Casă nouă, autosuficiență energetică

3NjZ0.jpg


Acum serios, care era ideea threadului? :biggrin:

Într-o zonă de genul ăla o să-ți fure panourile solare în 2 timpi și 3 mișcări deci rofl @planuri de genul "folosesc tableta că e mai green". Din ce am observat până acum, viața este prea scurtă să te apuci să faci chestii de genul, motiv pentru care în momentul în care priza n-o să mai ducă ce bag în ea mă mut în altă parte cu priză potrivită :biggrin:

Ca proiect personal sună bine, să duci familia acolo = bad idea.
 
Exista varianta panouri solare flexibile, care se strang frumos si se baga in portbagajul masinii la plecare. Dupa ce se cupleaza rulota, evident. Si in cazul asta gardul n-are sens, nimeni nu va fura pamintul.
 
Multumesc pentru noul topic.
Neo fiecare face ce vrea pe banii lui.E o nebunie, criza de 30 de ani si nu am bani de Ferrari.Familia sunt eu momentan (ca si statul lui Ludovic), voi sta acolo singur vreo 6 luni, mama ramane in centru, vom vedea.
Termopane duble= 2 randuri de termopan ca ferestrele bunicii duble=transfer de minim 3x mai mic=amortizare reala fata de termopan clasic=cand pui mana pe geam este foarte aproape de temperatura camerei=fara condens.Apropo stiti ce este mai bun si decat termopanul=3 folii de buble foil bine lipite pe fereastra veche a bunicii sau intre 2 ferestre clasice, daca le pui bate la popo termopanul si asta cu camera termala testat.
40 cm izolatie=40 cm polistiren(baloti de paie daca ii gasesc bine stransi si uscati pe langa Bucuresti) pusa pe o structura metalica sau pe altceva(nu zic pe ce, mai astept niste simulari).Pentru cei ce nu mai pot de ras cu paiele: youtube : strawbale home.Am vazut asemenea case in vest, am ramas mut de admiratie.Casa pasiva din asa ceva=un vis.
Singura problema este cea romaneasca:hotii.Sa vedem daca o pot monitoriza cei de la BGS/oricare altii daca au prin zona echipaj care poate sa intre acolo(cam 1-2 km de drum de tara de pamant).
Am fost acolo si am stat o zi, este superb o liniste de vis etc.Lasand la o parte Dumitrana de pe malul Argesului, foarte frumos.
De ce toate astea?De nebunie.Vreau si gata, nu stau sa explic, piticii mei de acum, poate un viitor biz, si pentru ca sunt satul de modul idiot in care se construieste, de hobyy, etc Alegeti voi motivul.
Astept idei, intrebari critici, inclusiv haters.Ipman, trebuie neaparat sa ne vedem la o bere nefiltrata.
 
Nene, mută-te la munte dacă tot vrei ceva izolat and stuff, nu la periferia Bucureștiului. Eu înțeleg pitici and stuff, dar e cam meh ce vrei tu să faci, e ca și cum mă mut și eu la scara blocului din apartament ca să zic că-s green și trăiesc "sălbatic". :smile:
 
Te cam contrazic, de la 10km de Bucuresti incepi sa gasesti salbaticie cum nici eu nu mi-am imaginat. Padure, rau, dealuri, tot ce vrei.
 
E adevarat, la Dumitrana am facut si rafting chiar.Neo, as vrea eu la munte, crede ma dar momentan inca nu pot parasi Bucurestiul.
 
O alternativa exotica este satul Sintesti, la 2 pasi de Bucuresti. Locuitorii sint majoritatea cetateni de culoare. Satul este un exemplu de bun gust si imbinare arhitecturala, foarte multe castele. Dragostea de animale este foarte mare acolo, multi isi iau caii in casa iarna cand e frig afara. Multi sint pasionati de tuning auto. Un lucru demn de mentionat este obsesia pentru ecologie, majoritatea locuitorilor se ocupa cu reciclarea fierului vechi si a materialelor neferoase. Ce e si mai extraordinar, acolo curentul electric este gratis, prin racorduri speciale direct de la stalp
 
Autosuficiență energetică cu gazul la poartă? Wtf is that? În zilele noastre nu prea poți să faci asta, nu există tehnologia suficient de verde iar nevoile sunt mari, așa că nu prea văd o treabă fezabilă.
Prea departe de civilizație nu e bine, tot o zonă locuită dar nu mai mult de 10km de oraș. Eu stau cam la 5km de oraș și pentru mine e perfect, dar nu m-aș muta mai departe de atât.

Și ca un side comment, o casă cu 56mp nu e casă. Mai bine stai la bloc. Adică e ok în varianta cu veșnic tineri, dar pentru o familie e insuficient și e mai simplu să faci de-odată decât să tot faci modificări anuale.
 
Asa cum ziceam, iarna 50-60 mp, vara 150mp.Si 3 persoane pot sta ok in 60 mp bine compartimentati daca nu ai obsesie cu living nesimtit americano JR Ewing.Am fost, am vazut, mi a placut, am stat 2 saptamani in asa ceva, exceptional.
Eu nu o sa am gaz la poarta, nici curent decat in vreo 20-30 de ani sa ajunga acolo.
Terenul este la 5 km de metrou.
In Sintesti m as muta cateva zile cu o divizie de Panthere.
 
Si 3 persoane pot sta ok in 60 mp bine compartimentati
In Sintesti m as muta cateva zile cu o divizie de Panthere.

Asta o crezi fara sa o stii. Nu poti sa te calci pe picioare prin casa, nici macar alea 3-4 luni de iarna.

Nu cred ca e nici o problema cu divizia de Panthere, au cam 40 de tone de metal fiecare, in cateva zile se recicleaza cateva plutoane si oricum celelalte vor avea lipsa piese esentiale, nu mai pleaca vreodata decat taiate.
 
60mp sint suficienti pentru doua persoane care nu au decit haine. Si nici atunci daca ai o nevasta pasionata de moda si incaltaminte ori tu ai vreun hobby. Vei afla pe pielea ta.
 
Ok, care este ideea să bagi bani într-o casă verde, aceeași bani pe care-i poți cheltui pe facturi la gaz & stuff. Probabil tot cam pe acolo ieși, doar că în prima variantă îi dai pe toți odată, în cea din urmă plătești un fel de rate.
Apoi iarna puterea generată de panouri scade fiindcă scade intensitatea luminii. Te bazezi doar pe panouri solare sau instalația cuprinde și alte componente (panouri solare pentru ACM de exemplu).
 
A zis omul ca nu va locui iarna acolo.
Sigur ca pentru ACM trebuie panouri de incalzire a apei, care au randament de 80-90% fata de 12-17% cele fotovoltaice.
Si in conditiile de la sud de Bucuresti pur si simplu poti sa vopsesti un butoi negru si apa va fi rezonabil de calda.
 
Daca nu locuiesti permanent acolo dupa prima iarna mai gasesti doar fundatia.

3 persoane in asemenea casa: daca unul e un copil e o porcarie de doua ori: o data pentru ca sa cresti un copil singur in mijlocul campului e foarte nasol, apoi ca un copil mai ales pana in vreo 10 ani se cam zbenguie si are nevoie de loc pentrui asta.
 
Eu m am nascut in blocul construit de Chuck Norris.Adrian buna asta cu reciclatu si un pic adevarata.Momentan, palatul va fi doar pentru mine, copil mai vedem noi peste cativa ani.
Treaba cu spatiul sta cam asa:am un apartament de 150 mp in Romana, si in 3 persoane, nu am folosit vreodata nici macar jumate de el, decat pentru depozitat si iarna platesc vreo 1500 de lei intretinerea pe luna.Am stat in Germania cu 2 colegi 2 saptamani in 50 mp bine compartimentati si a fost ok.Bineinteles ca acasa sunt nebun si am 5 biciclete, vreo inca 10 la vanzare, 5 lazi de piese, o lada de piese de pc de backup, 2 dulapuri de echipament de munte, si vreo 2 de haine normale tot primite cadou ca muncesc in acest domeniu(o groaza lasate la depozitat si gasite cu molii inauntru) and so on.Nu imi fac casa sa depozitez, voi face o magazie ceva.Noi suntem obisnuiti casa de depozitat, vreau casa de trait.Cat am mai fost in Europa si am cunoscut oameni normali la cap, am devenit si eu poate mai minimalist, m am cam saturat de atata adunat.Daca BGS lucreaza in zona si pot interveni 4-5 minute, ma apuc de facut casa in primavara.
 
A zis omul ca nu va locui iarna acolo.
Sigur ca pentru ACM trebuie panouri de incalzire a apei, care au randament de 80-90% fata de 12-17% cele fotovoltaice.
Si in conditiile de la sud de Bucuresti pur si simplu poti sa vopsesti un butoi negru si apa va fi rezonabil de calda.
Pabourile solare cu tuburi vidate încălzesc apa inclusiv iarna până pe la 40 grade, adică numai bună de duș. Sau măcar ca o preîncălzire ca apoi să ridici până la cât ai nevoie.
 
OK, la mine nu conteaza cati metri sunt, ci ca toate camerele sunt ocupate, daca vine vreun var din provincie in vizita il culc la maica-mea ca are o camera neocupata. Nu depozitez in casa, ci in mansarda, in casa nu am decat 2 dulapuri de haine in total, echipamentul moto sta prin mansarda, piesele de bicicleta prin garaj etc. si nu platesc 1500 de lei intretinerea lunar, ci poate jumatate (cu curent electric cu tot). Dar am camera de lucru ("birou") separata de dormitor, bucatarie si un living room, alte spatii comune nu sunt si totusi ocupa mult peste 50 mp. Nici eu nu prea adun lucruri, dar nici nu imi place sa locuiesc intr-o camera de 8 mp cum era dormitorul meu din bloc.

Iar la varsta asta ori ai copii in maxim 5 ani ori nu mai ai. Asta inseamna ca daca iti faci casa trebuie sa iei din start in calcul 2 copii, ca nu te apuci peste 3 ani sa o reconstruiesti, costa mai putin sa o faci ceva mai mare din prima.
 
In cazul acela nici macar nu se poate pune problema sa o poata reconstrui curand, nu o sa fie terenul intravilan si cu PUZ asa de curand.
 
Back
Top