Cât de des facem upgrade?

V

Voltaire

Guest
de acord cu AdrianG
dar in cazul meu a fost o necesitate:
Gigabyte NF-9
Athlon64 3000+ pe 939
ATI X600PRO Sapphire
256 DDR kingmax 3200
256 DDR noname 2700 (double sided la sh, care nu a mers pe nici o alta placa de baza, weird)
sursa 400W noname (god help me)
si un amarat de system exaust pe care mi l-au dat gratis si l-am pus la placa video
all of this? 15.600.000.
i'm crippled pana in iarna
si mai pui ca am gasit acum un venice la 5.000.000. si nu am bani

ModEdit: încearcă să scrii şi în româneşte, te rog.
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Location
Iasi
Ai un sistem bunicel acolo. Ce ar trebui sa mai faci e sa scapi de memoria aceea la 333 si sa iti iei una la 400. Diferenta e foarte mica, pecuniar vorbind. De ce? Nu ca ar fi sh sau double sided, ci pentru ca e pacat sa folosesti hypertransportul de 800 (6,4 G/s) la doar 5,4G/s cit e cu memoriile la 333. Sau merge in OC la 400? :biggrin:
Cit despre procesor nu ar trebui sa-ti faci deocamdata probleme, e foarte bun si Winchesterul ala. Asteapta x2-ul :smile:.

Ontopic:
De ceva timp ma preocupa si pe mine silentiozitatea, am fost pe la "silencing my horses", asa ca upgrade-urile le fac acum doar pe principiul asta: sursa Allied cu ventilator de 12, 2 ventilatoare de 9 fata spate la 5 V, hdd de 120 wd jb chiar foarte silentios. Urmeaza o carcasa spatioasa, tower, un cooler de placa video mai silentios, dar sa mai fie si bani...

In rest upgrade-urile le fac doar atunci cind una din componente nu mai face fata solicitarilor, fie ele hardware sau software. Dar cum in ultima vreme un upgrade mai atrage citeva cu el, ma limitez la maxim 3/an.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Originally posted by JustIn
... ci pentru ca e pacat sa folosesti hypertransportul de 800 (6,4 G/s) la doar 5,4G/s cit e cu memoriile la 333.
Şi e păcat să baţi cuie în geam cu crocodilul :smile:
Nu are legătură viteza pe hypertransport cu memoriile, sunt busuri independente. Dacă îţi faci probleme că un HDD care face transfer DMA în memorie va fi limitat de cei "doar" 5.4 GB/sec atunci deja mă îngrijorez că puştiul meu o să fie prins de radar cu tricicleta pe autostradă depăşind viteza de 130 km/h.

HDD RAID + GbEthernet + TV tuner şi tot nu ajung să consume 5.4 GB/sec. Doar o placă video cu TurboCache ar putea face asta, dar pentru aşa ceva şi 6.4 GB/sec e tot prea puţin.
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Location
Iasi
Daca s-ar fi pus asa problema, ar fi trebuit sa raminem la procesoare cu transfer intre memorie si ele de maxim 150 M/s, sau sa folosim placi video pe pci, ca doar nu avem hdd cu transfer mai mare de atit.
De fapt ii recomandasem memorii la 400 pentru ca e mai bine ca procesorul sa mearga sincron cu memoriile.
[...] Aici aberasem.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
"hypertransport între memorii şi controlerul din procesor" ? JustIn, baţi câmpii din ce în ce mai rău. Mai citeşte un pic despre procesoare, controller-e de memorie, bus-uri de interconectare şi după aceea revino cu o corecţie la chestia de mai sus.

60 billion flies cannot be wrong: eat shit!
 
C

ciogium

Guest
Daca as avea bani de aruncat pe geam as face upgrade, de curiozitate, la fiecare noua aparitie hardware. Nu am insa, chiar am facut upgrade fortat de imprejurari. Am vrut sa fac curatenie in carcasa + cable management si cand am pus tot la loc nu a mai pornit. Procesorul + placa de baza busite (1700+ si NF7-S). Intr-adevar am bagat putin aspiratorul acolo dar imi aduc aminte sa o fi facut-o cu mare atentie si fara sa ating nimic - cu siguranta nu mi-a reusit. :bash: Asa ca am trecut in tabara Intel sa vad si eu cu ochii mei cum e HT. Am aflat, este ok.
Nu cred ca mai este nevoie sa spun ca nu am sa mai bag aspiratorul intr-o carcasa cat voi mai trai, nu?:mda:
Cat de des facem upgrade? Eu cred ca raspunsul la aceasta intrebare, cel putin pentru mine, este foarte simplu - atunci cand ceea ce ai in carcasa nu mai e in stare sa ruleze cum vrei (performance wise) programele pe care le folosesti!
Mai am de cumparat 512 RAM si LCD. Prima vine zilele astea, monitorul sa mai astepte, nu sunt bani inca.

Post corectat de moderator, rog citirea regulamentului.
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Am un sistem bazat pe socket A. Pînă acum, upgrade-urile s-au succedat cam la 6 luni: ba placa de bază, prima dată, de la un Matsonic la Epox, apoi memorie în plus, placa video, de la FX5200 la 9550GU, un tuner etc.
Pentru moment, deoarece PC-ul este folosit doar ca sursă exclusivă de divertisment, recreere, comunicaţie şi fiindcă răspunde încă acestor cerinţe, nu va mai vedea nici un upgrade. Iată că la perioade de răscruce, cum e cea în care ne aflăm, cînd durerile facerii noilor tehnologii pe 64 de biţi nu s-au sfîrşit, nu e indicat upgrade-ul, ci mai degrabă răbdarea.

Poate odată cu aderarea la UE, dar fără nici o legătură cu aceasta, voi înlocui întregul sistem cu unul total nou, poate cu un procesor pe 64 de biţi (real), cu o placă video mai bună etc.
 

Alter Ego

PEDs, EPO & More.
Joined
Mar 24, 2004
Location
44°24'49"N, 26°05'48"E
Poate odată cu aderarea la UE, dar fără nici o legătură cu aceasta, voi înlocui întregul sistem cu unul total nou, poate cu un procesor pe 64 de biţi (real), cu o placă video mai bună etc.
Totuşi, ai grijă, aderarea se poate prelungi cu un an. :biggrin:

Revenind on topic... tocmai mi-am schimbat placa video, de la un amărât de FX5200 la un GeForce 4 Ti4800SE la care am adăugat un NvSilencer pentru că ventilatorul stoc făcea un zgomot insuportabil. Cât de curând îmi voi schimba şi placa de bază + procesor şi voi trece pe 939, combinaţia va fi (probabil) Venice + Abit AN8 Ultra (Silent Otes).
 

wisp

Membru
Joined
Mar 8, 2005
Originally posted by salogeL
Totuşi, ai grijă, aderarea se poate prelungi cu un an. :biggrin:

Revenind on topic... tocmai mi-am schimbat placa video, de la un amărât de FX5200 la un GeForce 4 Ti4800SE la care am adăugat un NvSilencer pentru că ventilatorul stoc făcea un zgomot insuportabil. Cât de curând îmi voi schimba şi placa de bază + procesor şi voi trece pe 939, combinaţia va fi (probabil) Venice + Abit AN8 Ultra (Silent Otes).

Si iti schimbi din nou placa video ?
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Originally posted by salogeL
Totuşi, ai grijă, aderarea se poate prelungi cu un an. :biggrin:
Sînt mai mult decît sigur că ne integrează ăştia forţat. Deci, pariez pe 2007! :biggrin:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
A trecut un an de la ultima încercare (abandonată) de upgrade. Între timp am schimbat monitorul, pentru că cel vechi începuse să aibă probleme de imagine. Şi dacă tot a trebuit cumpărat altul, am zis că un LCD de 19" nu ar strica. Şi într-adevăr, nu strică :smile:.

Acum m-am luat să strâng componente pentru un nou calculator, pentru că m-am obişnuit cu un P4 3 GHz la serviciu şi începe să mă enerveze diferenţa de performanţă între cele două. Ţinta este un A64 Venice 3000 sau 3200+, nForce4, 2x512 MB şi un 6600GT. Pentru că trebuie linişte, pe procesor va fi un XP120 cu ventilator Papst, placa de bază Abit AN8 Ultra (gând la gând, salogeL), placa grafică un Gigabyte cu SilentPipe II (pe care încă nu am văzut-o nicăieri în oferte :frown:). Toate împachetate în carcasa existentă, iar calculatorului actual îi voi găsi o altă carcasă, poate home-made.
 
Last edited by a moderator:

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Originally posted by morph
Tocmai am trecut de la p4 2,4 la A64 3000+@2400MHz, skt 754. De ce asa si nu skt939 nu stiu. Probabil din lipsa de componente pe piata noastra. De ce A64 iar nu stiu. M-am saturat de pentium-ul care il aveam. Prescott iar nu era tentant si nici P530 nu inspira incredere, mai ales ca trebuia sa schimb toate componentele.
Performanta in plus se simte, dar parca duc dorul HT-ului...
The same over here. Am schimbat un P4 2.4C (HT, bus de 800MHz) cu un Venice 3200+, Abitul AI7 cu o DFI LP UT NF4 UltraD, FX5200 cu 6600 chior de la Gainward.
De ce sk939? Pentru ca sunt cam maniac. Posibilitatea de a castiga 2 secunde in SuperPI 1M ma termina nervos. Iar un scor in 3DM2001SE peste primul de pe ORB inseamna betie de 2 zile (inca nu s-a realizat, dar lucrez la asta...).

In cateva zile voi schimba si sursa (trec la un Levicom 450W, cu 30A@12V :biggrin:). Motivul? Pretul nebunesc de mic (cu banii astia iei o sursa mediocra) si amperajul pe railul de 12V care il gasesc doar la OCZ Powerstream (sursa muuuult prea scumpa pt bugetul meu).

Da, ma incadrez in sectiunea geek, dar nu ma pot abtine. Daca nu trebuia sa-mi schimb telefonul (un 7110 obosit rau), schimbam si placa video.

Geek total nu sunt. Si asta pentru ca mi se par absurde preturile la 7800GTX si nu as plati niciodata pentru asa ceva. Si imi si place sa ma joc :goofy:
 

claudiu.r

Banned
Joined
Feb 13, 2005
In general, dupa tot ce am citit aici, un lucru e clar: lipsesc cu desavarsire itshop-urile care ofera optiuni de upgade oficial. Mare pacat!
Eu fac upgrade la componente care imi aduc un spor de performanta simtitor, cum e cantitatea de RAM sau placa video. Am un Sempron 2800+ @ 2958, o placa de baza Epox 8NPA SLI si am schimbat placa Asus 6200GE modat in GeForce 6600 @ 500/700 cu una Connect3D X800GTO modat in X850XT cu frecventele de 570/1150; am inlocuit RAM-ul Kingmax PC3200 cu 1GB G.Skill 3200 (2-2-2-5) sau 4800 (2.5-4-4-8) si configurat, astfel incat tin piept fara probleme chiar si unui procesor pe Socket 939.
Neo, Gainward-ul nu e extraordinar, nu am reusit mai mult de ~2300 de puncte in 3DMark05 (Asus-ul de care vorbesc mai sus obtinea 3115), prodabil memoriile de 4.0 ns la Gainward fata de cele de 3.6 la Asus franeaza putin.

Post practic rescris de moderator, pentru prima şi ultima oară. Data viitoare orice astfel de text greu descifrabil, scris cu degetele de la picioare, va face aripioare.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Teste in 2005 nu am dat inca... Dar pentru numele lui D-zeu, nu ma pune sa vb despre teste, ca ma alearga Rabbit :goofy:
Oricum, crede-ma ca scot peste 3200 in 2005 daca imi pun capul :biggrin:
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Originally posted by ursamajor
Poate odată cu aderarea la UE, dar fără nici o legătură cu aceasta...
Am minţit! Mă "mănâncă" de încă (măcar) 256 MB de memorie! E relativă treaba asta cu "cât de des facem upgrade-urile". Periodicitatea nu intră în calcul. Opinia mea. :wink:
 

Dashu

Membru
Joined
Oct 7, 2004
Si un mic ajutor daca se poate.

Pana acum upgrade ocazional.

Dar, de ceva timp sunt obsedat de liniste.
Sistemul care-l am de 1 an si 2 luni e format din: ASUS A7N8X-X (m-a incantat racirea pasiva pe NB), HDD Samsung SP0812N, video: alta racire pasiva, Gigabyte GV-R955128D, si Sempron 2200+.
Aaa, la ventilatorul sursei UTT i-am miscorat voltajul la 7,5V.

Eh, ma obsedeaza faptul ca Rabbit in "Silencing the horses" a reusit sa operasca ventilatorul de pe procesor fara consecinte dezastruoase, de fapt e chiar bine.

Q:La ce m-am gandit?
A:La un upgrade, evident. La o placa de baza si evident un procesor care sa ma lase sa-i opresc ventilatorul.

Pana ieri ma gandeam la nForce4 Socket 939, dar mi-am dat seama ca se poate si cu mai putin (ma doare buzunarul), asa ca nForce 3 250 ASUS K8N si Sempron 3000+, pare sa fie solutia.

Dupa multe forumuri cutreierate mi-am dat seama ca Sempronul 3000+ e cel mai ieftin procesor ce are C'n'Q. ASUS pe site sustine ca K8N are C'n'Q. La AMD nu zice nimic de ea, doar K8N-E e precizat, la SPCR este dar, nu poate opri ventilatorul.

Ajutati-ma va rog, caci eu nu pot posta la HELP Thread, daca are cineva aceasta placa de baza, sau macar cineva care a facut vreun sistem cu ea, sa-mi spuna daca poate opri ventilatorul procesorului si daca pot scade voltajul (evident tot la procesor).

P.S. Sper ca n-am tampit pe nimeni cu "balariile" mele.


Post corectat de moderator: „ca-ci”, „vre-un”...
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Downgrade de plictiseală: sursă mai silenţioasă. De la Antec Smartpower 350S la Fortron cu ventilator de 12 cm, aceeaşi putere pentru că era mai uşor de procurat (1 km de servici) decât cea de 300W.

Upgrade de plictiseală: Audigy 2 ZS în loc de Live!Platinum. Se aude la fel, trebuie să umblu la cabluri: cablul spre receiver e un AUI (de la reţele 10Base5) hand-made, cu mufe aurite.

Ce mai urmează? Nu ştiu, upgrade de sictir, de cablu de alimentare la 220V sau de husă de praf la monitor. La câtă inovaţie şi performanţă e în noile produse, un cablu de alimentare la 220V rounded cu neon şi low-noise e pe drum. Mai ales dacă are USB pentru configurare. Depinde şi de potenţialul de overclocking şi latenţe.
 
Top Bottom