Căști închise ceva mai bune

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Dacă tot avem niște audiofili și audio-măsurofili pe-aici, să profităm :biggrin:.

Mă tot gândesc la niște căști care să înlocuiască actualele AKG K55, care au mai mult de 10 ani, niște dinți de iepure prin cablu și bureți care s-au cam întărit și încep să se descompună. Se înfig într-un Xonar DX sau Lenovo T530.

Cerințe:
- căști închise (am salivat la Grado alea pe care le vindea Cosmin dar mie-mi trebuie izolare fonică; uneori folosesc căști in-ear + antifoane); fără active noise cancelation, am testat și de-alea câteva, nu-mi place efectul.
- over head, over ear
- cablu de minim 3m, rezistent
- la fel, căștile să fie rezistente (actualele au căzut pe jos de sute de ori, mai ales când se prinde cablul în mânerele de la scaun și mă rotesc/plec cu el)
- impedanță nu foarte mare, să intre direct în Xonar

Preferințe:
- sunet ok spre bun (eu sunt destul de mulțumit de K55, care nu-s chiar o realizare măreață în domeniu; turbo bass ăla chiar bubuie, probabil multă lume ar strâmba din nas)
- posibil wireless; aici e cu cântec, la ce am ascultat wireless până acum (căști sub 500 de lei AKG și Sennheiser) am sesizat zgomot de fond chiar și cu urechile mele de lemn. Dacă-s wireless să aibă baterii normale, nu litiu custom; plănuiesc să le folosesc alți 10 ani.
- nu foarte grele, să pot sta câteva ore cu ele pe cap la nevoie
- dacă se pot asculta undeva ar fi excelent

Soluția perfectă ar fi niște căști over ear, închise, wireless fără zgomot de fond. Astea zic 85 dBA (0,5 Vrms, 1 kHz), da' lumea se plânge de chestii. Dacă nici la banii ăia nu scapi de probleme cu zgomotul...

Buget orientativ: sub 1000 de lei.
 
In afara de ce se discuta / testeaza / masoara pe AICI, nu cred ca poate cineva sa-ti dea mai multe informatii. Daca spui izolatie fonica => casti pt. DJ - profesionale. Altceva e vax. Vezi la SENIA. Poti sa le si asculti, sunt in blocul turn din Piata palatului. Te duci, te sfatuiesti cu ei, le spui ce vrei, testezi. Sfatul meu. Castile cred ca sunt la etajul 2, intrebi si tu la intrare...
 
Cu wireless sunt de acord, aceleasi experiente le-am avut si eu cu zgomotul de fond, inclusiv la o pereche de ~1500 RON - nu mai stiu ce erau dar nici nu mai conteaza, de ce as retine niste casti asa proaste si scumpe. :smile:

Eu as zice sa faci o vizita pana la avstore, le spui ce cerinte ai si testezi modelele care se incadreaza, ca au multe perechi de casti disponibile pentru auditii. Eu am intrebat un amic cascofil si a spus AKG K550 sau AudioTechnica A700x dar ideal ar fi sa le asculti si tu, sa nu ai vreo surpriza cand le asculti sau cand le pui pe cap - eu inca nu am vazut casti universal confortabile, sau universal placute la sunet.
 
Am vrut sa probez casti la Senia (mag. Muzica), mi s-a spus ca nu se poate, ca nu e igienic (corect). Numai Avstore face probe?
 
Daca e vorba de casti in ear poate, daca sunt over ear se pot sterge cu alcool si e foarte igienic. Altfel nu e igienic sa probezi incaltamitea, castile moto si alte chestii pe care nu le poti cumpara decat rareori fara proba. Pana si potentialele neveste se cam probeaza in ultimele decenii.
 
Am vrut sa probez casti la Senia (mag. Muzica), mi s-a spus ca nu se poate, ca nu e igienic (corect). Numai Avstore face probe?
La magazinul Muzica nici eu nu am putut face probe; la Senia i-am convins sa testam 2 modele, pe care le-au bagat intr-o mizerie (la propriu) de mixer/stuff/crap si mi-a bagat un techno-rave de m-am lamurit bustean de calitatile castilor. :biggrin:

Mai sunt si alte magazine la care poti face probe, sunt sigur, dar sa aiba atatea modele de casti, cu amplificatoare, playere portabile si alte scule, toate disponibile pentru auditie... nu cred ca mai fie pe undeva.
 
Din păcate eu n-am avut timp să mai ajung nicăieri să ascult. Am mai citit de ele, K550 pare interesant, dar doar dacă ai capul de o anumită formă. Să văd săptămâna asta.
 
Tot n-am ajuns să ascult K550. Din păcate "alocația de gadgets" pentru luna asta se duce pe piese de bicicletă, așa că mai durează.
 
Ti-ai luat? Ce ti-ai luat? Caut o pereche de casti pentru prietena, ceva mai de calitate si fancy. Prin fancy nu ma refer la Beats. :zbang:
 
Am testat AKG-urile și parcă nu se potriveau pe capul meu, așa că n-am luat, iar între timp am avut multe schimbări și n-am mai luat nimic. Sunt în plan dar nu mai sunt așa de importante :smile:.
 
N-am mai updatat pe-aici. Până la urmă am ales features peste calitate (pentru că nu ascult mereu lângă PC, și mă cam încurca trasul cablului), și am ajuns la Plantronics BackBeat Pro; pe Amazon au fost cu ~40% mai ieftine decât la noi.

Așa, după ureche, nu sună rău, pot scoate bași mai tare decât suportă urechile mele, n-au zgomot de fond deloc, iar funcțiile auxiliare sunt utile (bluetooth aptX, cablu dacă rămâi fără baterii, noise canceling activ, bateria ține o groază, class 1/100m, multipoint). Noise canceling-ul nu e așa de "apăsat" ca la Bose (ceea ce pentru mine e un plus, nu îmi place senzația dată de ANC-ul Bose) și introduce și un pic de compresie de dinamică, dar e mai bine decât auzitul zgomotului.

Sunt comode, pot sta 8 ore cu ele pe urechi, iar greutatea se repartizează destul de bine cât să nu apese doar de sus (ex: am încercat SteelSeries 9H, mai ușoare, dar apasă pe creștetul capului în 2 puncte de suprafață mică, groaznic).

Un feature pe care l-am dezactivat a fost oprirea muzicii când le dai jos (nu mi-e clar unde e senzorul pentru asta, dacă măncam ceva mai credea că le-am dat jos și era enervant).
 
Back
Top