Căşti - experienţe personale

Am călcat și eu în ceva și-ascult de ~1 săptămână o pereche de Sennheiser 380 Pro. Pe lângă faptul că în 2 aeroporturi m-au băgat la forensics analysis cu tot cu căști, HDD și ce mai aveam pe la mine, mi se par superbe, dar doar în combinație cu Xonar DX (din ce am eu). Cu Realtek integrat (laptop) se aud decent, dar îmi vine să mă sinucid cu ritual, iar Galaxy Tab are un output complet infect.

Overall mulțămit. Dar din păcate deși-s closed tot se aude că ești fan <insert stupid artist here> când sunt date pe la 75% din volum.

Update:
- după 2 săptămâni de "hauditzii" pe Realtek-ul integrat în Alienware m11x R2, am venit acasă la "apa cea bună" Xonar DX. Mi s-au desfundat urechile, se aud chestii care nu le auzeam, etc, etc, etc. De ce naiba nu pun pe un laptop de gaming o placă de sunet decentă? Bine că are 2 (două!) ieșiri de căști bleah;
- încercat căștile pe HTC HD-mini. Pot spune că-i dă clasă Galaxy Tab-ului cu brio, sunetul este undeva pe la 60% din Xonar ca idee (unde Realtek-ul e pe la 30% și Galaxy Tab-ul pe la 40%). Păcat că accesarea cardului se face extrem de greu cu procesorul ăla prăpădit;
- am avut tendințe suicidale; dat la maxim foobar, apoi dat la maxim Xonarul. Explozia din căști a fost pe măsură, dar culmea nimic distorsionat. Perceput o ușoară schimbare în sunet, parcă dinamică mai slabă, dar aia cel mai probabil e de la placa de sunet.

Overall impresionat și recomand.

@puterfixer - cu bentița prind bulgarii. Și sârbii.
 
Sennheiser HD 202. 30 euro.

Niște căști supraaurale fără pretenții, care m-au surprins în mod plăcut. Dacă vă mai amintiți discuția despre HD 205, HD 202 stau bine la toate capitolele la care alea eșuează. Sînt ușoare, au bureți foarte moi, nu strîng, stau bine pe cap și izolează destul de bine. Construcția și finisajele sînt decente, nu par plastice ordinare sau ceva, și au cablu suficient de lung (3 m). Sunetul e foarte plăcut și echilibrat, nu par să favorizeze anumite frecvențe, basul e puternic și scurt, dar discret, iar instrumentele sînt bine individualizate. Sînt suficient de mici cît să poată fi purtate pe stradă, dar cred că au cablu prea lung pentru așa ceva, deși vin cu un belt clip pentru ajustarea lungimii.
 
Ma intreb pe ce ascultai inainte daca tie ti se pare ca HD 202 au bass scurt si discret. :goofy:

In rest si eu le consider clar best-buy dar sincer, basul e lent si cam necontrolat chiar si pe surse/amplificari de foarte buna calitate. :biggrin:
 
Sunt ca HD 212-urile mele? Ah, ce beton ar fi fost niste doape cu caracteristicile astea! Mi-au placut atat de mult incat am 3 bucati HD 212 + bureti de rezerva.
 
Da, mai demult am ascultat niste HD 212 si cred ca seamana destul de mult cu ele la sunet. Dar banuiesc ca nu conteaza, ca ai provizii acolo pana cand o sa iesi la pensie. :smile:
 
In rest si eu le consider clar best-buy dar sincer, basul e lent si cam necontrolat chiar si pe surse/amplificari de foarte buna calitate. :biggrin:

Imo, chestiile cu bass precis și producție curată, gen math rock, sună destul de bine pe ele, iar chestiile cu efecte sau frecvențe foarte joase, gen electronică, sună mai „murdar”. Oricum cred că s-a prins lumea că nu făceam comparații cu căști de 1500 euro.
 
In opinia mea castile astea sunt mult mai recomandate pentru genurile cu bas sintetic, tocmai pentru ca acolo nu-i nevoie de o precizie mare sau de un bass cu mai mult de o nota; dealtfel perechea cumparata de mine acum vreun an a ajuns la un coleg care asculta exclusiv hip-hop si house sau cum naiba se numesc mizeriile astea de se dau la radiourile comerciale. Ma rog, in banii astia recunosc ca nu am auzit decat bass de o nota - si aia lunga ca vai de ea - sau lipsa bass, cam astea sunt variantele...

Pentru rock/metale te implor :goofy: sa faci un efort pana la niste Grado SR60i/80i (poti sa cauti si la SH, macar ca sa le asculti daca nu suporti ideea, desi exista bureti de schimbat la vanzare si in Romania) care pe o sursa decenta gen Xonar DG (care are opamp dedicat de casti) sau Fiio E10 USB mi se par ca fac un combo incredibil de bun pentru banii lor, in special pentru rock. :wink:

P.S. Cele mai scumpe casti ascultate de mine costau sub 1000 de euro si nu le-am ascultat decat vreo 10 minute. :biggrin:
 
Un pret scazut nu imbunatateste miraculos calitatile audio a unor casti, imbunatateste doar raportul pret-performanta. :smile:
 
Comparatie casti de 1000$ cu casti de 144$: Bose sux big time.

Bose A20 sunt casti de peste 1000$. Au tot ce se poate sa aibe, inclusiv Bluetooth si active noise canceling; se aud bine si cam atat. Am pus apoi mana pe o pereche de Sigtronics S20, 144$ - se aud mai bine si passive noise canceling de 25dB e mai eficient decat cel activ de la Bose. Nu au Bluetooth si sunt mai incomode decat Bose, dar exista S45 care costa vreo 200$ si sunt la fel de comfortabile decat Bose si se aud ca S20: impecabil.

O diferenta notabila la microfon, nu stiu daca buna sau rea, este ca la Bose cupleaza mai greu (asta e rau) dar are feedback mai puternic, este extrem de evident cand vorbesti ca te auzi singur, la Sigtronics tot intrebam: "ma auzi?" "5/5".
 
Da, dar e de bine: mi-am luat Sigtronics S45 (pentru cupele siliconice, desi a venit si cu un set de cupe din spuma ca la S20) si abia in seara asta am avut ocazia sa le testez mai indelungat, pana s-a facut noapte. Bose A20 folosisem ceva mai mult de o luna, are un coleg o pereche si mi le-a dat spre utilizare. Mai folosisem si alte casti cu noise canceling, dar pana in 500$ si erau in general decente, insa S20 si S45 sunt adevarate surprize la pretul pe care il au.
 
Grado sr 80i, cine vrea sa le incerce sa faca o vizita la magazin.Mi le a dat cineva. mi au placut cum stau pe ureche, ceva moduri facute de om, etc.Io s biclofil nu audiofil, le am luat de comfort mai mult.Vazut la un amic grado xyz de 1000 lire sterline, omu era meaga giga hepta incantat direct o sursa xyz de 12.000 euro.Eu fumam cu placere un trabuc bun, gandindu ma la noile mele roti de la bike.
 
Am reusit în timp destul de scurt să stric două perechi de căşti destul de scumpe după părerea mea: asta şi asta.

Simptomele sunt asemănătoare: pierderea a 70-80% din volumul uneia dintre căşti. Din păcate sunt în afara garanţiei şi ori le arunc ori le "repar". În comentariul de pe pc garage cineva propune să le ştergi cu vată şi apă. Ar putea ajuta/dăuna acest proces? Bunul simţ îmi spune că nu ar avea ce dăuna dar mă gândeam că o validare şi alte idei ar putea ajuta.

Mulţumesc :smile:
 
Foloseste un ciocan mai mare. Daca nu merge, oricum trebuiau inlocuite. :smile:
Daca acum sunt inutilizabile, cat de mult le poti strica suplimentar?
 
Eu zic că s-a bușit cablul sau mufa și că tu asculți într-o ureche diferențele între canale. Ia vezi, cu mp3-ul atașat se aude ceva în casca bușită?
 

Attachments

  • tone.mp3
    157.1 KB · Views: 12
Back
Top