Carcasa silentioasa

lai

meh
Vreau o carcasa mai silentioasa decat cea pe care o am acu - Corsair Carbide 300R (asta sta prost la capitolul izolare fonica, vibreaza chestii prin ea, nu se inchide bine, tabla e subtire).
Cautand pe amazonu' local am gasit cateva optiuni care sa intre in buget (n-as da mai mult de 70 de euro pe carcasa)
be quiet! Pure Base 600
Nu stiu mare lucru despre be quiet. Cica ar fi facute in Germania, probabil si de aici numele cam imperativ :smile: Review-urile pe internets zic de bine.
Fractal Design Define S
De astia am mai auzit, dar modelul e cam vechi.
Corsair Carbide 275R
Review-urile zic de bine, dar parca nu mai am incredere in tabla de la Corsair.

Ar mai fi niste modele, unele de la Coolermaster care ar sta bine la silentiozitate dar nu am gasit nimic sa ma convinga.
Aveti si alte sugestii? Sau bugetul e prea mic pentru chestii decente? :smile:

Si sursa - Corsair HX520 - e pe lista de taiere, dar mai incolo. Asta saraca are vreo 10 ani, ventilatorul schimbat dar inca mai duce :smile:
Restul componentelor daca are vreo importanta - Asrock AB350 Pro4, AMD Ryzen 1600X cooler stock si un RX580.
 
Eu am făcut trecerea de la Corsair Obsidian 350D la Define S, din motive de mATX->ATX, și sunt mulțumit. Sistemul e suficient de silent încât să nu îl aud în mod normal, doar se aude HDD-ul când face spin-up.
 
Mie Fractal Design (https://www.pcgarage.ro/carcase/fractal-design/arc-miditower/) mi s-a părut prea puțin finisată. Pe afară arată ok, dar înăuntru șuruburile erau băgate cam cu forța, strâmb, table subțiri... Venind de la Antec diferența a fost imensă. În reviews toată lumea o lăuda.

Scăpatul de zgomot se face în două feluri: ori bagi totul într-o carcasă cât mai închisă și izolată, ca să nu se mai audă ce-i înăuntru (asta funcționează mai bine la componente lower end; problema e că se acumulează căldura înăuntru și o să ai ventilatoare la turații mai mari ca să facă față la căldură), ori bagi totul într-o carcasă aerisită, cu ventilatoare multe la turație redusă (eu am 6 ventilatoare de 14cm și unul de 20cm), ca să ții temperatura internă cât mai scăzută.

Ce am făcut eu a fost să scap de chestiile care făceau zgomot - sursă pasivă, GPU care oprește ventilatoarele când nu e nevoie de ele, cooler de CPU care nu are nevoie de ventilare puternică, carcase pentru HDD (care le izolează mai bine și nu se mai aud cine știe ce), apoi am scăpat de tot de HDD-uri din sistem.
 
Eu tocmai mi-am inlocuit carcasa ca nu mai aveam loc de harduri in ea si RAID-urile ajunsesera pe la 55°.
Carcasa veche:
IMG_20200904_205303.jpg

Carcasa noua este un Thermaltake Armor VX8000 luata de pe olx cu 250 lei. Vexi imagini pe net ca la mine e inca work in progress. Mai astept inca doua rack-uri 5-in-3 de pe ebay.
Este la 1/3 din greutatea celei vechi. Nu zdrangane, dar la cum se simte nu garantez ca n-o sa zdrangane la un moment dat. Avantajul la silentiozitate este ca are doar ventilatoare maaaari. In rest, se aude tot. E numai gauri peste tot.
 
Și ca să revenim ontopic :biggrin:, eu mă uitam la asta: https://www.pcgarage.ro/carcase/SilentiumPC/astrum-at6v-tg/ - ce mă interesează pe mine în principal e o carcasă mai mică decât ce am acum, pentru că fără HDD-uri Fractal-ul e prea mare. Se păstrează ideea de carcasă aerisită. Pot muta ventilatoarele actuale (mai puțin cel de 20) și are avantajul că e mai ușor de întreținut (filtrele de pe Fractal sunt greu de curățat). N-am idee cum sunt ventilatoarele de pe Astrum, dar nu cred că pot concura cu Noctua.
 
Nanoxia Deep Silence este o alternativă dacă vrei "carcasă silent".

Altfel iei un Lian-Li convenabil și tot ce-i expus acoperi cu Dynamat peste care pui neopren :smile:
 
Back
Top