Card de salariu - recomandari

Home Bank - 3 lei/luna, parca. Ai acces la lista de tranzactii, poti administra conturi de economii, plati recurent facturi etc.

Eu folosesc contul de baza pentru tranzactii si am pus plata recurenta ca salariul sa fie mutat in contul de economii. Din el scot apoi bani pentru diverse necesitati si mut bani de cheltuiala in cel curent. Mi se pare varianta cea mai simpla si cost effective.
Mno, super. Da' îmi explici și ce ai înșirat pe acolo? :biggrin:

Mulțam.
Cere serviciul de Internet banking (HomeBank) prin care vei avea acces la o interfață foarte asemănătoare cu cea a terminalelor self-service din agenții. Prin ea poți face plata facturilor prin completarea unor template-uri; alternativ, dacă-ți instalezi aplicația HomeBank pe smartphone, poți scana cu camera codul de bare de pe fiecare factură și mai trebuie doar să confirmi tranzacția. Tot prin această interfață ai acces la istoricul complet al tranzacțiilor efectuate și în curs de finalizare, și poți seta chiar limite de plăți și de notificare prin SMS (tot vreo 3-4 lei pe lună pentru SMS).

Poți face un cont curent separat în care fie să virezi o parte din salariu pentru economii (dobândă zero la cont curent), fie în el să intre salariul și din el să-ți muți apoi în contul de card cât vrei să folosești.
Smartphone nu este și momentan sunt în proces de mutare a tuturor facturilor pe mail/online of some sort. Cel mai mișto am văzut la gaz: cont, nr. contor, client X (chiar dacă nu-s io pe factură), cod de abonat. Facturi, suma X, achită, GeCad, done.

Bun, pricipit ceva-ceva. Deci trec pe la ghișeu să mai fac un cont.
 
Cardul Visa Electron pe care il ai este atasat unui cont curent, in care iti e virat salariul si din care faci plati.

Cu un drum la ghiseul ING activezi Home Bank pentru 3lei/luna si primesti un minunat Digipass portocaliu care iti va permite sa te loghezi pe site. O sa ai acces la o interfata ce iti va permite sa faci majoritatea operatiunilor ce se pot face de la un multimat ING:
- plati in diverse conturi
- plati catre diversi furnizori
- plati recurente
- deschizi lichidezi conturi de economii - astea sunt gratis (daca primesti salariul la ING, parca), poti avea oricate, poti pune/scoate bani oricand din ele, doar nu poti face plati din ele.

Eu procedez asa: salariul vine in contul curent, prin plata recurenta se transfera o parte din bani intr-un cont de economii. Facturile le platesc eu manual din interfata (se poate face si automat pentru curent/net), dar nu mi-am batut capul. In principiu in contul curent nu am foarte multe fonduri disponibile, deci nu se pot intampla misculatii, iar banii din conturile de economii nu se pot accesa de pe card direct. Plus ca exista si o dobanda simbolica. Cand am nevoie de bani, transfer din contul de economii in cel curent si apoi scot de la bancomat.

Cu setup-ul asta, teoretic, nu ai treaba cu operatorii bancii decat cand iti expira cardul si te duci sa-l ridici pe cel nou.
 
E cam aiurea sa tii salariul in contul de card sau mi se pare mie?

Salariul se tine intr-un cont separat pe care nu ai card si iti muti pe card doar cat ai nevoie cand ai chef; pentru asta folosesti Homebank. Restul sunt chestii simple, te prinzi tu.
 
Nu zic nu. La momentul respectiv a fost ceva de genu' ”Îmi trebuie cont, ăștia nu dau bani în mână”. Și mi-au dat și card. :goofy:

Mulțămesc pt. lămuriri.
 
@AdrianB1: Pai nu il tii in contul curent. Doar iti e transferat acolo de angajator si de acolo il pui in ala de economii.
 
Nu stiu cum e la ING, dar acum vreo 4-5 ani, BT n-a vrut sa-mi faca al 2-lea cont curent nici in ruptul capului. Le-am explicat pentru ce-mi trebuie... nimic. Imi venea sa-i trantesc pe aia din sediu. Motivul: nu se poate, ca asa-i sistemul.

Am plecat la sediul central (la mine-n oras evident) unde am incercat sa rezolv problema. Am discutat cu toata luma cu care se putea discuta. Aceeasi poveste.

Am avut noroc cu o doamna, care a auzit cumva discutia. Imi zice: poti sa-ti faci cont de economii, si dupa ce-ti intra banii in contul curent, sa ai grija sa tii transferi in ala de economii. Eh n-am mai intrebat, dar cred ca si azi la unele banci romanesti, 2 conturi curente e ceva imposibil, nemaiauzit, nemaiintalnit.
 
@AdrianB1: Pai nu il tii in contul curent. Doar iti e transferat acolo de angajator si de acolo il pui in ala de economii.

Era vorba de korby. Ce faci tu e in regula daca pe contul curent nu ai card.

Nu stiu cum e la ING, dar acum vreo 4-5 ani, BT n-a vrut sa-mi faca al 2-lea cont curent nici in ruptul capului. Le-am explicat pentru ce-mi trebuie... nimic. Imi venea sa-i trantesc pe aia din sediu. Motivul: nu se poate, ca asa-i sistemul.
La ING faci cate conturi vrei, la Citi la fel, singura chestie dubioasa la Citi e ca iti emit automat card de debit pentru orice cont curent, gratuit. Eu am facut o chestie simpla: am luat cardul si nu l-am activat in cele 30 de zile, asa ca a fost blocat si nu l-am deblocat niciodata, nici cand l-au reinoit la expirare.
 
Cand s-au lansat, pe vremuri, avea si ING limita de conturi per client. Dar si-au revenit.

Faza cu sa nu ai card pe contul de salariu e ok, dar luati in considerare si cazul ca pierdeti vreodata cardul. Eu de asta am card si pe al doilea cont, doar ca acel card nu-l plimb dupa mine.

Treaba asta cu self-banking e ok si pentru contul de plati pe web, pe care-l tin gol si virez doar cand am de facut o plata.

In loc de cont de economii am facut unul in euro si "depun" acolo. Ce ti se ofera ca dobanda la conturile in lei nu merita deranjul.

Ca fapt divers, am vazut ca ING ofera si posibilitatea de investitii cu diverse grade de risc dar nu stiu pe nimeni care sa le fi folosit.
 
Uncredit preia doar partea de retail de la RBS pe modelul mai sus amintit, adica "activitatea destinată clienţilor persoane fizice reprezentată de creditele de uz personal, creditele ipotecare pentru investiţii imobiliare, precum şi creditele de refinanţare a unor astfel de credite, cardurile de credit, conturile curente şi produsele şi serviciile aferente privind depozitele, conturile de economii, cardurile de debit, creditele în descoperit de cont şi serviciul iBanking..."
 
O lamurire va rog:

Mi-am schimbat recent jobul si cu ocazia asta mi-am schimbat si cardul de salariu de la BRD la Banca Transilvania. Am cerut un extras de cont si vad ca figureaza ca taxa Comision incasare OP, 6RON. Firma la care lucrez acum are contract din ce am inteles cu City Bank dar nu au comentat nimic cand le-am zis ca vreau banii pe card BT.

Nu le prea am cu chestile astea, pana acum nu am mai intalnit o astfel de taxare, trebuie sa plateasca si primitorul la asa ceva in general sau e ceva specific Banca Transilvania ?

Multumesc anticipat.
 
Există tot felul de comisioane, și sunt trecute în lista de comisioane ale băncii. La Transilvania vezi asta (e posibil să fie și una mai nouă, dar trebuie s-o găsești)

Nota:
Comisioanele percepute de Banca Transilvania pentru tranzactiile interbancare includ comisioanele TRANSFOND, respectiv BNR, percepute de cele doua entitati in calitate de administratori ai sistemelor de decontare SENT, respective REGIS, astfel:
Pentru plati cu ordin de plata comisioanele percepute de TRANSFOND, respectiv BNR, sunt:
- 0,51 lei/ plata pentru tranzactii cuprinse între 0 – 49.999,99 lei, comision TRANSFOND pentru procesare prin sistem SENT;
- 6,00 lei/plata pentru tranzacții > 50.000 lei (inclusiv) sau orice suma decontata în regim de urgenta, comision BNR pentru procesare prin sistem ReGIS
Congrats pentru salariul peste 50000 lei. Sau poate e în regim de urgență. Alte comisioane de 6 lei sunt acolo, dar doar la tranzacții respinse.

Dacă sunt comisioane care nu țin efectiv de bancă, vezi cum îți trimite angajatorul banii. Pentru că în mod normal poți să alegi cine să plătească comisioanele, și de obicei o face plătitorul (sau nu apar deloc, depinde de contractul firmei cu banca).

Ca să te lămurești, întrebi la Transilvania cum e cu ăia 6 lei, după care întrebi la angajator cum trimit ei banii.
 
Salariu de peste 50000 ? Good one, al meu nu trece de 2000 nici cu bonusuri.
Intreb la BT si dupa intreb la angajatorul meu daca nu ma lamureste banca.

Multumesc de recomandari
 
Dupa secole trecute, pot sa confirm si eu ca am card de salariu la ING. Atentie pt doritori, Mastercard este gratis doar in primul an de folosire, dupa care platesti. Visa e gratis, desi vanzatorul de carduri spunea ca M. merge mai bine pe net ca V. si e acceptat peste tot.. bull-kind-of-thing. Probabil tb sa isi faca cota de carduri, ca altfel nu-mi pot explica de ce CardAvantaj spun exact invers, Visa rules & M. e nasol pe net. Bine ca nu se uita pe forumuri responsabilii de marketing de la cele 2 companii, ca si-ar pune mainile in cap cand ar vedea ce scheme de impresionat prostimea folosesc astia de la banci. Auzi, sa zica in 2013 ca Visa sau Mastercard nu este acceptat peste tot pe net.
 
Au și ei campaniile lor promoționale, și le iese un comision dacă decizi să semnezi pentru vreunul, așa că poezia poate să difere de la un papagal la altul. Altfel, pe net VISA/MC sunt la egalitate. Diferența poate fi la călătorii în străinătate. De exemplu, la americani AmEx e „rege” și parcă MasterCard are o penetrare mai largă decât Visa.
 
Poate zicea de Visa Electron vs. Mastercard. Visa Electron e asociat mai degrabă cu cardurile de debit (şi nu e embosat), pe când Mastercard e considerat de credit (Maestro fiind echivalentul Visa Electron). Eu am avut o vreme Visa Electron şi am trecut la Mastercard tocmai pe considerentul ăsta (sunt mai puţine şanse să ai probleme cu Mastercard decât cu Visa Electron).
 
Asa exista si Maestro/Cirrus ca echivalent Visa Electron, dar de la Mastercard, si nu le mai foloseste nici naiba.
 
(sunt mai puţine şanse să ai probleme cu Mastercard decât cu Visa Electron).
Cardu' meu de salar e Maestro al lu' nevasta-mea Electron. Cu al meu nu pot sa cumpar goldeanu' pentru WoT sau WT cu al lui nevasta-mea merge fara probleme.
Banuiesc ca al meu maestru e vaduvit intentionat de facilitatea asta cu toate ca intern pot plati online fara nicio problema.

Nu mi-am batut capul ca macar merge ala al sotiei. :biggrin:
 
Back
Top