate sunt numai USB3, așa că am făcut repair la win abia după ce am bootat de pe un USB2 de pe front panel, până atunci era ori "vreau driver" (la install simplu) ori "nu pot să scriu noile setări" (la repair). Good stuff.
 
Porturile USB 3.0 sunt albastre. Eu nu am mai facut instalare de Win de pe CD de foarte multi ani.
 
Back
Top