Card de salariu - recomandari

La mine cardul de salar e de la BRD. La nevasta-mea de la BT. Niciunul n-am schimbat inca parola aia 3DSecure.
 
Eu am si cont de firma la BT (srl) si nu am comision la incasare, in schimb celelalte comisioane ma taie, dar nu am pe nici unul din cele doua conturi comision la incasare. Am dat facut acum o cautare si vad ca si BT e trecuta in unele liste ca ar percepe comision la incasare, o sa scot totusi un extras sa vad exact ce e pe el, asa ca sa fiu sigur.
 
Comisioanele și taxele de întreținere depind de client și "pachetul de servicii" pentru acel client (ex: ai condiții diferite dacă iei și salariul în conturile băncii, oferte speciale pentru angajați, etc). Pe mine mă îmbie de fiecare dată cei de la Țiriac să schimb pachetul, pentru că e "vechi" (heh, ofertă de acum 10 ani), dar toate pachetele noi au costuri mai mari pentru mine :smile:.
 
Comisionul la încasare e o chestie creativă. Când compari între ofertele a doua bănci, ai tendința să ignori aspectul ăsta, majoritatea băncilor nu au asta. Descoperi când ai deja contul la ei. :smile:

Într-o vreme BTRL aveau comisioane mici, erau în creștere. Acum au multe sucursale mici (spre deosebire de alte bănci, cu sucursale mai mari, dar mai puține), au o poziție bună pe piață, și comisioanele nu sunt așa de avantajoase.

Dar combinația "servicii relativ OK" și "prețuri mai mici ca BCR/BRD" e, în continuare, avantajoasă.
 
Da' ce are 3D Secure ala? :what:
Raspuns:
ING ma cam enerveaza si pa mine in ultima vreme cu hotararile lor unilaterale...
si:
Parola aia proprie trebuie resetata la 3 luni si ultimele 10 parole trebuie sa fie diferite. Avand deja parole pe care trebuie sa le resetez la 3 luni, cum e cea de la internet banking de exemplu, ajung sa le incurc si la 3 logari esuate blocheaza contul. Prefer sa evit astfel de situatii. :smile:
si:
Am mai spus undeva, 3D Secure este securitate/asigurare/scăderea riscului pentru bancă, nu pentru utilizatori.
Si prea multe parole si PIN-uri in prea multe locuri. Ce e capul meu, baza de date indexata?
 
Tocmai m-a anuntat ING-ul ca imi trimite card d-ala wireless. N-o sa-l ridic, ca actualul expira in 2017 si nu cred ca au curaj sa-l anuleze anticipat fara acordul meu.
Dar totusi, unde trebuie sa dau gaura ca sa nu mai mearga wireless-ul? N-a facut nimeni o radiografie cu cardul in buzunar?
 
Problema cu datul găurii e că poate să rămână înțepenit prin vreun bancomat. La cardurile pe care le-am desfăcut până acum (rfid, ratb) bobina e la 5-10mm de marginea cardului (ideea e că antena trebuie să fie cât mai mare, deci se pune pe exterior), iar chip-ul e pe una din laturile mici. Nu e nevoie să dai gaură, e suficientă o tăietură mică (cutter/foarfecă) pe oricare din laturi. Tai un pic, te duci la magazin, dacă mai merge mai tai un pic.. :smile:
 
Nu doar in Franta, in SUA e ceva uzual. Dar nu prea merge cu tranzactii pe Internet, pana ajunge cecul la vanzator dureaza mai mult decat validarea unui card.
 
Tocmai m-a anuntat ING-ul ca imi trimite card d-ala wireless. N-o sa-l ridic, ca actualul expira in 2017 si nu cred ca au curaj sa-l anuleze anticipat fara acordul meu.

M-am gândit și io la treaba asta, dar m-am trezit cu el în cutia poștală.
 
Dubios să primești cardul prin poștă, de regulă ING trimite doar codul PIN prin curier și cardul îl ridici din agenție - moment în care trebuie și să îl activezi cu codul PIN primit, altfel e complet inutil.
 
BT nu-s ăia care îți iau comision când îți intră bani în cont?
Și la Raiffeisen m-am lovit de așa ceva acum 1-2 ani când aveam card la ei (deși era nu-știu-ce convenție de salariu cu firma, nu știu ce au negociat ăia).
 
Dubios să primești cardul prin poștă, de regulă ING trimite doar codul PIN prin curier și cardul îl ridici din agenție - moment în care trebuie și să îl activezi cu codul PIN primit, altfel e complet inutil.

Iti dai seama ca nu mergea nici dracu dupa carduri la agentie doar pt ca ei au decis ca tu trebe sa iti schimbi cardul. Il trimit prin curier, pinul ramane acelasi ca la cardul vechi si tre` sa ti-l activezi singur intr-un bancomat de-a lor pe asta nou si sa il distrugi pe ala vechi.

Daca vreti pot sa scanez instructiunile care erau in plic:tongue:
 
Last edited:
M-am uitat pe cont, imi ia comision la intrare, dar nu pentru salariu ci numai pentru OP. Nu cred ca firma are intelegere cu ei ca n-am facut contul la angajare ci cu mult inainte, probabil fiind cont de salariu ma scutesc, dar la restul intr-adevar ma taxeaza.
 
Asta cu taiatul cardului e cam ca aia cu cipurile sataniste din pasapoartele noi... Tehnologia e foarte faina la contactless, pacat ca nu este mai raspandita, eu folosesc de cativa ani doua carduri de-astea fara nici o problema, setand din internet banking o limita joasa pentru astfel de tranzactii. Mult mai periculos mi se pare sistemul in care trebuie sa dai cu cardul prin cititor la intrarea in zonele cu ATM de la unele banci, mai ales seara sau in weekend, mult mai mult potential de furt.
 
Back
Top