Card de salariu - recomandari

Codul de securitate (CVV/CVC/CSC sau cum îi zice fiecare) nu e obligatoriu, nu te baza prea mult pe el ca factor de securitate. De fapt e doar un factor de încredere, așa cum e și data expirării. E la latitudinea magazinului/procesatorului ce risc își asumă (cu cât mai multe date ok cu atât mai mic riscul să fie furat sau alte probleme), dar asta nu înseamnă că n-o să meargă tranzacția fără el la alte magazine. Am avut bani luați de pe card inclusiv cu carduri expirate (subscription anual de care uitasem, s-au descurcat să ia banii doar cu numărul cardului + nume, cardul nou având alt cod de securitate și dată de expirare).

Am impresia că lumea nu e suficient de paranoică pe-aici :smile:.
 
E bine sa fim paranoici cand este cazul, nu cand e vorba de o chestie harmless daca e folosita cu cap. Cam la fel cu urcatul pozelor cu vedete in poponetul gol in iCloud, vulnerabilitatea nu e data de sistem ci de utilizator, care nu isi ia niste masuri minime de securitate. Contactless-ul asta nu functioneaza doar ca trece unul un cititor peste geanta ta o fractiune de secunda, ci trebuie tinut fix cateva secunde, la o distanta destul de mica de cititor. Si reiterez, e un sistem tare comod cand functioneaza (adica ai cititor la magazin) pentru cumparaturi mici. Cum am mai zis, as fi mai paranoic in alte situatii cand vine vorba de card...
 
Banca are o limita pentru tranzactii fara cvv/cvc/c??. Setezi la zero (asa cum ar trebui sa fie by default) si problema dispare. Probabil depinde si de banca...
 
Contactless-ul asta nu functioneaza doar ca trece unul un cititor peste geanta ta o fractiune de secunda, ci trebuie tinut fix cateva secunde, la o distanta destul de mica de cititor.

Well, asta descrie ce se întâmplă de 4 ori pe zi în cele două autobuze extrem de aglomerate pe care le iau dus-întors la și de la muncă. :smile:
 
Daca suntem asa de creativi in idei malefice, de ce nu le punem in aplicare noi totusi? Macar pentru a demonstra lipsurile sistemului... :biggrin:
 
Pana nu apare primul infractor serios, lumea nu se trezeste.
Cum ai putea demonstra ca "plata" la "vanzatorul ambulant de gogosi de la coltul strazii" a fost de fapt furt in autobuz?
 
Necunoașterea folosirii corecte și protejării cardului nu te absolvă de consecințe, și nu cred că e în interesul evoluției omenirii să suflăm atât în fund pe ăia mai neputincioși cu sinapsele. Nu e greu să te informezi și să înțelegi că nu e bine să-ți ții cardurile de acces în portofel lângă cardurile de plăți, că nu e bine să-ți ții portofelul în poșeta atârnată pe fund într-un autobuz aglomerat, că nu e bine să-ți ții toți banii într-un singur cont curent cu un singur card care-l folosești peste tot. E mai simplu să fii prevăzător cu aceste măsuri simple pe care le poți lua imediat, decât să aștepți după o instituție sau un sistem să te protejeze. Vorba aia, chiar dacă semaforul pietonilor e verde și legea obligă șoferii să oprească, tot e o idee bună să te uiți în stânga și dreapta înainte să traversezi.
 
Banca are o limita pentru tranzactii fara cvv/cvc/c??. Setezi la zero (asa cum ar trebui sa fie by default) si problema dispare. Probabil depinde si de banca...
Da, după ce-i convingi să facă asta, și pe urmă te duci să-i întrebi de ce nu mai poți să plătești pe Internet. Iar faptul că cineva îți cere codul nu înseamnă că-l și folosește. Sau că îți face tranzacția doar dacă e corect codul.
De citit: http://security.stackexchange.com/questions/21168/how-does-amazon-bill-me-without-the-cvc-cvv-cvv2

Unele bănci au carduri care nu pot fi folosite pe Internet. De obicei poți să ceri chestia asta, dar nu cred că au ajuns la nivelul de detaliu cu CVC.
 
Eu văd problema altfel, puterfixer: imo contactless e un moft (+ probabil un cost) și un risc inutil de care în final tot eu tre' să am grijă. Așa că aș prefera să nu mi-l bage pe gât dacă nu am nevoie de el, simple as that.

Nu te contrazic în legătură cu utilitatea prevenției, de acord că e un minim de acțiuni pe care le poți face în sensul ăsta, dar când la asta se adaugă încă un "mandatory tinfoil hat" pentu o opțiune pe care x oameni nici n-o vor sau n-au cerut-o, mie personal nu mi se pare ok.
 
Sunt convins că cineva a folosit argumentația asta cu moftul inutil când au apărut cardurile ca să reducă folosirea cash-ului :biggrin:
 
Cu siguranta, si este inca foarte valabila!

LE: Am mai citit putin. Se pare ca miahi probabil a avut dreptate. Nu-mi dau seama daca o banca cinstita (LOL!) ar putea sau nu sa fie obligata sa plateasca din banii clientului o tranzactie fara cvv, dar zic unii ca firmele mari gen Amazon fac asta in mod curent.
 
Last edited:
More or less ontopic, a mea consoartă are un card de debit la BT. Până acum a avut Visa Electron (la fel am şi eu), zilele astea a expirat a doua oară şi a fost schimbat. Acum e MasterCard. Should I be concerned? :goofy:
 
A vrut ea sa schimbe din Visa in MC sau i s-a propus? Ca atunci cand iti expira un card primesti unul la fel (cu acelasi numar de card, pe acelasi cont), nu alt tip de card.
 
Eu am card VISA Electron și MasterCard la BT și comisioanele sunt mici spre nule la VISA, pe când la MasterCard sunt în altă categorie. Fără să fac nimic cu cardul, fizic, totul doar online, plătesc vreo 10 lei pe an (parcă). Dacă vreau să scot bani de pe card, chiar la bancomatele BT, comisioane. Am cardul pentru operațiuni online.
 
N-a cerut şi nu i s-a propus nimic, doar a mers să se înlocuiască cardul pt. că cel vechi expira. A scos ceva bani de la bancomat şi la BT mai nou specifică şi ce comision are fiecare tranzacţie, aparent a fost 0.
 
E un banc sec sau un film absurd? Te duci la piata sa cumperi rosii si te intorci cu niste vinete, totul pare OK si intrebi pe Internet daca vinetele se coc la foc mic ...
 
V-am spus ca acel comision de incasare este stupid si inutil? Nemaibeneficiind de conditii preferentiale cu comisioane 0, am ramas cu sold de 4 lei pe cardul de credit, din cauza ca am transferat fix suma datorata. De-abia astept sa imi inchid conturile la respectiva institutie...

...o banca cinstita (LOL!)...
Ce vrea sa insemne aceasta aluzie cu iz usor tendentios? :goofy:
 
Auchan, portcard din aluminiu, intra vreo 15 carduri in el, 3 Lei. Cumparat 2 buc. Solid, frumos. Sa vedem daca si ecraneaza corespunzator.
 
Back
Top