Căşti - experienţe personale

Dude! Am zis că nu folosesc Winamp :smile:
Poftim setări la AIMP2.
 

Attachments

  • AIMP2..PNG
    AIMP2..PNG
    43.4 KB · Views: 36
Foobar ftw :biggrin:

(în spiritul threadului).

Amu pe bune, plugins are for pussies, cu cât este sunetul mai pur, cu atât e mai win, ce jdemii de plugins de redare & stuff? Am mai citit cum spunea cineva pe 3 pagini cum trebuie configurat nu-ș ce plugin de winamp și se aud mp3-urile minune. Compresia proastă nu poate fi corectată de niciun plugin, și dacă se poate, atunci what is the point? Price/GB?
 
Iar despre căşti...
Vreau să-mi schimb căştile surround de acasă; astea pe care le am au 6 ani vechime, s-au cam paradit, casca din stânga "zuruie" la bas, etc.
Problema e că au un sistem care îmi permite să comut între căşti/boxe la apăsarea unui buton, şi m-am învăţat aşa.
Am de ales între mai multe modele: Razer Megalodon, Saitek Cyborg 5.1, Trust HS-6400, Zalman ZM RS6FM, SteelSeries 5H v2 (cu sunet 7.1 "virtual", WTF), Logitech G35, Roccat Kave Solid 5.1... etc, etc.
Mă interesează:
1. Să nu "transpire" sunetul în afară (mai doarme prietena şi eu bag un late night session, vreau s-o las să doarmă...).
2. Să pot schimba între boxe şi căşti dintr-un buton/combinaţie de taste, orice în afară de târârea pe sub birou şi mufăraie scoasă/băgată.
3. Să se audă cât de cât omeneşte, nu îmi trebuie calitate audiofilă, dar nici ultimele jeguri.

Nu dau banii de la mine din buzunar, aşa că orice până în 800 RON e OK.
Sennheiser, se pare, nu au căşti 5.1, sunt mai purişti. Mie îmi trebuie, aşa m-am obişnuit, deh, meteahna...
Idei, păreri, trolling? :smile:
 
Razer sunt open (deci 1 pică), SteelSeries sunt tot open, Saitekurile par tot open dar nu am găsit date. Oricum, cu excepţia zalman-urilor care nu au doar cutia mai ciudată, roccat-urilor care-s bulbucate zdravăn să încapă 6 difuzoare, şi trust-urilor în care nu aş avea încredere :biggrin:, toate celelalte au doar câte un difuzor, deci "virtual" 11231231.123213 kilo mega tera uber cool SLI-ready laser-tuned tested on the surface of the moon game-changing custom-engineered G-keys dolby®™© next-generation unheard of Re-engineered systematic contingency surround sound.
 
Roccat Kave nu au nicio posibilitate de a comuta între boxe şi căşti. N-am să mă târăsc pe sub birou de 5 ori pe zi pentru ele. Fail.
Zalman-urile la fel.
Zalman review. Par căşti cu 5.1 virtual. Au 2 mufe de 3.5" anyway, deci fail.
SteelSeries nu par a fi true surround. Pagina 5 zice "Convincing 7.1 sound". What a load of bull...
Singurele care oferă cât-de-cât posibilitatea de comutare rapidă (plug-unplug) sunt Trust-urile alea în care n-ai încredere, fiindcă sunt căşti USB. Am Front USB la PC, deci măcar fac doar o mişcare.
Sunt eu nebun că pretind fix ceea ce am deja şi era disponibil acum 6-7 ani de zile la (pe atunci) preţ mai mult decât accesibil? Ce naiba?

LE: Se pare că nici Megalodon-urile nu au true 5.1 sound (citiţi fix ultima linie de text de pe pagină). Mai în detaliu aici. Puşca mea, bătaie de joc, frate...
 
Ca să simplific întrebarea: voi cum comutaţi între boxe şi căşti? Umblaţi pe sub birou să scoateţi/băgaţi mufe?
O alternativă ar fi utilizarea unei plăci audio separate pentru boxe şi căşti, dar atunci cum determinaţi softul X/Y ce să folosească? Unele programe au setări de genul ăsta, altele nu.
 
După cum ziceam, doar cele 3 enumerate de mine au mai multe difuzoare, chiar am stat să mă uit la toate :smile:.

Cât despre trecerea între căști și boxe, vezi dacă te ajuntă SoundSwitch - dar o să meargă doar pentru căști USB. Pentru restul ai nevoie de un switch hardware dacă nu-ți iei încă o placă de sunet (care nu e o idee foarte rea, pe lângă prețul căștilor chiar încape ceva simplu, poate SH, gen Live! 24-bit). Eu bag boxele (care-s mai nepretențioase) în placa onboard și căștile în a doua placă de sunet. Acum depinde și de driverele plăcii de sunet. Mai demult era mai simplu, driverele kx scoteau câte un canal de sunet pentru fiecare mufă de pe placă, așa că puteam să bag totul într-o singură placă și să comut de acolo. Dar eu am doar 2.0 stuff.
 
După cum ziceam, doar cele 3 enumerate de mine au mai multe difuzoare, chiar am stat să mă uit la toate :smile:.
Ăăă, păi degeaba au mai multe difuzoare, dacă în ele intră stereo... - a se vedea spre exemplu Megalodoanele, am pus şi link.
Mda, cred că un switch dintr-ăla hardware costă 15 dolari să-l faci. Căştile mele cu tot cu switch au fost vreo 35 USD pe vremea aia, deci îţi imaginezi... Şi totuşi, nu oferă nimeni căşti cu switch hardware cu tot.
Cred că mă apuc şi caut chinezării...

LE: Uite-le! Controller, ieşire către boxe, cablu de 4 metri...
Preţul e bun, acuma să văd cum le aduc în România :smile:
Details.
 
Păi Megalodoanele au două difuzoare și placă de sunet USB 5.1, nu 6 difuzoare și mufă stereo. Le-am ignorat din prima pentru că sunt singurele clar open, adică se aude și afară și înăuntru cam la fel.

Iar switch-ul hardware costă sub 2 dolari la preț de lucrător chinez.
 
Scuze, ai dreptate.
Acuma ranting:
DOUĂ ORE m-am uitat prin lista de aici, să văd care dracu trimite în... România.
Nu-s decât 25 de selleri, ghici care trimit în România? Cyberguys. Adică ultimii din listă. Şi eu am luat-o de sus în jos, ca un băiat bun.
Dacă locuiam în... Guam sau Puerto Rico (ţări civilizate, cu tradiţie, fârtate!), acuma le-aveam pe urechi.
Mă rog, bine că măcar ăştia trimit în România. Acuma să vedem dacă îmi acceptă cardul. Da' luni, că atunci intră bănuţii în cont.
 
Eu am un Terratec DMX 6fire care are front-panel cu mufe si preamplificator de casti (doar stereo). Castile sunt conectate permanent la front panel si amplificatorul+boxele mari la iesirea din spate.
Alta varianta: conectat casti si boxe la aceeasi mufa folosind un splitter.
 
Tritton AX Pro Review.
Dacă te aude Cosmin cu splitter-ul, îţi dă în cap cu el :smile:
Eu am şi boxe 5.1, nu e păcat să îmi bat joc cu un amplif (de care nu am nevoie) stereo?
Dacă e de DYI, pot să folosesc splitter-ul vechi al căştilor pe care le am şi să mânăresc la fire pentru noie căşti, dar asta e ţigănie, eu dacă fac upgrade, păi upgrade să fie, nu românisme cu fire lipite. Părerea mea. Hâc.
 
Trecand peste blasfemia audiofila :biggrin: un splitter va creste mult stresul asupra opampurilor placii de sunet din cauza ca impedanta se va injumatati, vedeti sa nu ardeti ceva p-acolo. :smile:
 
Um, splitter-ul ăsta vechi e alimentat, presuun că preamplifică şi el sau mă rog, face cei de făcut ca să nu se întâmple bălării :smile:
La Tritton există cică 2 (două!) alimentări: una pentru aparatul ăla de wiring, ailaltă pentru căştile în sine. Oricum, dacă le iau, o să se conecteze la ieşirea Optical din soundboard.
Dar n-are nimeni nicio părere despre ele? :smile: De bine, de rău?
 
Arată bine tritoanele alea, dar chiar nu mi-e clar ce-i cu cele două alimentatoare; cât pot să consume ca să aibă nevoie de aşa ceva?
 
Unul e pentru aparatul de connectică, ălălalt pentru căştile în sine. Probabil le-au separat ca să nu se încurce cu un all-in-one. Sau sunt produse în fabrici diferite :smile:
 
Interesant. Sunt curios cum suna. Eu am HD485 si HD515. Le-am testat in paralel cu HD555 ale unui prieten. Amandoi am ajuns la concluzia: HD485>HD555.:smile:. Si ultimele erau mai scumpe cu 80 de RON, pe vremea aia. HD515 sunt clar sub.

Oricum dintre castile din categoria asta de pret, cel mai mult mi-au placut Grado SR60. La noi sunt cam scumpe (350RON), afara sunt 69:smile:P)$. La pretul ala nu au nici cea mai mica urma de concurenta, pur si simplu suna bine chiar si dintr-un iPod.

P.S. Acum am vazut ca HD448 sunt inchise. Cele de care vb eu sunt deschise.
 
Stiu ca lumea fuge de castile inchise dar asta e un must pentru mine. Trebuie sa ma izolez cand ascult muzica. :smile:

Acum sunt chiar curios daca o sa le ridic maine deoarece am constatat ca mai peste tot a sarit pretul spre 300 RON iar eu le-am comandat la 240 RON. Daca maine constat ca imi vin la alt pret, renunt voios la a le mai cumpara. Shit happens.
 
Back
Top