Card de salariu - recomandari

Are și un coleg aceeași problemă, avea un card de credit la Citi (făcut în aerport, la stilul "nu vreți un card de credit?" "ah, păi știu că trebuie multe acte" "ah, păi faceți cerere, scrieți salariul aproximativ" și în 2 săptămâni i-a venit cardul prin poștă) și acum vrea să-și facă altul, că nu-i place ideea de Raiffeisen. S-a dus la ING să întrebe care-i treaba cu cardurile de credit, un pic mai nebărbierit și în tricou, zice "știți, am văzut pe internet că-mi trebuie o adeverință de venit, CI și trebuie completate niște cereri" la care tanti e la ING îl măsoară din ochi "da, așa e, dar dumneavoastră trebuie să aduceți și copie de pe contractul de muncă, și fișa fiscală și [încă vreo 2 chestii de care nu scrie nicăieri]". I mean, wtf, oricum nu se încadrează la 3 salarii, că depășește limita.

Din câte știu la ING limita de SMS e 300 de lei. Alți colegi se plâng de ING că nu mai oferă dobândă la conturi curente, dar asta nu se întâmpla oricum la multe alte bănci. Am înțeles că poți să faci reguli în online banking să mute automat o parte de bani în conturi de depozit.
 
E 200 de lei limita minima de SMS.

Copie dupa contract si restul chestiilor se cer tuturor, stai linistit ca nu l-au discriminat dupa aspect. :smile:

Vezi ca au si card de credit si card cu descoperit de cont, cu caracteristici diferite, intreaba. Regula de rambursare daca-mi aduc bine aminte este minim 5% pe luna si minim 50 lei. Dobanda pe descoperit nu mai stiu care este.
 
Sunt "abonat" la ING de ceva timp. Pana acum m-au enervat cu o singura chestie: au discontinuat cardul pe care il posedam - ContRol sau ceva de genul asta - si m-au frecat vreo 2 saptamani cu telefoane sa ma duc la filiala sa schimb pe noul tip de card/cont, cu altfel de dobanzi, fara taxe de administrare. Per total cam acelasi lucru, doar cu alt nume. M-am dus in cele din urma dupa vreo 2 luni. Am sunat inainte ca sa fiu sigur ca nu ma duc degeaba. Cand am ajuns acolo m-a informat tanti ca puteam sa stau potolit la munca pentru ca o data la 1-2 saptamani trec ei pe la sediu' firmei unde lucrez pentru operatiuni de genul asta.
Ma rog. N-a fost banca de vina ci tutele de la filiala. Exceptand cazul asta au fost prompti si mi-au rezolvat si niste tampenii facute de un hotel care a uitat sa imi returneze garantia pentru o rezervare.
A, da. Autentificarea cu digipass incepe sa devina obositoare. M-am plictisit sa car prostia aia dupa mine tot timpu'. First world problems. :smile:
 
Si mie mi se pare obositoare si nu e vorba de autentificare, ci si de confirmarea platii, ce la unele banci se face tot prin digipass.
Comparativ insa cu codul trimis SMS, n-as putea spune care e mai putin stresanta.


In alta ordie de idei Credit Europe a implementat niste carduri noi cu digipass incorporat in card, mi s-a parut interesanta ideea, insa parca totusi as prefera sa le tin separate unul de altul.
 
La ING am observat pe aplicația HomeBank pentru Android că există și o opțiune de autentificare cu parolă (fără DigiPass). Parola este numerică (5-10 cifre) și trebuie definită în interfața web la Setări > Acces Rapid, apoi te autentifici pe mobil cu DigiPass-ul și confirmi accesul rapid cu un cod primit prin SMS. Asta permite apoi folosirea aplicației mobile fără DigiPass, în limita a 5 tranzacții pe zi și maxim 2000 lei pe tranzacție, pe lângă vizualizarea fără număr a istoricului conturilor și alte chestii de-astea.

Aplicația asta permite și plata rapidă a facturilor la utilități: scanează direct codul de bare de pe factură folosind camera foto a telefonului și apoi efectuezi plata în mod similar cu terminalele de card cu cititor de cod de bare montate în agenții. Te scapă de durerea de cap cu introdusul numărului de cont, codului client și codului facturii.

Nu mai sunt dobânzi la conturi curente, însă mi se pare că nu sunt nici comisioane imbecile. Da, ai comision la extragere numerar și comision de administrare a contului, însă nu am văzut comision la primit bani în cont prin virament - așa cum Banca Transilvania îți ia frumos (minim) 5 lei de câte ori cineva îți trimite bani.
 
Si eu am trecut de la ContRol la Card Complet (sau cum se cheama noua gaselnita de la ING). Daca ti se vireaza salariul in contul respectiv nu ai comision de retragere numerar de la ATM-urile lor, dar ai comision de transfer 1 leu intre conturi ING, altele decat cele proprii.
 
La ING nu ma intereseaza sa fac conturi, le am deja; l-am mentionat pentru genul de chestii plus sau minus la care ma uit cand lucrez cu o banca. Trebuie sa vad daca ma mut sau nu la Raifeissen. In ultimii ani am avut intotdeauna carduri la 2 banci pentru uptime si cardul Citi Gold mi-a placut pentru ca avea alertele gratuite si era Visa (la ING am MasterCard). Asta inseamna ca ma intereseaza tot un Visa (tot pentru acoperire) si preferabil tot cu SMS gratuit, zero comisioane si internet banking fara digipass.
 
Internet banking fara digipass poate doar in varianta SMS sa mai găseşti. Cu user si parola fixa nu mai are nicio banca respectabila in momentul asta. Pana si nefericitii de la BRD erau semi-constienti de risc si nu permiteau transferuri spre conturi introduse pe loc (in ideea ca daca iti intra cineva in cont sa-ti poata transfera toti banii spre Electrica sau Distrigaz, dar nu spre contul lui).
 
Tocmai ziceam mai sus că mi-am activat Internet banking pe mobil la ING, cu user și parolă fixe, și cu limită de 5 tranzacții/zi și 2000 lei/tranzacție.
 
BRD a avut limitarea de conturi la care platesti de acum 10 ani, de la prima versiune de Internet banking. Era o tragedie sa mergi la filiala la care ai deschis contul (aveam unul in aeroport si unul la Carrefour Militari :frown: ) ca sa mai adaugi un destinatar.

Da, varianta cu SMS mi se pare suficient de buna. Normal ca username si parola sunt insuficiente pentru zilele noastre, 2 way authentication e ceva ce folosesc deja de peste 10 ani.

Pana la urma cred ca fac o incercare cu Raiffeisen. Conform conditiilor de transfer aia de la R. preiau toate contractele cu Citi in termenii actuali si daca le modifica ulterior si nu imi plac pot sa inchid conturile.
 
Stie cineva daca la ING se pot face transferuri intre conturi proprii prin internet banking in weekend in miez de noapte? Adica sa fie si mutati banii atunci pe loc, nu doar "comanda" sa fie salvata in sistem urmand ca un pinguin sa dea click pe approve cand ajunge luni la serviciu...
 
Intre conturile proprii e intotdeauna instantaneu transferul.

@puter: da, dar in cazul respectiv parola si userul sunt pentru acces la aplicatia lor, care tot challenge-uri individuale face cu serverul. La forma de autentificare cu serverul ma refeream cand ziceam ca nu vrei sa fie doar user si parola fixe.
 
De unde stiti ca autentificarea cu serverul se face in mod corect securizat pe o aplicatie mobila? Eu prefer token-ul pentru ca e controlabil. Si mai e un pic pana la OS instalat special pentru online banking.

La toate metodele de securizare adaugate (3d secure, mobile banking, etc) ai un document prin care aprobi o responsabilitate din ce in ce mai mica a bancii.
 
Ce-mi puteţi spune de Garanti Bank? Firma la care lucrez acum colaborează cu ei şi acolo mi-au recomandat să-mi fac cont/card. Pt. celălalt job am deja la ING.
 
Cu oaresce intarziere, dau un vot +1 pentru Raiffeisen. Am lucrat acum ceva ani acolo si de atunci le-am ramas fidel, chiar daca am mai lucrat si prin alte banci intre timp. Avantaje ar fi destule:
- sistem permanent online, transferurile intre conturi (proprii si intra-bancare sunt instante). Alte banci inca mai au intarzieri in procesare daca respectivele conturi sunt deschise in centre teritoriale diferite.
- pachete flexibile dpdv cont curent, alegi exact ce iti trebuie (online banking, sms alert, tranzactii fara comision, etc). Daca indeplinesti anumite conditii de venit sau sume depuse la ei (nu mai stiu limitele actuale), au programul Premium Banking in care totul devine gratuit, ai card Gold, cu avantajele aferente (bla bla mainly) si au un personal banker, ceea ce te mai scapa de bataile de cap.
- rezolvare extrem de prompta a problemelor (plati dublate la POS pe la supermarket, sume ramase blocate pe cont in urma cumparaturilor online anulate, etc)
- retea buna de agentii si ATM-uri.
Aveam si eu un card la Citi (cel co-branded Vodafone, pentru puncte), trecerea la Raiffeisen nu o vad ca o problema decat prin prisma schimbarii metodologie de calcul puncte, in rest calitatea serviciilor este la acelasi nivel.
 
OK, trec la Raiffeisen. Nu am card de puncte si nu ma intereseaza punctele, e un Visa Gold, alta mancare de peste (bla bla mainly :biggrin:).
 
Ce-mi puteţi spune de Garanti Bank? Firma la care lucrez acum colaborează cu ei şi acolo mi-au recomandat să-mi fac cont/card. Pt. celălalt job am deja la ING.
Între timp s-a rezolvat să-mi vină banii direct în contul de la ING, unde am deja, de mai bine de un an, un card Visa Electron. Acum vin și întrebările.
În primul rând, facturile. Nu vreau să mai stau la cozi, nu mai vreau să pierd prea multă vreme pe la bancomate. Și nici nu vreau să plătesc diferitele chestii direct din contul cu brânză, așa că aș prefera un card separat unde să-mi trimit fix cât/ce am nevoie.
În al doilea rând, cumpărături. Auchan, Kaufland, magazine IT. Vreau să pot să urmăresc și online ce tranzacții am făcut.

Mai fac un card? Mai deschid un cont? Chiar nu-s la curent și nici nu m-a ”pasionat” subiectul. Și probabil debitez tâmpenii. :biggrin:

Sugestii?
Mulțumesc.
 
Home Bank - 3 lei/luna, parca. Ai acces la lista de tranzactii, poti administra conturi de economii, plati recurent facturi etc.

Eu folosesc contul de baza pentru tranzactii si am pus plata recurenta ca salariul sa fie mutat in contul de economii. Din el scot apoi bani pentru diverse necesitati si mut bani de cheltuiala in cel curent. Mi se pare varianta cea mai simpla si cost effective.
 
Cere serviciul de Internet banking (HomeBank) prin care vei avea acces la o interfață foarte asemănătoare cu cea a terminalelor self-service din agenții. Prin ea poți face plata facturilor prin completarea unor template-uri; alternativ, dacă-ți instalezi aplicația HomeBank pe smartphone, poți scana cu camera codul de bare de pe fiecare factură și mai trebuie doar să confirmi tranzacția. Tot prin această interfață ai acces la istoricul complet al tranzacțiilor efectuate și în curs de finalizare, și poți seta chiar limite de plăți și de notificare prin SMS (tot vreo 3-4 lei pe lună pentru SMS).

Poți face un cont curent separat în care fie să virezi o parte din salariu pentru economii (dobândă zero la cont curent), fie în el să intre salariul și din el să-ți muți apoi în contul de card cât vrei să folosești.
 
Back
Top