Card de salariu - recomandari

Fiindca iti cere CV2 si Maestro nu foloseste, iar unele formulare de plata nu stiu sa faca diferenta. Posibil sa-l poti folosi doar intern, in schimb Visa Electron si Mastercard platesc extern fara probleme.
 
Depinde și de condițiile băncii. De ex. Unicredit nu mai permite(a?) să folosești carduri Electron online (schimbarea s-a făcut acum >5 ani, ultima dată când am întrebat era acum vreun an și tot nu se putea). De fapt condiția lor e "carduri neembosate". Cu Visa Classic și Mastercard Gold tot de la ei nu am avut probleme la plată, în afară de o dată într-un duty free din Mexico City, dar cred că era cam shady modul ălora de lucru, că toate cardurile încercate au dat reject la plată.

Un prieten a avut experiențe interesante cu un Mastercard Bancpost, când am fost în Islanda. Trebuia să plătim benzina și l-am trimis pe el, vine înapoi cu tranzacție respinsă că nu mai are bani în cont. Bineînțeles că mai avea bani (și bineînțeles că a fost extrem de greu de aflat asta de la bancă, online banking-ul se actualizează rar și de dat telefon durează). De-atunci a mai pățit de vreo 2 ori și în RO, nu zice că e eșuată, zice direct că n-are bani.
 
Nu mai declara în public că ai card (și cont) la BancPost, că te râd și nigerienii încălțați cu PET-uri decupate :biggrin:

Problema cea mai nasoală cu care m-am confruntat acum ceva timp era că americanii nu prea au auzit de CCV2 la tranzacții online, și nu-l cer. Însă băncile europene, din motive de securitate, refuză procesarea tranzacțiilor ce nu au menționat și acest cod (de fapt lipsa lui în face default 000, evident greșit, și evident tranzacția respinsă). M-am trezit cu un hosting tăiat din motivul ăsta; l-am mai plătit o vreme cu PayPal, după care m-am mutat la unii mai destupați din punct de vedere al conformității cu cerințele bancare.
 
Well, am incercat sa platesc pe Amazon cu Maestro-ul meu si nu i-a placut, ca cica nu e suportat. Cu Electron a mers, dar nu mi-a cerut CVV2-ul ala (sau cum ii zice), fapt care mi s-a parut ciudat. Cu Maestro am mai avut probleme si pe alte site-uri din afara, iar la banca s-au uitat cu ochi umezi si mirati la mine "cum adica, nu merge? dar e OK, e 3D Secure & shit..." - tot Unicredit.
 
OK, well, yeah :frown: ING a activat obligatoriu 3DSecure pe toate tipurile de carduri. Raifeisen la fel. Daca e cineva caruia nu ii place 3DSecure atunci nu stiu cum mai poate face plati pe internet cu cardul, cred ca PayPal va fi prietenul meu cel mai bun acolo unde se poate folosi.
 
ING ma cam enerveaza si pa mine in ultima vreme cu hotararile lor unilaterale, ca schimbatul cardurilor normale cu de-alea contactless. Macar i-o dus capul sa nu ma puna sa umblu dupa ele.
 
Eu ma descoperit cu surpriza cat de profi sunt BT si ce oferta buna au dpdv costuri, ce-i drept eu m-am interesat pentru un credit, insa si pachetele de cont curent + card pareau decente.
 
La BT poti seta limita de tranzactii nesecurizate pe internet prin online banking, daca sunt comercianti care nu suporta 3D Secure. Eu m-am lovit de asta la WoW subsciption. E posibil sa existe optiunea si la alte banci.
 
Alții îți permit totuși să folosești cardul în aceleași condiții/limite pentru comercianți care nu suportă 3D Secure. Am mai spus undeva, 3D Secure este securitate/asigurare/scăderea riscului pentru bancă, nu pentru utilizatori.
In some cases, 3-D Secure ends up providing little security to the cardholder, and can act as a device to pass liability for fraudulent transactions from the bank or retailer to the cardholder. Legal conditions applied to the 3-D Secure service are sometimes worded in a way that makes it difficult for the cardholder to escape liability from fraudulent "cardholder not present" transactions.

Nu că ar funcționa asta pe la noi oricum.

Probabil de-asta se face push:
[...] the legacy variant with static password does not meet the European Central Bank's (ECB) January 2013 requirements.

3D Secure relies upon the issuer actively being involved and ensuring that any card issued becomes enrolled by the cardholder, making it very much an issuer focused solution.

The ECB has mandated in its January 2013 requirements 'Security for Internet Payments'[15] that all transactions acquired within the Single Euro Payment Area (SEPA) must be authenticated using strong customer authentication by 1 February 2015. This mandate by the ECB, and supported by the European Commission's Payment Services Directive Mk2 (PSD2), is intended to provide a level and technology neutral playing field within SEPA to foster eCommerce, mCommerce and supporting technologies, including competitive forms of strong customer authentication.

As 3D Secure relies upon issuer advance involvement and enrollment of cards, acquirers cannot rely upon 3D Secure to meet their acquiring side authentication requirements, until such time as 3D Secure has a meaningful enrollment approaching 100% of all cards issued.

Vezi restul în http://en.wikipedia.org/wiki/3-D_Secure#General_3-D_Secure_criticism

Totuși nu mi-e clar de ce "acquirers cannot rely upon 3D Secure to meet their acquiring side authentication requirements, until such time as 3D Secure has a meaningful enrollment approaching 100% of all cards issued" - asta i-ar obliga pe sellers să implementeze, sau cum? Oricum asta cu ~100% pare imposibil de atins. Și ce se întâmplă cu plăți recurente, etc? Trebuie să te duci să bagi codul de fiecare dată? O să facem "ziua de băgat parole 3dsecure", la adobe, amazon, etc?
 
BT nu-s ăia care îți iau comision când îți intră bani în cont?
Nu, cred ca BRD sunt aia. Eu am card de salariu la BT si e ok, singura problema e cu parola aia de la 3D secure (verified by Visa) pe care am uitat-o de 2 ori si am renuntat s-o mai resetez. Asa ca platesc cu cardul de credit si transfer sumele prin online banking. Macar autentificarea se face cu sms code, ar fi mai ok daca ar implementa si la plati aceeasi treaba.

La plati recurente cred ca se face validare doar la crearea platii, e suficient. N-am creat inca, prefer sa fac platile manual sa stiu ce platesc ca uneori m-am mai trezit cu suprize pe unele facturi. (vezi "promotia" de la UPC unde iti baga pe gat un serviciu gratuit prima luna si trebuie dezactivat manual, altfel te taxeaza in continuare pentru el)
 
N-am avut până acum probleme cu 3DSecure, cel mult devine obositor că la orice plată online sunt redirecționat spre portalul ING unde trebuie să-mi bag o parolă proprie drept confirmare. Dar nu e gaură în cer - ai setat-o o dată și gata. Poate nu folosiți voi cardul online suficient de des de ajungeți să vă uitați parola :hihi:

Sunt site-uri ale căror procesatori de carduri se pare că nu sunt 3DSecure compliant, dar asta nu a blocat vreo tranzacție cu cardul online. Însă am avut probleme cu tranzacții cu cardul online în State unde nu se folosește codul CCV2 de pe spate și, în lipsa lui, plata nu s-a putut face. A trebuit să recurg la PayPal pentru intermediere unde s-a putut.
 
Parola aia proprie trebuie resetata la 3 luni si ultimele 10 parole trebuie sa fie diferite. Avand deja parole pe care trebuie sa le resetez la 3 luni, cum e cea de la internet banking de exemplu, ajung sa le incurc si la 3 logari esuate blocheaza contul. Prefer sa evit astfel de situatii. :smile:
 
Back
Top