Casti de jogging

Nu fac jogging dar imi trebuie o pereche de casti care sa nu-mi cada din urechi in timp ce ma misc. Handsfree-ul telefonului imi cade din ureche si cand stau nemiscat. Cerinte:
- sa stea in urechi!
- inchise, izolare fonica cat mai buna.
- inalte mai atenuate. Castile din categoria asta au de obicei probleme cu stridenta inaltelor iar bitrate-ul MP3-urilor nu ajuta. Accentul sa fie pe medii si basi.

Thx.
Up!
 
http://www.headphone.com/

Izolare fonică cât mai bună + redarea mai echilibrată a spectrului audio o obții cu căști in-ear („doape” ce intră parțial pe canalul auditiv), doar că trebuie să aibă mai multe „ciupercuțe” din silicon pe mărimi diferite ca să găsești cele potrivite ție și trebuie să te obișnuiești și cu ele în ureche. Dacă prinzi firul de guler nici nu prea au motiv să-ți sară singure din urechi. Ale mele sunt Sennheiser CX 300 II și le iubesc. Singurul dezavantaj e că, în timp ce faci mișcare, transpiri, iar canalul urechii închis de cască nu prea e confortabil și curat.

Alții preferă căști sport care se prind de lobul urechii sau au o cordeluță elastică peste cap sau peste ceafă. De data asta nu sunt in-ear ci „earbud”, se sprijină pe lobul urechii. Izolarea acustică e mai slabă și pierd mai ales bași.
 
Eu am vreo 3 căști in-ear. Nu vorbesc de calitatea audio, ci doar de utilizare:
- handsfree-ul de la Samsung Galaxy Note: foarte proaste, cauciucul pentru ureche e foarte moale și comod, însă nu izolează și iese din ureche la orice mișcare; mărimea mai mare nu ajută. Nu sunt utilizabile în mers, sar din urechi fără să le atingi, doar la mișcarea ușoară a capului.
- Sony MDR-EX71, stau foarte bine în ureche, sunt comode. Pro: cablu segmentat, unul foarte scurt pentru device-uri pe care le pui în buzunarul de la piept sau pe antebraț, și o prelungire de vreun metru pentru alte utilizări. Cablul e asimetric, așa că greutatea cablului se ține pe gât, nu în urechi - sunt mai greu de scos din greșeală din urechi. Foarte rezistente. Cons: cauciucul se desprinde foarte ușor de cască; eu le am de vreo 5 ani și în perioada asta am stat cel puțin de 10 ori să caut cauciucurile pe stradă, în birouri, prin casă. Am avut noroc și le-am găsit de fiecare dată (uneori mi-am dat seama că le-am pierdut după 2-3 ore), dar dacă nu le găseam nu mai aveam cum să le folosesc - nu prea găsești alte cauciucuri asemănătoare.
- Etymotic MC5. Pros: Dacă urmezi ghidul de utilizare, izolarea e excelentă și sunt foarte greu de scos accidental din urechi. Cauciucurile nu ies accidental. În pachet ai vreo 4 tipuri de cauciucuri/bureți, pe alese. Au o clemă pentru prins de haine, ca să nu tragi de căști când agăți firul. Cons: cablul este rugos și puțin cam rigid, iar modul de introducere în ureche le transformă în niște stetoscoape, orice atingere sau frecare a cablului se aude foarte bine în urechi. Deci nu sunt bune în mișcare. Pe de altă parte, nici nu aș recomanda utilizarea lor afară, din cauză că izolarea e mult prea puternică, riști să te calce mașinile/bicicletele/etc.
 
Oi fi io mai grijuliu, dar pana acum nu am avut probleme cu vreun cablu intrerupt decat la niste casti stil walkman de 3 lei, la care era de asteptat.
 
Back
Top