Căşti - experienţe personale

Originally posted by Cosmin_C
Technics/Panasonic cu al lor XBS ma cam mira ca nu iti plac tie, credeam ca DJ Tiesto merge foarte bine pe genul asta de casti; evident pentru instrumentala sau clasica sunt sub orice critica...

Păi dacă muzica lui e cu "bum bum" nu înseamnă că ai nevoie doar de aşa ceva, de aceea foloseşte o pereche de căşti ce redă curat toată gama de frecvenţe, ele se numesc Stanton DJ PRO 2000 şi pe la sfârşitul lunii le voi avea şi probabil că vor ajunge şi pe urechile tale pentru o probă. :smile:

Despre ceilalti am auzit multe, si bune si rele, dar eu nu mai cred decat ce aud personal asa ca nu ma pronunt cat de bune sau proaste or fi.

Corect, însă te-ai născut în ţara greşită, nu există comerciant ce-ţi desigilează o pereche de căşti pentru a le proba.
"Cumperi şi probezi, nu invers!"™
 
Originally posted by salogeL
Păi dacă muzica lui e cu "bum bum" nu înseamnă că ai nevoie doar de aşa ceva, de aceea foloseşte o pereche de căşti ce redă curat toată gama de frecvenţe.....
Interesant. :biggrin: Dar Stanton alea banuiesc ca au un pret pe masura...
 
Dar Stanton alea banuiesc ca au un pret pe masura...
În US sunt 90$ iar în UE sunt 100€. Deci nu foarte mult, doar că-i preţ redus de la 149$ în US. :biggrin: Pe la noi nu se aduc (aduceau într-un timp Electro Vox dar no more) şi cu tot cu taxe ajung destul de mult... deci clar nu-s căşti "ieftine şi bune". :smile:
 
Originally posted by whiskas
Din păcate, nu cred că vei reuşi să le găseşti mai jos de 200 RON...
Tocmai am cumparat Sennheiser HD 212 pro la pretul de 157.5 RON de la magazinul Play din Cluj-Napoca.

La magazin m-au lasat sa testez mai multe modele printre care 477 si 201.
Testul l-am facut in magazin ascultand un MP3 de pe un CD la o combina care se gasea pe acolo la vanzare. De ce MP3? Fiindca altceva nu aveau la indemana iar eu nu ma asteptam sa ma lase sa le probez si nu m-am dus pregatit.
Rezultat:
201 - basii sunt foarte atenuati, inaltele, desi clare, sunt cam stridente. Practic, auzeam fiecare imperfectiune a MP3-ului. Ma zgaria pe creier. Poate ca n-ar fi fost la fel de rau cu un CD audio original dar la MP3-uri sunt groaznice. Partea buna este ca mi s-au parut cele mai comode.
477 - au basi dar au si inaltele alea suparatoare de la 201
212 Pro - au basi, basi faini, iar inaltele MP3-urilor desi se aud foarte clar, sunt mai atenuate si nu nu suna asa strident ca la celelate casti. Partea lor proasta e ca stau peste urechi si nu-s foarte comode. Mi se par si un pic cam stranse pe cap. Va spun saptamana viitoare daca purtatul timp indelungat are efecte neplacute. :smile:
 
Să le stăpâneşti sănătos, sau ce s-o ura cu ocazia achiziţiei unei perechi de căşti. „Evaluarea” ta iniţială este foarte apropiată de părerile mele legate de acest de model. Cât despre ergonomie, s-ar putea, la fel ca şi mine, să nu fii foarte mulţumit... :rolleyes:
 
Mi se par si un pic cam stranse pe cap.
Aşa se întâmplă şi la 202 dar nu ştiu pentru cât timp.
Asta e de obicei la început dar în timp se mai lasă, iar dacă te uiţi pe cutie vei observa "Ideal for DJ use" - şi ăsta-i un motiv pentru acel disconfort. :smile:
 
Whiskas a spus:
Sunt o grămadă de alte modele, de la o puzderie de fabricanţi, care sunt închise.
Eu intrebam in mod specific despre castile inchise de la Sennheiser. Intre timp, am citit mai atent specificatiile castilor inchise care ma interesau, in speta HD 212 Pro si 200 Master, si cred ca mai degraba ultimele mi se potrivesc. (ca design si felul cum stau pe cap - inca nu le-am incercat).
Ca o curiozitate, HD 200 are impedanta la 64ohmi, iar 220Pro doar la 32ohmi. Asta nu le face din start mai bune pe HD 200 ? Si alta diferenta intre ele este la felul cum se "cupleaza" pe ureche: circumaural la HD 200 si supra-aural la HD 220Pro.
Mai depinde de buget cand o sa ma fac cu o pereche de casti Sennheiser. Yupii!
 
Am ascultat Sennheiser HD202 iar concluzia e cam trista. Primul lucru bagat a fost un contrabas care facea sa rezoneze incinta castii la un mod foarte neplacut; sigur, coboara bine in bass dar ce folos, daca nu mai suna a instrument. La solo-ul de baterie s-au comportat mai bine dar s-a observat o lipsa a detaliilor, cauzata probabil de o lipsa a unor frecvente inalte de la cinele. Am pus si o piesa clasica, de Bach, si sunetul era foarte inchis, aproape infundat, in nici un caz nu as fi putut asculta la ele mai mult de 10 minute.

Oricum salogeL avea dreptate, nu pot fi comparate cu Philips HP195 pentru ca sunetul difera prea mult. Dar deocamdata prefer vechile mele casti, pentru ca desi suna mai sters si chiar mai artificial macar nu au nimic deranjant iar asta le face mult mai ascultabile la ore tarzii, atunci cand sunt obosit. In rest oricum ascult la boxe.

Acum caut niste casti care sa nu deranjeze cu nimic, sa nu aiba nimic strident dar sa sune clar, deschis si detaliat. La Senn HD202 nu imi plac basii, la AKG K66 nu imi plac inaltele; practic imi trebuie niste Philips HP195 cu mai multe detalii. Oare exista ? Adica da, sigur exista, dar la ce pret ?
 
Am avut ocazia sa ascult ceva muzica pe Sennheiser HD 201, astea din linku' lui whiskas. Mi-au placut, mi s-au parut confortabile si, in umila mea parere de afon, chiar bune din punct de vedere al calitatii sunetului. Singura problema e ca nu stiu unde as putea gasi pe la noi asa ceva si la ce pret... Magazinele online din afara sunt doldora de produse Sennheiser, HD 201 costand vreo 20 de euro, da' la noi mai greu. Ce-i drept, nici nu prea m-am omorat cu sapatul pe google... :smile:
Singura urma de Sennheiser in .ro ar fi aici: http://www.video-s.ro. Cei de acolo sustin ca sunt importatori oficiali, da' nu prea i-as crede.
Ceva sugestii, idei? :smile:
 
Un link interesant cu detalii despre foarte multe modele de casti. Cel mai fain lucru de pe site-ul ala este faptul ca la unele modele dau un grafic cu raspunsul in frecventa, iar dupa cat de rau arata unele nu cred ca le falsifica. :smile: Introduceti un nume de casti si veti gasi aproape sigur modelul - eu am bagat cifre, 201, 202, 650, toate modele Sennheiser, dintre care doar 201 nu are grafic iar 650 rulz dar costa cam mult...
 
Watson-urile cele obscure

Originally posted by varzmaster
Asa... revenind. Am nevoie de o pereche de casti care sa coste pana in 3 milioane pentru ca actualele Watson KH9110 (probabil salogeL are o idee despre ce vorbesc atat timp cat nu am putut aduce si un link valabil pentru ele) de care sunt indragostit mai au un pic si se dezintegreaza in atomi si molecule.

De pe cutie:

Watson KH 9110 – Superbass Digital Monitor Headphones. Digital Studio Line.
Samarium Cobalt System

Cablu Hi-Tech OFC
Fişa jack-ului Ø 3,5 mm şi adaptor 6,3 mm aurificate
Caracteristica de frecvenţă: 20 – 20000 Hz
Impedanţa: 32 Ω
Sensibilitate (la 1 KHz) 105 dB/mW
Membrana difuzorului: Ø 40 mm
Greutatea aprox.: 153 g (fără cablu)
Lungimea cablului: aprox. 3 m

Sunt deja la a doua pereche, prima uzându-se după mai bine de 2 ani de utilizare medie.
Plusuri:
-bass pronunţat (un plus doar pentru cei care-l apreciază sau pentru sunetul adecvat)
-uşoare şi ajustabile
-cablu de 3 m
-preţ bun (max. 50 lei).
Minusuri:
-fragile, vinilinul de pe bureţii difuzoarelor şi interiorul benzii de susţinere pe cap se cojeşte relativ uşor (nu le-aş recomanda pentru utilizare intensă)
-pentru tigve de dimensiuni medii (peste cam strâng).

Întâmplător, am dat peste o pereche foarte asemănătoare ca design şi chiar specificaţii, de la TDK, modelul DJ-style, MP100. Poze aici. Cunoscătorii pot confirma asemănarea izbitoare. N-ar fi exclus ca aceste KH 9110 să fie varianta „value” a acestor căşti sau a unui astfel de model generic, fabricate de partenerii Metro Cash & Carry şi comercializate sub marca proprie Watson pe piaţa est-europeană.
 
Nu a ascultat nimeni HD 202 sau PMX 200 de la Sennheiser? Vreau niste casti purtabile si prin oras si astea mi-au atras atentia pentru ca sunt inchise.
HD 202 s-ar putea sa am ocazia sa ascult in urmatoarele zile dar numai dintr-un Soundstorm, printr-un amplif Siemens RV 680.
Bafta!

PS: Le-am gasit pe http://www.video-s.ro/
 
Originally posted by hulubei
Gata, m-ai dezumflat :frown:
Pana la urma gasim niste casti cu adevarat hi-fi pana-n 200RON? Se mai avanta cineva, cumva? Gasim sa facem o lista cu modele de mentionat, il luam pe Cosmin la subrat si mergem la teste?
 
Astea mi se par cele mai bune de pe piaţă. SENNHEISER PC 160 şi Plantronics DSP-500. E adevărat că Plantronicsurile depăşesc 200RON (sunt 400RON) însă sunt excepţionale (placă de sunet intregată).
 

Attachments

  • 1.jpg
    1.jpg
    15.5 KB · Views: 1,102
Si eu m-am gandit la varianta cu placa de sunet integrata. Niste intrebari nu mi-au dat pace:
1. Cat de buna e acea placa de sunet?
2. Foarte rar gasesc util un microfon
3. Oare nu se gaseste separat doar placa de sunet, sa pun ce casti vreau eu? (normal, la un pret pe masura, adica acolo pana in 100lei)
 
Aproape orice placă de sunet integrată presupune un sunet de calitate foarte slabă chiar şi pentru cele mai reduse pretenţii în domeniul hi-fi.
 
Asa ma gandeam si eu. Deci pica optiunea!
Totusi, ceva casti mai purtabile si prin oras? ...sa nu se uite lumea ca la urs si nici sa le prinzi cu elastic de cap.. :tongue:
 
Back
Top