Card de salariu - recomandari

chrisTian

Membru
NU am un card de salariu si ma bate gandul sa imi fac unul. Am un avantaj daca aleg aceeasi banca folosita de firma ? RBS in cazul meu ?
Din cate vad aprecieri pe net, s-ar putea sa ma indrept spre ING. Par a fi destul de ok si la partea de suport tehnic / raspuns la emailuri / telefoane.
 
La ING singura chestie nasoala e ca aplicatia lor de intenet banking nu merge cu Opera, in rest au numai chestii bune gen transfer instantaneu si gratuit intre conturile tale, creare si lichidare de depozite la termen prin homebanking si fara comisioane, sistem de dobanzi relativ stabil si relativ usor de inteles. Nu prea au caserii, dar au ATM-uri la care se pot face si depuneri si asta compenseaza in cea mai mare parte, doar operatiuni cu euro nu poti face usor.

Mai avea Citi o oferta buna (zero comisioane pentru orice), aplicatia merge cu Opera, dar un transfer intern (gen acoperit cardul de credit din cont curent) are o durata pe care niciodata nu am inteles-o, variaza intre 1 si vreo 3 zile lucratoare fara nici o logica anume.

BRD - it sucks. Am avut conturi si carduri la ei vreo 10 ani, nu am gasit nicaieri sisteme mai proaste si restrictii mai multe. La BCR au ai mei, nu sunt prea multumiti. La orice banca greceasca e un risc major, despre altele nu stiu nimic.
 
1. Eu am ramas pe Raiffeisen de cand lucram la ei si totul e foarte OK, rapid, usor de lucrat cu ei, iar costurile sunt similare cu cele de la alte banci.
2. De ce e un risc major sa ai un card de salariu la o banca greceasca? Hai sa raspandim panica...
 
Îţi dai şi tu seama că 99% din sisteme sunt considerate sigure pentru că nu s-a pus nimeni pe spart serios la ele.
 
ING-ul sunt cei mai ok dintre astia cu care am avut de a face. Homebank-ul ala e misto, destul de rapid. Mai au si niste dobanzi la card-uri destul de decente. Nu faci cine stie ce economii dar eu am reusit sa acopar cu dobanda aia toate comisioanele si taxele aferente card-urilor. Plus ca mi s-au parut si cei mai "responsivi" la intrebari si solicitari. Deci ii recomand.
La polul opus e BRD-ul. Au tot felul de taxe ascunse sau greu de gasit la prima vedere. Sau sunt pur si simplu nesimtiti (prietena mea s-a dus pana la un oficiu ca sa isi schimbe adresa de corespondenta, parca, si s-a trezit cu un cont pentru economii pentru care nu daduse nici un fel de semnatura).
 
Bre ma faceti sa-mi puric conturile la BRD. :biggrin:
Io am card la astia de cind m-a scos din pepeni Bancpostu' (adica de fo' citiva ani). N-am ce sa le zic nici de bine nici de rau. Functioneaza cardu' si functioneaza si homebankingu' ala. Singurul comision pe care-l vad luat e ala de administrare card sau asa ceva de fo' 5 lei/an.
Am Maestro ca asa a fost intelegerea cu locu' de munca si pot plati online oriunde mai putin international (mi s-a explicat ca se poate face si asa daca mai fac un Mastercard si transfer banu' pe ala si iaca fleosc ca e prea mult pentru mine ca-s mos si nu vreau decit click-next-finish).
 
Eu am doua carduri de debit la Bancpost, unul Maestro de pe vremea cand primeam bursa la facultate, acum pentru salariu, si unul Visa mai recent pentru cumparaturi pe internet.
Visa are comisioane la retragere numerar. Maestro n-are.
Internet banking-ul lor merge pe orice browser, inclusiv pe telefon. Autentificarea se face cu nume + parola + un generator de coduri Digipass, ceea ce eu consider avantaj, pentru ca certificatele digitale pe stick USB sunt neexportabile si nu exista nici o metoda de a importa un astfel de certificat in telefon.
Transferul dintr-un cont in altul este gratuit, dureaza sub 30 min, dar este dependent de un pinguin de la banca care sa dea click pe "approve" - transferurile in afara orelor de program al bancii sunt intarziate pana in urmatoarea zi lucratoare.
S-a intamplat sa fiu sunat de la banca sa mi se ceara confirmarea unor plati pe internet.
 
Eu am fost şi sunt mulţumit de Banca Transilvania.
Am şi card ING şi-l ţin cam degeaba, da' noah... mi-e lene să-l închid :smile:
 
ING FTW. Din motivele enuntate mai sus plus faptul ca poti sunta internet banking-ul folosind terminalele din sucursalele lor. Plus ca poti face depuneri direct la bancomat. Nu stiu de ce, dar eu ma simt mult mai bine cand dau bani unei masini si pot verifica instant cu mana mea soldul pe urma. Mie mi-au parut cea mai serioasa banca cu care am lucrat pana acum. Mi s-a intamplat de doua ori sa ma sune sa verifice daca aprob transferuri si sa ma avertizeze ca s-au facut retrageri din contul meu din alt oras cand facusem o retragere mai mare dintr-un bancomat din Focsani.

Stay away from Alpha Bank. Jepcari mai mari ca astia rar am vazut. In TS ne-au bagat efectiv pe gat banca asta, cu tot cu carduri si conturi de salarii la ei si comisioanele lor "avantajoase" ma usuca de bani. Certificatele lor digitale pentru internet banking nu se pot instala decat pe 3 masini si merg doar cu IE (7 si 8 cred).
 
Nu citesti deloc presa? Nu ma refer neaparat la cea mai mult sau mai putin zvonista, ci macar cea oficiala?
Nu ca bancile din alte tari sau continente ar duce-o mai bine... Sau ca ar mai conta. Suntem in linie dreapta.
First google

Ontopic
BRD este cred cea mai proasta alegere pentru salarii, mai multe comisioane decat la BRD n-am vazut pe nici un alt card, sincer. Si am la Transilvania, Raiffeisen, Alpha Bank, BCR, Garanti...
Atat de mari erau comisioanele negociate de directorul financiar, ca acum vreo 2 luni ne-am adunat vreo cativa si am cerut sa se duca si sa renegocieze. Dupa renegociere, ma apropii de comisioanele pe care trebuia sa le avem de mult, dar tot platesc internet banking, desi ar trebui sa fie gratis. Daca as putea sa imi mut cardul, l-as muta imediat (probabil la ING sau Raiffeisen), dar nu sunt de acord dobitocii astia de sefi (normal ca le convine, noi platim comisioane mari ca sa nu le plateasca ei)
 
Zice undeva în lege că angajatul e obligatoriu plătit prin virament bancar la banca aleasă de angajator?
 
Nu cred ca exista vreo lege in directia asta, dar vreau cat mai stau la ei sa nu mai am dispute. Si asa am cateodata gura prea mare...
 
Există o lege în beneficiul angajatului. Nu știu pe de rost, n-am avut nevoie. Caută însă, că există :smile:.
 
Zice undeva în lege că angajatul e obligatoriu plătit prin virament bancar la banca aleasă de angajator?

Nu. Si nu te poate obliga sa iti faci cont la o anumita banca decat prin mijloace nu tocmai corecte sau legale.
 
Una e ca Grecia nu o duce bine, alta e sa spui ca e un risc major sa ai cardul de salariu la o banca greceasca. Chiar si lucrand in domeniu si tot nu reusesc sa vad prea bine legatura pe care presupun ca incerci sa o faci...
Iar legat de cele de mai sus, modalitatea de plata este cea din contract. Ce semnezi, aia trebuie sa respecti apoi, simplu. :smile:
 
Hai bre dreamer, acum cred că ori ai conturi la vreo bancă grecească fie mături un kilogram de praf sub preș (vezi că rămâne umflat). Grecia este în pragul colapsului, iar românii se mint că se va rezolva pentru că dpdv al infrastructurii/economiei/whatevs suntem mult sub ei, iar dacă Grecia crashes and burns la noi o să fie ca după 5 bombe nucleare. And Greece will crash and burn. Sooner or later, but no later than this year's end, mark my words :smile:
 
Corect. Insa ce treaba are asta cu cardul omului? Cand Grecia cade, TOATE bancile europene, fie ele grecesti, franceze sau austriece vor avea probleme. Riscul ca "vai draga, da banca faliment si raman fara banii de pe card" este nesemnificativ mai mare in cazul filialei unei banci grecesti fata de o filiala a unei banci de alta natie, asta-i tot. Lamurit acum? :smile:
 
Back
Top