Card microSD. Recomandari...

Doar USBurile și Ethernetul sunt pe același controller, cardul SD este separat.


Am făcut un document cu toate versiunile de Raspberry Pi și specs - vezi aici.
 
E probabil de la o diferență între implementările de I/O. Samsung termină comanda de scriere când e efectiv scris în flash (posibil să dureze mai mult). Multe din celelalte (Sandisk, Kingston) spun că au terminat de scris când datele au ajuns în cache-ul controller-ului din SD (care nu e neapărat mare, dar există, și ajută la creșterea vitezei). Eu văd chestia asta la camera din mașină, care corupea ultimul fișier (când opream mașina) pe carduri Kingston și unele Sandisk. Am bănuit prima dată că e de la condensatori (supercaps) care ar trebui să țină aparatul pornit până se termină scrierea. Însă am măsurat tensiuni and stuff și era totul ok, device-ul se oprea cu mult înainte să scadă semnificativ tensiunea din supercaps. Device-ul se oprește când s-a "terminat" scrierea, dar dacă SD-ul încă n-a terminat de fapt, i se taie curentul și se pierd datele. Eh, asta nu se întâmplă cu Samsung și Lexar.
 
Ete asta-i informatie ce n-o gasesti pe oriunde si pana nu ti se intampla nu prea te intereseaza. Desi am 3 Sandisk pe o barca ce vine din China, acu' ma gandesc sa fac trecerea la Samsung.
 
Sandisk Extreme 128GB - (129 lei la Altex); Card reader Gembird.

sandisk extreme.PNG
 
Chiar mi-am mai luat încă unul azi. Mai au la Altex, încă. Am zis să-l testez și pe-ăsta, just in case.
 

Attachments

  • tstkngst128gb.jpg
    tstkngst128gb.jpg
    79.6 KB · Views: 24
Pe aproape: deoarece tot ce car după mine în concedii e pe carduri uSD, îmi trebuie un cititor MIC, USB2 (pentru compatibilitate cu toate televizoarele posibile), ieftin și bun. M-am jucat cu un ceva din Jumbo (vreo 5 Lei) și am constatat că merge ca porcu' cănd îl înfig în telefon. Deci nu așa. :frown:
 
Eu aveam unu' dintr-un set (microsd + cititor), cu câțiva mm mai mare decât cardul uSD. Bineînțeles, din cauza asta l-am și pierdut :smile:. Mergea rezonabil, dar cine l-a băgat în telefon...
 
Prin unele pensiuni trebuie să aplic schema telefon -> Chromecast -> convertor HDMI 2 AV -> TV CRT. :smile:
 
Îmi fac o centrală Homematic IP pentru termostate dintr-un Raspberry Pi 2 (2014, modelul ăla care se restarta dacă dădeai cu un bliț în cameră) cu o interfață radio și Raspberrymatic ca OS.

RPi-ul avea în el un card Samsung EVO de 16GB, din ăla alb-portocaliu, de pe vremea când era media player cu Kodi, am zis că-i bun. Pun Raspberrymatic-ul pe card, bootează, îi dau update, se apucă să scrie... și dă avertismente cum că e foarte foarte foarte lent, 7MB/s scriere secvențială, sub minimul acceptat de 10. IOPS random read și random write iar praștie, mult sub valorile minime de 1500 și 500 respectiv.

Dafuq...

Am pus un alt microSD, un SanDisk Ultra de 16GB, alb-gri. Ăsta se apropie de cerințele minime, adică dă 12,65MB/s la scriere secvențială, 1429 și 440 IOPS.

Momentan las așa, dar clar trebuie să fac curat printre carduri vechi și să le testez.
 
Pe unele carduri merge fstrim, face erase la blocuri - online, nu offline ca la trim, dar tot poate să crească performanța, pentru că partea care merge greu e de obicei rescrierea unui bloc deja folosit.
 
Back
Top