Card de salariu - recomandari

.... Am un avantaj daca aleg aceeasi banca folosita de firma ? RBS in cazul meu ?

Ai un avantaj, pt ca RBS ul are de regula oferte speciale pt angajatii firmelor ce folosesc serviciile lor. Eu am la RBS si card de credit si de debit si in general experienta este una relaxata. Daca ar fi sa o iau de la inceput as lua doar card de debit de la ei si as evita totusi cardurile de credit.

Serviciile sunt similare celor de la ING, cei de la RBS zic eu ca mai trebuiesc educati un pic in zona comunicarii cu clientul si aici ma refer strict la call center.
 
Zice undeva în lege că angajatul e obligatoriu plătit prin virament bancar la banca aleasă de angajator?
Poti sa iei banii de la casierie daca vrei. In caz ca vrei sa ii iei pe toti si sa nu platesti comisioane la banci ca sa iti accesezi salariul. Eu pe unde am lucrat m-am dus cu IBAN-ul de ING si am cerut sa puna banii acolo desi toti aveau colaborari cu Raiff.
 
Unele firme te "obligă" să-ți faci card la banca cu care lucrează. Iar asta se datorează numai din cauza înțelegerii pe care o are firma cu banca. De fapt "primești" card de salariu. Firma nu are nimic de câștigat, poate doar ceva la înțelegerea cu acea bancă. Practic pe tine te afectează doar faptul că altă bancă uneori întârzie intrarea banilor în cont, depinde și când sunt virați banii.
Firma la care lucrez are cont la BRD iar eu la BCR. Durează cam 2h până intră banii în cont, dar și salariul este pus dimineața la prima oră ca să-l primești în aceeași zi.
Cred că există undeva o lege ca toate tranzacțiile să fie prin bancă, știu de când s-a trecut la sistemul ăsta că a fost impus și nu adoptat. Altfel mulți ar fi luat salarii de la casierie, azi au rămas doar cei de pe la țară (pensionarii) care nu pot fi obligați să-și ia pensia pe card fiindcă distanța până la bancomat e de ordinul zecilor de km.
 
Nu te "obliga", ori te obliga fara nici un fel de ghilimele ori te pacalesc.

Firma la care lucrezi depune manual banii la BCR? E cam ciudat aranjamentul:what:

Nu exista nici o lege care sa specifice modul de plata a salariului si ar fi o tampenie sa existe asa ceva. Urmatoarea ar fi legea care sa specifice cum sa legi sireturile.
 
Nu știu ce poți face când firma îți dă card de salariu, n-am fost eu în situația asta dar am auzit pe la alții care nu s-au opus.
Procedura plăților la salarii la mine nu o știu, ăsta e alt departament. :biggrin:

Referitor la lege, probabil așa este, eu n-am găsit decât pentru bugetari: Plata salariilor pe card incalca drepturile angajatilor
O să mă interesez dacă pot primi salariul cash.
 
Voi de Fondul de garntare nu ati auzit? Sau aveti salarii / depozite mai mari de 100.000 EUR? :smile:
 
Firma nu are nimic de câștigat, poate doar ceva la înțelegerea cu acea bancă.
Poate nu are nimic de castigat, dar prefera nici sa nu piarda. Daca lucreaza cu o banca (BRD), orice transfer intre contul BRD si alta banca costa. La fel orice scoatere de numerar pentru salarii cash. Pe cand daca iti livreaza tie in contul tau BRD, nu plateste nimic. Platesti tu comisioanele de neam prost...
 
Referitor la lege, probabil așa este, eu n-am găsit decât pentru bugetari: Plata salariilor pe card incalca drepturile angajatilor
Articolul ala spune ca orice lege care obliga angajatul sa aibe card de salariu la o banca aleasa de angajator e neconstitutionala indiferent cine e angajatorul; de asemenea arata cat de stupid a fost cel ce a scris ordonanta respectiva pentru ca practica in locurile cu apa calda e sa ceri angajatului un cont bancar in care sa ii faci plata, nu neaparat legat de card. Asta insemna ca trei sferturi din prevederile neconstitutionale erau evitate, singura problema ramanea ca angajatorul alegea banca, lucru de asemenea inacceptabil.

Voi de Fondul de garntare nu ati auzit? Sau aveti salarii / depozite mai mari de 100.000 EUR? :smile:
Crezi ca fondul de garantare sta cu curul pe o tiparnita si va despagubi integral oricati deponenti la oricate banci? Totalul activelor nu e suficient pentru toti clientii bancilor grecesti, asa ca e mai bine sa sufli in iaurt decat sa te frigi cu banca.
(am citit recent un articol documentat, cu cifre si calcule, nu e parerea mea personala)
 
De ce mare jurnalist economic mai e si articolul ala? Astfel de articole, care conduc la astfel de opinii, nu fac altceva decat sa intretina si sa alimenteze panica si teama oamenilor, agravand si mai mult situatia.
 
Te invit sa demonstrezi ce capacitate de rambursare are Fondul de Garantare si cum aceasta poate acoperi integral depozitele pana in limita de 100.000 euro la bancile din Romania. Dupa aceea demonstratia ca Moise a despicat Marea Rosie e o copilarie :biggrin:
 
Offtopic: l-a vazut cineva EVER pe AdrianB1... zambind? Macar relaxat, privind un apus de soare or smthng? :biggrin:
 
Citeste inca o data ce am scris mai sus. Ca atunci cand Grecia cade, banii nu iti sunt mult mai siguri intr-o banca austriaca decat intr-una greceasca. O sa fie nasol, insa nu o sa ramanem toti fara banii de pe carduri.
Iar revenind la fondul de garantare, am zis eu ceva de el si de capacitatea lui de rambursare? Cand pica intreg sistemul bancar, fondul de garantare e un pispirel semi-inutil. Insa cum am spus si mai sus, ceea ce ingenuncheaza o banca este mai intai panica deponentilor si abia apoi propriile actiuni. Ar mai lipsi acum sa facem ca babele isterice care se muta de la coada de la lapte si paine la banca sa isi scoata banii ca a zis una dintre ele ca a auzit intr-o toaleta publica o informatie cum ca banca nu le mai da banii inapoi.
 
Offtopic: l-a vazut cineva EVER pe AdrianB1... zambind?

Yap *raises hand.


Mie ce zice dreamer mi se pare "don't panic or else everybody panics". Mate, nu-ți dai seama că băncile europene și-au scos ușor-ușor mâinile din căldarea în care e Grecia? Tu spui că dacă pică Grecia pică întregul sistem bancar, ceea ce și pentru mine, un intrus în domeniu, pare o aberație :biggrin:
 
Asta
Coroborat cu asta plus asta si asta spun destul de multe.

Firmele nu te pot obliga sa te plateasca pe card la o anumita banca, dar pot exista prevederi in ROI-ul pe care il semnezi la angajare. Nu semnezi ROI-ul, nu esti angajat.
 
băncile europene și-au scos ușor-ușor mâinile din căldarea în care e Grecia? Tu spui că dacă pică Grecia pică întregul sistem bancar, ceea ce și pentru mine, un intrus în domeniu, pare o aberație :biggrin:
Meanwhile, back in 2008, caderea Lehman Brothers ti-a adus tie o taiere de salariu :biggrin:. Ceea ce nu mai pare atat de aberant privind in retrospectiva.

Si, din pacate, nu si-a scos nimeni mana din caldare. Inca se toarna bani in Grecia. Cu un mic hiatus momentan, pe motiv ca aia au refuzat planul de austeritate.
 
Acu' îmi dădui seama că eu activez pe un forum plin de oameni cu conturi grase în bănci. Altfel nu s-ar agita toţi care bancă pică şi cum îşi pot recupera banii de prin conturi.
 
Nu e nimic in neregula sa ai bani albi pt zile negre.

PS:
Si un RON muncit si pierdut e neplacut, nu e nevoie sa ai conturi grase.
 
Acu' îmi dădui seama că eu activez pe un forum plin de oameni cu conturi grase în bănci. Altfel nu s-ar agita toţi care bancă pică şi cum îşi pot recupera banii de prin conturi.
war, daca pierzi un milion nu te oftici? Puteai sa scoti mandra in oras de banii aia, nu sa ii pierzi intr-un mod stupid, tinandu-i "in siguranta" la banca.
 
Back
Top