Card de salariu - recomandari

Desi s-ar potrivi mai bine in topicul de aberat, sunt in cautare de banca cu:
Retea de ATM dezvoltata - nu ma intereseaza chiar la fiecare colt de strada, ca nu prea folosesc cash.
Internet banking facil care sa explice clar, in termeni pe intelesul tuturor, ce inseamna fiecare tranzactie.()
Sa nu plece din .ro in curand. Am avut deja o experienta cu RBS ul, urmeaza cu Volksbank. (de ABN Amro/RBS chiar imi pare rau)
Suport clienti prompt, telefonic, email (ori raspuns in scris prin aplicatia de online banking).
Sa fiu nevoit sa ma duc cat mai rar la sediul lor -o data pe an e acceptabil.
Sa nu ma frece constant cu telefoane, oferte, "stiti venim in ajutorul dv..." telefoane de ziua mea etc

Apropos pot oare sa-mi fac cont la o banca straina ca nerezident?

Detalii suplimentare pe topicul de aberat.
 
Parca n-as vrea ING.
Am avut ING si ma frecau cu telefoane non stop, pensia pt student, pensie pt catel, asigurare nu-s de care etc. Trei ani la rand (3) le-am completat hartii in care am spus clar si fara echivoc ca vreau sa fiu contactat doar cu privire la contul meu, trei ani la rand au confirmat ca totul ar trebui sa fie in regula si nu s-au oprit. A trebuit sa inchid contul ca sa scap de ei si am facut-o la nervi, cand ma agasau cu telefoane zilnice ca sa ma duc sa actualizez datele personale. In momentul in care m-au amenintat ca-mi blocheaza contul le-am zis pa. Ultima actualizare o facusem cu un an in urma, depasisem cu o luna sau cam asa ceva.
 
Cardul meu e la BRD de nspe ani.

ATM am cam peste tot unde-i mai la indemina in fundul Moldovei unde locuiesc io.
Internet banking nu stiu ca se ocupa nevasta-mea de operatiuni si n-am auzit-o sa miriie cum ca nu intelege ceva (bine e si de profesie pe partea economica asa ca YMMV).
Cu plecatul sper ca nu pleaca ca e frate latin de-al nostru. :biggrin:
N-am avut nevoie de suport clienti asa ca nu's ce sa zic.
Eu n-am fost niciodata la sediul lor in afara de momentul cind imi expira cardul.
N-am primit absolut nimic de la ei pe post de spam. Nici email, nici telefon, nici SMS, nici porumbei calatori, nimic niciodata.

Cam asta e cazul meu.
 
Am la ING de 3 ani, nu m-au sunat ever. La BT am de 5+ ani, am vorbit la telefon de vreo două ori când aveam în gând să-mi fac card de credit la ei. I didn't. :goofy:
 
O fi radul mai special, că nici pe mine nu m-au sunat ăștia de la ING decât atunci când îmi expira cardul :biggrin: Și oricum, dacă ești ferm că nu vrei să fii sunat pentru oferte și promoții, trebuie să se conformeze. Poate nu le-ai cerut asta în mod explicit, să te scoată din orice listă de apeluri?
 
Asa e, o fi eu mai special sau ING Iasi mai zelosi si mai harnici de felul lor si-i doare-n cot de ceea ce cer eu. Tin mine ca la un moment dat ma trecusera cu domicilul in Filiasi, ca na ce mare diferenta intre Iasi si Filiasi, a durat si asta vreo 2 zile si vreo 3 hartii semnate, "cu revenire" pana s-a rezolvat.
Alta data le-am cerut un scadentar de la telefoanele alea publice din sediu, foarte amabili, m-au identificat, vreo 5 minute le-am tot dat date, la final nu mi-au dat niciun scadentar.
Alt data nu stiu ce "cont rol" vroiau sa schimbe in cont nu-ș de care, n-am acceptat, "bine dar nu mai platiti comisioane, zero peste tot! Doamna eu cer in mod expres sa platesc comisioane, lasati contul asa cum este, nu vreau nicio schimbare " pana au inteles a trebuit si pt asta sa am aceeasi conversatie de vreo 5 ori.

Poalele-n cap nu mi le pun, daca prin asta se intelege fermitatea, am vazut cazuri care s-au lasat cu zbierete de zanganeau geamurile, nu prea e stilul meu.
Mai mult decat sa le explic care este problema mea si sa fac ceea ce-mi cer ei ca sa rezolve acea problema, mi se pare timp pierdut. Nu am timp de follow up la nesfarsit cu oameni care nu ma asculta si de cand am inchis contul la ei, m-au lasat in pace -toata lumea fericita!
 
Aha, tocmai am primit un mail de la ING. La prima vedere pare o ofertă comercială, în cazul în care am conturi de salariu sau de venituri lunare la alte bănci, să mi le portez la ING pentru beneficiul de comision de administrare zero și altele. Dar la citirea cu atenție, e și o modalitate mascată de notificare a schimbării unor parametri ai conturilor existente: dacă nu am venituri de minim 700 lei pe lună pe ele, nu voi mai avea comision zero, se anulează valabilitatea asigurării de viață asociată cardului, se anulează bonusul de 2% la plata utilităților cu cardul.

Am sunat la MyLine să mă lămuresc; teoretic nu trebuie să fac nimic, practic toate conturile curente vor fi migrate la noua ofertă în mod automat.

Am repetat de câteva ori faptul că modificările parametrilor contractului existent nu pot fi aduse „automat” prin simpla mea notificare, ci doar prin acordul meu explicit și semnat ca act adițional, dar nenea de la call center o ținea pe-a lui că e totul legal.

Trebuie să mă uit în fine print-ul din actele semnate și să mă duc la o agenție să închid toate conturile pe care nu le folosesc, că practicile astea încep să-mi miroasă a pute.
 
Venituri de 700 de lei pe fiecare cont sau pe un cont? Ca eu am vreo 4 conturi (unul inactiv) la ei si probabil doua din ele le-as inchide daca incep sa ceara bani pentru ele.
 
Venituri lunare de minim 700 lei pe lună, per cont (curent).

Ce se schimba la oferta ta actuala de cont curent, incepand cu 15 iulie 2015, daca nu incasezi venituri lunare de minimum 700 lei/luna/cont (salariu sau alte tipuri de incasari lunare)?

Orice ai decide sa faci, ramanem prieteni, iar oferta noastra pentru clientii care nu isi aduc veniturile lunare la ING se mentine competitiva si echilibrata. Vei plati un comision de administrare a contului de 5 lei/luna pentru fiecare din conturile in care nu ai incasari recurente. Vei beneficia de plati in lei gratuite catre ING si alte banci prin ING Home’Bank sau in ING Self’Bank, vei primi discounturi la comercianti prin ING Bazar. Vei avea in continuare depunerile si interogarea soldului la ATM-urile ING gratuite. Pentru retragerile de la ATM ti se va percepe comision fix pe tranzactie: 1,5 lei la ATM-urile ING si 5 lei la ATM-urile altor banci din Romania.

In plus, in functie de produsul detinut, vor mai avea loc urmatoarele modificari:

Daca ai un ING Card Cont’ROL. Asigurarea de viata atasata contului tau isi va incheia valabilitatea incepand cu data mai sus mentionata, dar poti opta in orice moment pentru un alt produs de asigurare oferit de Asiguratori prin intermediul Amsterdam Broker, la preturi negociate pentru clientii ING. Poti alege intre asigurari de viata, de calatorie, pentru casa sau pentru masina.

Daca ai un ING Card Complet. Bonusul de 2% la plata facturilor de utilitati prin ING Home’Bank sau la sediul bancii nu va mai fi valabil incepand cu data mai sus mentionata. Vei avea in schimb acces la ofertele din ING Bazar care iti pot aduce chiar mai multi bani inapoi.

Un singur nume. Ca sa facem lucrurile cat mai simple pentru tine, toate conturile tale curente cu card atasat vor avea un singur nume, ING Card Complet.
 
Wait. Wait. Adică se trece automat la noile condiții?! Adică or să mă coste 2 lei în plus pe lună administrarea și 1,5 lei retragerile la ATM-ul lor? :frown: Pe site au listă separată de taxe și comisioane pentru Card Complet deschis înainte de 23 martie 2015.

"Alte tipuri de încasări lunare" probabil că tot nu se consideră și ceva gen transfer lunar din cardul de salariu de BRD la ei la ING.
 
Eu mi-am facut acum vreo 2 saptamani un card la ING cu scopul clar de a plati online utilitatile - au un internet banking complet, din acest punct de vedere. Cum nu am si card de salariu la ei, am intrebat explicit daca imi vor mai opri cei 5 lei comision de administrare si in luna in care imi voi transfera in acest cont 950 RON din contul de salariu de la cealalta banca si raspunsul a fost NU, in luna respectiva nu voi mai plati acesti bani, dar in luna urmatoare imi vor lua iar 5 lei daca nu transfer suma aia de minim 700 RON mentionata si mai sus.
 
Sau, mai rafinat si fara dureri de cap:
- suntem deja o mana de oameni cu conturi ING
- intre conturi ING nu exista comision.
- eu transfer 700 lui Cosmin, Cosmin 700 lui mr. Puff si dumnealui mie inapoi.

Ciclu incheiat.
Mai ales ca o astfel de joaca se poate programa din internet banking :smile:
 
Cam asa ceva... :goofy:

Doi contabili mergand spre casa vad un rahat pe trotuar.
- Daca il mananci iti dau un milion, zice primul.
Acesta il mananca, dar mergand mai vede unul si zice:
- Daca il mananci si tu iti dau un milion.
Primul contabil mananca si el.
Pe drum au mancat fiecare cate zece rahati si la despartire unul zice:
- Am mancat atata rahat si suntem fiecare la banii lui. Ce folos?
Celalalt raspunde:
- Da, dar am avut rulaj de douazeci de milioane!
 
Back
Top