Casti cu microfon pentru audioconferinte

In urma unei bulibaseli pe care inca nu am descurcat-o am primit momentan Jabra GO 6430. Am folosit jucaria la cateva convorbiri de ore in sir si e excelenta pana acum: de vreo cateva ori era o liniste pe linie de am crezut ca s-a intrerupt legatura (MS Lync), singura chestie negativa e ca nu poti sa asculti muzica de pe telefon, doar de pe calculator - nu are A2DP. Nu stiu cum o face de pe calculator, cred ca emuleaza o convorbire telefonica sau naiba stie, telefonul o vede doar ca headset ("Telefon" in Android) fata de casca moto pe care o vede ca telefon si "Continut media audio" (A2DP).

Merge la cel putin 10-15 metri distanta fata de telefon si computer, m-am cam plimbat in timp ce vorbeam si la un moment dat am urcat un etaj sa imi iau o cafea, nu am avut probleme. Aparatul de cafea era cam la 20m pe orizontala si 3 pe verticala de computer.

Singura chestie cu adevarat nasoala e ca bateria nu se poate schimba, asta inseamna ca la un moment dat o sa arunc casca la gunoi din cauza bateriei. Daca o folosesc la birou si pe drum in masina cred ca tine maxim 2 zile o incarcare, teoretic la 500 de reincarcari tine aproape 3 ani, practic nu ii dau mai mult de 1-2 ani pentru ca face incarcare rapida, 80% in 25 de minute si 100% in 50 de minute. Intrucat in cateva saptamani trec pe casca moto pe drum (care are baterie extrem de mare, tine vreo 20 de ore de convorbire sau streaming de muzica si peste o luna de standby) tot o sa tina pana in 3 zile o incarcare, poate vreo 2 ani de utilizare in total, dar la cat de utila si placuta este probabil o sa imi fie foarte usor sa o inlocuiesc cu una noua.
 
Eu am ieşit pe balcon în timpul unei convorbiri ieri (Jabra 9465) şi se auzea perfect, cale de 25-30m şi două uşi de sticlă. Atenţie la montarea în slotul pentru încărcare, am avut o surpriză neplăcută o dată, că nu a stat cum trebuie sau naiba ştie ce şi am rămas cu bateria goală.
 
Eu am ramas fara baterie acum 15 minute fara sa ma prind ca sunt pe low. O fi dat vreun anunt, dar nu m-am prins eu, noroc ca era pe telefonul mobil si aveam si casti cu fir pentru el.

Am pus casca la incarcat si nu mai merge soarecul USB bagat in portul alaturat, probabil suge prea mult curent. Cum toate celelalte porturi USB sunt deja ocupate tre' sa folosesc trackpad pana se incarca.
 
9465 se încarcă din priză. Când e bateria pe low se aude un sunet în căşti, un fel de alarmă, se tot repetă, şi apare şi pe touchscreen nivelul bateriei, ca la telefonul mobil.
 
Si asta se incarca de la priza, doar ca nu aveam la mine incarcatorul, doar un cablu USB-microUSB de la telefonul mobil. Si o fi interesant sa apara pe touchscreen nivelul bateriei (apare si in Jabra PC Suite), dar eu ma plimbam prin cladire, departe de birou.

Incarcarea din computer e lenta, a durat peste 90 de minute sa incarce complet (led verde), nu doar 50 ca la priza. Nici o paguba, doar bine de stiut.
 
Uită-te dacă ai vreun port combo eSATA/USB, s-ar putea să fie eSATA cu alimentare și atunci să dea mai mult curent decât un port USB obișnuit.
 
Stiu, nu am nici una si nici alta pe laptopul ala. Am o gramada de incarcatoare de priza, o sa las unul in geanta (nu eram la mine in cladire ca sa il iau pe cel din dulap si era seara tarziu, nu mai era nici help desk sa imi imprumute unul).
 
Eu inca sunt in cautare de o casca buna, pe care sa o folosesc aproape in mod exclusiv cu Lync. Vreau wireless neaparat, pentru ca nu vreau sa stau priponit langa calculator cu orele. Ultima achizitie a fost in octombrie si a fost o Jabra Motion UC de care nu sunt multumit. Aria de acoperire e mediocra si nici nu a rezistat prea bine, ieri m-am trezit cu ea in 2 bucati, se tine doar in fire.
Daca ati mai experimentat si ati gasit casca care sa fie wireless, cu semnal bun pe o distanta relativ mare (10 m) atat pe orizontala cat si pe verticala , audio de calitate, baterie >6 ore, comoda, va rog sa postati aici.

M-ar tenta un Plantronics Voyager UC, vad ca prin reviewuri e mentionata ca o fiind o casca buna, insa cei de la Plantronics au ales sa foloseasca pentru alimentare o mufa specifica si asta ma cam face sa nu fiu asa de entuziast.
 

Attachments

  • 2015-04-30 09.53.58.jpg
    2015-04-30 09.53.58.jpg
    106.4 KB · Views: 15
Eu si inca un coleg folosim Jabra 6400 de ceva vreme (peste 2 ani) fara nici un fel de probleme, nici nu s-au stricat si au si acoperire buna, peste 10 metri cam peste tot unde nu sunt pereti cu armatura. Eu o folosesc si cu telefonul si cu Lync si Webex intre 2 si 5-6 ore pe zi, singura problema e ca dupa atata utilizare bateria nu mai tine decat o ora si ceva si ajung sa o incarc partial de cel putin 3-4 ori (in 10 minute se incarca la peste 50%).
 
Multumesc! Cred ca modelul acela nu se mai fabrica, am gasit pe amazon 6470, cred ca sunt similare, insa n-as cumpara ceva discontinued.
 
Da, fara regular updates iei un virus nasol si iti formateaza hardul sau iti cripteaza nervul optic.

Serios, e un produs cu o functie fixa, cu driver si firmware la zi (suita a avut update acum o saptamana), faptul ca e discontinued e la fel de important ca la o pereche de adidasi.
 
E vorba de consumabile, eargels, agataoarea aia de ureche etc, chestii care se strica usor sau se pierd la fel de usor si care nu se gasesc de inlocuit (tot la fel de usor) la un produs care nu se mai fabrica - era si cumplit de greu de intuit la ce ma refeream.
 
Chiar așa, unde găsesc bureți de schimb pentru niște căști Plantronics ieșite din ciclul comercial?
 
Back
Top