Căşti - experienţe personale

Evident ca nu sunt, chiar deloc. Tonurile alea oricum nu pot fi verificate cu urechea, care aude cam asa...
 

Attachments

  • fletcher_munson.png
    fletcher_munson.png
    13.7 KB · Views: 250
Originally posted by Cosmin_C
Linearitatea se verifica generand tonuri de anumite frecvente, faza cu egalizatorul imi suna un pic naiva. Cat de sigur esti ca rahatul ala de egalizator actioneaza exact acolo unde ar trebui, si mai ales, ce boxe/casti ai folosit ca sistem de referinta ca sa fii asa sigur ca acele frecvente medii nu trebuiau sa sune chiar asa, adica mai incet ?

Scuze de off-topic. :frown:
Asa am descoperit problema. Mi s-a parut ca suna "infundat" daca nu umblu la egalizator si cand am testat cu diverse frecvente test, am constatat ca aveam dreptate - unele frecvente se aud mult atenuat. Mai am la indemana niste boxe de calc (pocnitori) si o combina. La ambele se aud ok respectivele frecvente, deci nu sunt urechile mele de vina.
 
Aha, interesant. Ma intreb daca eu m-as fi prins de problema. :biggrin: Cam in ce zona e problema, "instrumental" vorbind ? Sunt probleme cu vocile feminine, de exemplu ?
 
N-as putea spune exact ce este afectat. Totul e afectat. Ia si tu o melodie pe care o stii bine si filtreaza 50% frecventele 2500-3500 Hz (o curba cu minimul la 3KHz ar fi cea mai potrivita) si vezi cum suna.
 
Într-o anume perioadă a vieţii mele am avut o mare apetenţă pentru căşti. Le foloseam, în mod frecvent, atunci când mă "prosteam" (uneori o mai fac şi acum) cu niscaiva jocuri. Nu am fost deosebit de pretenţios în acest domeniu, dar am ales, ca şi în cazul sistemelor audio, Altec Lansing. M-am oprit la modelul AHS-502 care-şi face şi acum datoria, producându-mi reale şi plăcute surprize chiar şi atunci când îmi satisfac... melomania !
Nu am putut să le găsesc prea multe defecte (de, urechile mele imperfecte !) dar, după o utilizare mai lungă, devin oarecum neconfortabile. Şi cred că este un efect valabil în cazul multor seturi de căşti.

Pentru că zilele trecute am notat preconizata lansare în vânzare a căştilor Audio-Tehnica ATH-ON3, nu voi pierde ocazia să vi le prezint şi vouă!

Aşa cum spuneam, compania japoneză Audio-Tehnica a programat, pentru data de 26 ianuarie 2007, livrarea noilor căşti audio ATH-ON3 din seria ONTO (Seamless Headband).

Cu un design simplu dar rafinat, graţie benzii de susţinere extrem de subţiri, beneficiind şi de o greutate redusă, căştile ATH-ON3 vor fi disponibile într-o gamă de cinci culori diferite: negru (ATH-ON3 BK), limoniu (ATH-ON3 LGR), gri pal (ATH-ON3 PGY), cafeniu închis (ATH-ON3 SBW) şi alb (ATH-ON3 WH).



Căştile încorporează difuzoare Neodymium de 30mm, acoperă o plajă de frecvenţe cuprinsă între 12Hz-23kHz, iar suportul reglabil al circumferinţei permite rabatarea şi ajustarea fiecărei cupe.



Alte detalii tehnice:
  • Presiune acustică: 102dB/mW
  • Impedanţă difuzor: 32Ω
  • Lungime cablu: 1.2 m (tip Y)
  • Greutate: 38 grame
  • Conector: jack stereo 3,5 mm (gold-plating)
  • Preţ: 22 USD
 
Dragi forumisti, voua nu vi se pare ca postul de mai sus suna a reclama?

Later edit:
Ma simt nevoit sa-mi motivez interventia: Topicul este "Căşti - experienţe personale" iar prezentarile de produse noi nu se incadreaza in subiectul discutat.
 
Cat timp va posta si concluziile dupa auditie, nu vad nici o problema cu acest intro. :wink: La 22 de dolari par cel putin interesante (daca vor costa atat pe la noi), te asteptam cu impresii, Green Planet... spune-ne si de unde se pot lua in Romania, altfel reclama nu e completa. :biggrin:
 
Sennheiser CX 300

Eram în căutare de căşti streetwear de ceva timp (cele de la player s-au rupt) şi am optat într-un final pentru CX 300, citind în prealabil câte ceva despre ele pe forumuri.

Sunt foarte comode, stau bine în urechi, iar cablurile sunt subţiri şi nu incomodează. Izolează surprinzător de bine pentru dimensiunea lor, rezultatul fiind primele căşti cu care am reuşit să aud bass în metrou. Şi vorbim despre un bass detaliat şi cu punch (mai bun decât pe Sony MDR-P180 - circumaurale) - nu îmi explic cum au reuşit asta pe căşti atât de mici. Costă în jur de 100 lei.
 
S-au lansat destul de recent mai multe modele din aceeaşi gamă. Spun asta pentru că eu nu sunt tocmai mulţumit de ele, le-am luat acum ~ 1 an pentru că erau (şi cam sunt în continuare) singurele căşti din această categorie (doape) care se găsesc la noi şi sună cât de cât bine. Acum mi-am comandat nişte căşti din Singapore (folosind Paypal), să vedem dacă mai şi ajung!:biggrin:

(nu am mai aşteptat să apară la noi modelele de la Sen pentru că vânzătorii de la noi sunt imbecili - am dat mail la importatorul oficial să întreb când aduc CX95 ; mi-au spus că nu le au, dar pot aduce pe comandă orice model disponibil, însă trebuie să le comand la distribuitorii lor; dat mail la 4 adrese/firme luate de pe site-ul importatorului şi nu am primit niciun răspuns în 3 săptămâni)
 
Cred că acelaşi model l-am luat şi eu, dar din Polonia (de nevoie, cele ce le aveam s-au bulit). Sunt foarte comode, mici şi cu sunet excelent. Eram deja obişnuit cu „dopuri” din astea, cu igiena lor şi a urechilor. Ce e ciudat la ele e că aud cum fluieră vântul când merg pe jos, şi nu-mi dau seama cum. Or fi verzele mele de vină :biggrin: Le-ar prinde bine şi un clips cu care să fixez cablul de reverul cămăşii, că de la cum atârnă mă trage de urechea stângă (cablul e mai scurt la casca stângă decât cea dreaptă).
 
La castile "dop" de la Sony-Ericsson aud acelasi gen de suierat cand merg. Nu imi dau seama cum si de ce, dar in functie de cum misc capul se aude mai puternic sau mai slab si uneori este enervant.
Pacat ca alea au cablul prea scurt ca sa le pot folosi cu un player (20cm pana la jack, apoi se infig in cablul telefonului). Si nu vreau sa stau mereu cu playerul in buzunarul de la piept.

Senurile astea sunt solutia perfecta sa ascult muzica si sa nu ma dezobisnuiesc de acel suierat :biggrin:.
 
Le-ar prinde bine şi un clips cu care să fixez cablul de reverul cămăşii, că de la cum atârnă mă trage de urechea stângă (cablul e mai scurt la casca stângă decât cea dreaptă).
Trece firul de la casca dreapta pe la ceafa, daca nu ai facut-o deja, ar trebui sa fie mai comod si sa nu te mai "traga" atat de rau.
 
Casca dreaptă n-are probleme, firul e pe la ceafă. Cablul care atârnă până la player în buzunar, în schimb, trage insistent de casca stângă - cea cu fir scurt.
 
Eu ţin PDA-ul în buzunarul de la pantaloni, şi trec firul de la căşti pe sub tricou şi printr-o gaică de la curea, ca să scap de greutatea firului.
 
Casca dreaptă n-are probleme, firul e pe la ceafă. Cablul care atârnă până la player în buzunar, în schimb, trage insistent de casca stângă - cea cu fir scurt.

Cum zice şi miahi trebuie să aranjezi cablul în aşa fel încât să nu mai atârne - eu îl trec pe sub tricou sau îl trec pe la spate. Cel puţin la CX300 firul aderă destul de bine la piele şi nu mai face probleme.

Problema cu vântul e destul de întâlnită la acest tip de căşti din ce-am citit. Nu mi-am pus problema exact de ce, dar bănuiesc că are legătură cu faptul că izolează foarte bine - eu la început eram destul de deranjat că îmi aud şi respiraţia, nu mai zic de paşi când merg, însă m-am obişnuit.

Atenţie şi la mersul pe stradă, trebuie să fii ceva mai atent pentru a nu avea neplăceri. Am avut surpriza să mi se facă semne disperate de trecători pentru că mergeam pe mijlocul unei alei puţin circulate şi aveam o maşină în spate, care probabil claxona :biggrin:. Oricum, am renunţat aproape de tot la traversări aiurea, ca să fiu sigur :smile:.
 
Nici pe mine nu ma trage cablul, uneori mai ascult de pe telefonul mobil, in metrou, ca sa mai taie din zgomotul de fond. Ce-i drept eu nu ascult decat in perioada racoroasa, pentru ca in timpul verii nu prea il pot agata doar in tricou - de obicei il bag intre 2 haine, sta relativ fix. Deci concluzia e ca se poate, in plus nu stiu daca poti gasi doar un clips, ca sa-l pui la castile respective...
 
Nu-l prea pot duce pe sub tricou sau cămaşă, dar nici să-l prind cu o pişcătoare din piaţă (pe-aici i se zice „cârlig” de rufe, which is wrong on so many levels). :biggrin: Da, atenţia faţă de lucrurile din jur a crescut, cred că e un antrenament bun pentru când voi încerca să-mi iau permisul categoria A, mai ales când dai peste fraieri ca cel de aseară - mergea cu maşina invers pe sens unic, cu farurile stinse.

Izolarea fonică are un efect interesant şi în sens invers: pe lângă că vorbesc mai tare cu alţii, se pare că respir şi ceva mai zgomotos în mers, încât se uită oamenii ciuda la mine iar domnişoarele grăbesc pasul, mai ales în ceas de seară :hihi: Încă n-am luat vreun spray în faţă, deci perseverez.

Înapoi la şuieratul vântului - casca nu e închisă spre exterior. N-are vreo fantă ca la căştile cu membrana cu diametru mai mare pentru a da un bas mai plin, ci tubul flexibil ce conduce firul afară e un pic mai lărguţ.
 
Da, atenţia faţă de lucrurile din jur a crescut, cred că e un antrenament bun pentru când voi încerca să-mi iau permisul categoria A, mai ales când dai peste fraieri ca cel de aseară - mergea cu maşina invers pe sens unic, cu farurile stinse.

Off-topic, dar nu ma pot abtine: daca vrei sa devii un motociclist gras, chel si tatuat iti recomand McDonalds, frizerul meu si un salon de tatuaj. (apropo, cel care te rade in cap se numeste tot frizer?)

Si ceva mai putin off-topic: pe motocicleta nu se asculta muzica decat atunci cand e oprita, pusa pe cric si bagata in viteza. Cei vreo 4-5 motociclisti de pe-aici pot confirma.
 
Back
Top