Card microSD. Recomandari...

Quark

Zis și Brucan
Vreau sa inlocuiesc actualele carduri de memorie din telefoane / tableta / GPS. Vreau ceva rapid, FIABIL si la un pret bun. Daca aveti recomandari. :beer:

PS: de 16G.
 
GoodRAM este ieftinache, ca fiabilitate nu are probleme, dar nu te astepta la viteza.
Acum zi si tu cam care ar fi criteriile alegerii, si anume ce conteaza preponderent.
 
Vor fi stocate pe ele atat harti offline (pentru GPS) cat si ce se filmeaza (de ex.), aplicatiile mari, etc... Am uitat, sunt binevenite si sfaturile de genul "Nu te atinge de A-data ca mi s-au intors inapoi la garantie mai mult de jumatate". :smile:

Deci niste sfaturi de la cineva "din sistem" ar fi extrem de utile. Am fix langa mine CEL. Nu am avut probleme pana in prezent.
 
A-data am avut 2 carduri şi un HDD portabil: buşite toate în timp relativ scurt. Nu mai cumpăr aşa ceva în viaţa mea.
Până şi mărcile de hypermarket sunt mai fiabile.
Vezi că Sandisk d-alea de clasă 10 sunt destul de accesibile şi nu prea au moarte. Am vreo 5 bucăţi (mai noi sau mai vechi) prin aparatele foto şi n-au probleme.
Pe partea de stick-uri, am un Kingston de 4 GB de când scoteai bani serioşi din buzunar să-l ai şi merge perfect. Nici nu mai ţin minte de câte ori s-a scris pe el. Frecat serios şi merge ca-n prima zi. Ca să-ţi faci idee despre fiabilitatea la o marcă.
Şi Sony mi-au lăsat impresie bună, mai ales la viteze de citire-scriere. A dat burebista linkuri şi pentru Sony şi pentru Sandisk.
 
La Sandisk clasa 10 ma gandeam si eu. Am un stick Kingston DTSE9 care e dezastru ca viteza. By far cele mai rapide si fiabile stickuri sunt niste Patriot, cumparate pe bani grei, acum multi ani. Dar din spusele lui CosminC, marca s-a prabusit. Samsunguri n-am incercat dar chiar ma gandesc la aceasta alternativa.

LE: Hmmm...
 
Last edited:
Cardul in sine are controller si memorie. Producatorii cumpara piese de la unii si de la altii, e greu sa stii "din afara" ce si cum.
Unul dintre cele mai bune controllere este Toshiba, despre memorii stiti si voi. Kingston si Sandisk il folosesc, dar ... nu in toate modelele.
 
Ah, și SanDisk Ultra, mai ieftin chiar decât Samsung-ul. SanDisk-ul l-am avut în varianta de 32GB și transfera date cu patruj'ceva de mega pe secundă, Samsunguri am mai multe - 16, 32, 64, 128 - și mișcă repejor. Din păcate n-am mai găsit SanDisk în stoc, așa că la ultima reaprovizionare m-am mulțumit cu Samsung.
 
Da da, Sandisk Ultra cu viteza declarată de 30 MB/s și viteza reală de 12-13 MB/s? :smile: Fcuk that.

SDCA-ul de la Kingston chiar atinge sau depășește vitezele de pe etichetă, la un preț similar sau chiar mai bun, în funcție de retailer.
 
SDCA-ul acela Kingston e vre-o serie mai speciala de carduri SD sau sunt cele Kingston clasa 10 "de duzina" de prin magazine? Intreb pentru ca mie mi-au crapat vre-o doua microSD-uri Kingston acu cava timp in vechiul telefon...
 
Voi merge pana la urma pe Samsung EVO de... 32G. :smile: Problema e ca in cazul mobilelor, nu stiu daca va exista si un spor de viteza. Se pare ca Lumia e cam lenesa, chiar si cu memoria interna:
 

Attachments

  • speedtest.png
    speedtest.png
    82.8 KB · Views: 29
Da da, Sandisk Ultra cu viteza declarată de 30 MB/s și viteza reală de 12-13 MB/s? :smile: Fcuk that.
Viteza "reala" e limitata de mai multi factori, in general telefoanele nu sunt in stare sa citeasca prea rapid cardurile si daca mai au si criptare transparenta (in chipset, tu nu stii si nu ai control asupra) atunci chiar scade al naibii de mult.
 
La mine in Lumia 435 am bagat un Verbatim Class 10 de 16 gb care prin card reader scrie la 12-13 mb/s si citeste la peste 25 mb/s. Ei bine, in telefon are sub 10 mb/s in ambele cazuri.
 
Variază foarte mult în funcție de telefon. Pe Note 4 am 90MB/s write și 200MB/s read pentru memoria internă (bench pe 15GB, nu e de la caching în memorie, RAM-ul merge cu 5GB/s) și 22MB/s write / 60MB/s read de pe cardul de aici. Pe Note 3 nu ajungea la vitezele astea cardul ăla.
 
Last edited by a moderator:
Nu e cu criptare. Vad tot ce e pe el daca il dau jos si il bag in cititor. Acum ma intreb daca are vreun rost sa ma arunc la card super-ultra rapid in conditiile in care IN TESTE, se misca controllerul ca mortul. Cred ca un test mai bun ar fi o filmare fullHD, la framerate ridicat. Sau un set de fotografii burst. Chiar autorul testului avertizeaza ca rezultatele nu sunt tocmai precise. De transferat, testul se joaca cu un fisier de 500M, read / write.
 
Last edited:
Testate pe card reader USB 3.0, condiții identice pt. mai multe tipuri de card.

IceCub, cardurile de duzina sunt SDC10. Mai nou si Gen2, numite SDC10G2. :biggrin:
 
Back
Top