Cât de des facem upgrade?

Joined
Mar 7, 2006
Location
Bucuresti, Calea Mosilor
Cand era nou nu facea asa. Am desfacut sursa, am taiat firele de la ventilator, am gasit ceva de plastic acolo ca un opritor pe ax, l-am scos cu o forfecuta si apoi am dat cu un pic de crema de maini in lagarul ala, apoi am izolat firele la loc cu scoci. Un pic din zgomot s-a mai dus parca, dar tot se aude.
 

pitzy

Membru
Joined
Jan 20, 2006
Location
Cu capul in nori, da' cu picioarele pe Pamant
Ma tot gandesc la un upgrade de HDD, daca se poate numi asa. De fapt nu e un upgrade, e o necesitate pentru ca actualul (un Seagate 40GB) ma cam lasa. Cand mi-e lumea mai draga face un clant, sistemul se blocheaza, dau reset, sistemul merge ca o cizma, inchid de tot, hotarat ca a doua zi sa merg la magazin. Din pacate/fericire a doua zi ii acord o "ultima sansa" si hdd-ul meu merge ca uns pana data viitoare. Si uite asa de apropae un an ma tin sa cumpar altul, dar el se incapataneaza sa ma intoarca din drum :smile:.
Ultimul upgrade a fost acum vreo 2 ani jumate cand am inlocuit on-board-ul video cu actualul GeForce FX5200 :tongue:. Nu se intrevede altul in viitorul apropiat pentru ca nu am nevoie.
Probabil o sa trec direct pe 64 biti si o sa fie totul in "tipla":biggrin: .
 

Ch3m1kal

Lethal
Joined
Mar 12, 2005
Location
Hidden
Originally posted by andreea cerulean
am dat cu un pic de crema de maini in lagarul ala
:haha: Probabil zgomotul s-a atenuat datorită faptului că săracul ventilator abia se mai mişca. Pentru aşa ceva se foloseşte ulei pentru mecanisme fine, sau am înteles că merge şi cu ulei pentru cutia de viteze. (despre al doilea nu pot pronunţa cu exactitate, pentru că nu mă pricep :biggrin:)
 

Dashu

Membru
Joined
Oct 7, 2004
Originally posted by andreea cerulean
... am dat cu un pic de crema de maini in lagarul ala...
Am facut si eu prostioara asta cand eram in facultate si n-am gasit alt lubrifiant decat crema prietenei unui coleg. In ~6 ore a fost dezastru mi s-au oprit toate ventilatoarele (la toate facusem mare ungere). Noroc ca am fost in camera si mi-am dat seama, calculatorul meu era brusc mai silentios fata de HP colegului (iar asta era aprope inaudibil).

Evidend am desfacut pana la urma toate ventilatorele si am ramas stupefiat, crema respectiva se facuse ~plastic, nici un ventilator nu se mai putea invarte.

@bausto nu-i prea consistent, din experienta ce a urmat (intamplarii relatate mai sus), mi-am dat seama ca cel mai bine a mers cu vasilina pe baza de sodiu.

P.S. In curand am sa incerc cu un lubrefiant Roxtec.
 
J

JW

Guest
Din punctul meu de vedere indicat este sa faci upgrade cat mai des cu putinta.De asemenea este bine sa faci upgrade atata timp cat inca poti optine un pret bun pe componentele pe care le ai in sistem.De asemenea daca intalnesti pe cineva care vrea sa cumpere la un pret bun ce ai in sistem vinde imediat, nu te gandi de doua ori.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
JW, depinde ce vrei, dacă vrei un calculator ca să ai calculator (adică să te mândreşti cu el) sau vrei un calculator ca să-l foloseşti. Dpmdv singurul upgrade pe anul acesta va fi încă 1 GB de RAM şi poate un HDD mai mare pentru server. În rest nu mă mai atrage nimic, mai ales de când am văzut că Oblivion se mişcă ok cu detalii medii.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
În facultate ne învăţau că mediile de stocare (HDD, FDD, bandă etc) se numesc memorii externe. Deci puştiu' nu bate câmpii prea rău.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
N-a greşit prea tare, dar era mai exact dacă specifica faptul că se referă la cea nevolatilă. :smile: Confuzia asta e întâlnită des printre cei care nu prea au tangenţe cu domeniul.

Pe mine m-a-ntrebat (de fapt a scris pe o foaie) cineva aşa: 1 MB = ?? GB? :smile:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Originally posted by miahi
mai ales de când am văzut că Oblivion se mişcă ok cu detalii medii.
Pe ce placă video? Încă nu l-am cumpărat pentru că la Gameshop scrie că e disponibil abia pe 31, dar vreau măcar să ştiu dacă trebuie să cumpăr piese până atunci.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Eu n-am mai avut răbdare să-l aducă cei de la GS. Aseară eram prea obosit să încerc tweakings, aşa că l-am lăsat pe ce-a găsit el de cuviinţă. Prima dată m-am blocat, pentru că era pus automat pe 640x480, dar mi-am luat inima-n dinţi, am pus 1280x1024 şi nu-s probleme. N-am pus un fraps dar e mai mult decât jucabil. O să încerc acum să pun toate setările la maxim, să văd ce iese :biggrin:.

Cerinţele de sistem ale Oblivion au scăzut odată cu scoaterea softshadows de pe obiecte (rămânând doar pe NPCs) din cauză că XBOX 360 nu era suficient de puternic să le randeze. Nu prea se ştie de ce n-au pus măcar o opţiune pe PC.

Sistemul e Opteron 144 @ 2.6 GHz, Gigabyte 6600GT @ 500/1120, 1 GB RAM @ 240 MHz.

Edit: se pare că framerate-ul e în medie 23 FPS, cu scăderi pe la 15 când sunt multe obiecte. Nefiind un shooter, e ok.

Another edit: am tras de unele setări mai sus (shadows, filtering) şi framerate-ul a scăzut la 22 FPS. Singurele setări la care chiar se cunoaşte diferenţa sunt cele legate de apă, cu toate setările la maxim reducându-se cam la jumătate framerate-ul.

Yet another edit. A început ploaia. Mai scădem vreo 5-6 FPS :frown:.

Ce e interesant e că încărcarea CPU e cam la 50% în timpul jocului. Primul joc încercat care nu încarcă procesorul 100%.
 
Last edited:

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Originally posted by miahi
Yet another edit. A început ploaia. Mai scădem vreo 5-6 FPS :frown:.
:haha: Deja-vu, anybody? La fel se intampla si cu Morrowind. A trebuit sa astept 2 ani sa-l joc cum trebuie :mad:
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
Primul post pe acest forum. Cei care ma cunoasteti... run away.

Cat de des fac upgrade?
Aproape in continuu, dupa posibilitati. Incerc sa nu stau niciodata pe loc, desi niciodata nu voi fi in ton cu ultimele aparitii.
Ultimul upgrade major a fost in la sfarsitul acestei ierni si a constat in schimbarea platformei, de la sk. A (Palomino 1700+ @ 1800MHz la voltaj standard) la sk. 754 (Clawhammer 2800+ dus pana la 2700MHz cu 1,7V... momentan).
Deja am mai schimbat cate ceva (sursa, memoriile, am mai adaugat un HDD si doua placi de baza... ma apropii de a treia)

PS: Scuze ca "trezesc" acest topic. Oricum e important.

Post corectat. Mai multă grijă în exprimare şi mai puţine smilies. Neo
 
Last edited:
T

trotil_trist

Guest
Cat de des fac upgrade? Cat de des ma tine buzunaru'. Cam de mult n-am mai facut nimic pt raşniţa mea d-acasa. Si de upgrade nu mai poate fi vorba, e ca si cum ai tunări un tractor U650. Decat upgrade, mai bine altu' nou...

Post corectat. Mai multă îngrijire în exprimare şi mai puţine puncte de suspensie.
 

Dic

Membru
Joined
Aug 6, 2006
Location
Bucharest
Mici modificari aduc sistemului in mod constant (de exemplu acum 2 luni am achizitionat un tv tuner Leadtek PVR2000, la inceputul anului am luat unitatea DVD-RAM). Modificarile de platforma le fac destul de rar (am socket A si nu simt inca nevoia unei schimbari).
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
Re: Primul post pe acest forum. Cei care ma cunoasteti... run away.

Originally posted by korby
Cat de des fac upgrade?
Aproape in continuu, dupa posibilitati. Incerc sa nu stau niciodata pe loc, desi niciodata nu voi fi in ton cu ultimele aparitii.
Ultimul upgrade major a fost in la sfarsitul acestei ierni si a constat in schimbarea platformei, de la sk. A (Palomino 1700+ @ 1800MHz la voltaj standard) la sk. 754 (Clawhammer 2800+ dus pana la 2700MHz cu 1,7V... momentan).
Deja am mai schimbat cate ceva (sursa, memoriile, am mai adaugat un HDD si doua placi de baza... ma apropii de a treia)

PS: Scuze ca "trezesc" acest topic. Oricum e important.
Un mic update, am mai modificat câte ceva. Sunt acum la a patra placă de bază (un Biostar T-Force 6100-754), procesorul a ajuns pe la 2800MHz, am mai achiziţionat un eVGA 7900GT (atinge 600/1950MHz fără artefacte) şi mâine pun mâna pe 2GB UCCC+ PCB Brainpower. După acest upgrade va urma o pauză destul de lungă din cauză că trec pe clasa a XII-a şi n-o să-mi mai permit aproape nimic din cauza meditaţiilor. :frown:
 
Top Bottom