Cabluri

Quark

Zis și Brucan
Ce naiba de cabluri usb folositi voi si nu plângeţi? Am luat n-spe cabluri mini-usb din supermarketuri, toate usb2 certified. M-am ales cu date busite. Le-am taiat si le-am dat la porci. :zbang:
Sfaturi?
:beer:

LE: exista vreo posibilitate de a le testa loopback?
 
Eu am primit cabluri mini-USB cu camerele foto (sapuniere Canon) si cu camerele video Contour; alea de la Canon s-au mai busit pentru ca erau subtiri si nu au fost niciodata folosite cu grija, alea de la Contour merg fara probleme. Am mai luat si de la fratii chinezi, dar nu le-am folosit decat pentru alimentarea dashcams, nu au avut nici alea probleme. La discuri pe USB am folosit doar 2 cabluri, unul venit cu cutia USB Thermaltake si unul USB3 de la docking station. Cutia aia USB de la Thermaltake face 11 ani in curand si cablurile merg la fel de bine ca in prima zi.
Dar eu nu fac sarmale pe biroul pe care am cablaraie, nu am taiat niciodata un cablu in loc de slana si nici nu am condimentat friptura cu mufe USB :dracu:
 
Cum zice și Marius, USB-ul are checksum-uri and stuff, nu "pierde" date, dacă ar fi o chestie de transfer ar trebui să dea eroare de conexiune / reconectări. De obicei problemele-s de alimentare, nu de date, și device-urile nu raportează cine știe ce în multe cazuri. Ar fi bine ca device-ul pe care-l conectezi prin acel USB să aibă alimentare separată (mai ales dacă e HDD și trage mult curent), altfel șansele-s variate să ai tensiune de alimentare perfectă (am văzut căderi de tensiune "intereseante" pe cabluri USB, fie de la fire, fie de la mufe - doar mișcând un pic de mufe poți varia destul de mult rezistența).

Oricum, cablurile-s la noroc. Am luat și un pachet de 5 cabluri exact la fel (5 în aceeași cutie, aceeași dimensiune, mufe exact la fel), le-am tăiat (că-mi trebuiau la alimentat ciudățenii) și surpriza a fost că aveau fire diferite în ele, atât la diametru cât și la număr de lițe și plasticitatea izolației. Mai există cabluri mai "serioase", cu dimensiuni cunoscute, dar sunt ceva mai scumpe și rare.
 
Nu stiu daca poti face un loopback test or somethin' dar, daca vrei, iti pot oferi 1-2 cabluri certificate de mine, adica d-alea de le-am folosit cu anii si le folosesc si acum si am zero date pierdute/deteriorate. In caz ca tot ti se busesc date o sa te rog totusi sa nu le tai, ci sa mi le returnezi in stare ne-taiata. :biggrin:

P.S. Eu nu am cumparat niciodata un cablu USB (daca-l excludem pe cel haudiofil de la DAC) asa ca nu stiu exact de unde provin; am la firma mai multe exemplare pastrate de la diverse scule venite la garantie - ce-i drept, acum s-a cam trecut pe micro-usb iar cele mini au devenit mai rare, dar inca mai am destule. Cred ca mai pot face rost si de unul de la DVD-Writer extern, care are 2 USB-uri la celalalt capat, unul din ele folosit pentru a suplimenta alimentarea cu curent. Ala ar fi bun sa vezi daca e problema de alimentare...
 
Si eu am cabluri venite cu chestii serioase, care merg absolut ok, de ani de zile. Problema e ca mai am nevoie de niste bucati, pentru chestii. In primul rand am constatat ca astea de supermarket nu respecta dimensiunile standard ale conectorului! :nuts: In timp ce alea serioase intre fest, astea joaca in conector. De ex...
Fenomenul e ca cu un cablu d'asta, conectezi hdd-ul (alimentat separat) la tv si cand e filmul mai interesant: "USB device disconnected". :zbang:

Cel mai bun cablu il am de la Cosmin_C. Mi l-a dat impreuna cu o interfata IDE/SATA 2 USB. Scythe parca... Merg amandoua ca in prima zi. :beer:
 
...trebuia sa incepi cu faptul ca-l conectezi la TV si acolo apare problema. Sau apare si pe PC ? Pentru ca la TV am vazut multi pe forumul CG ca se plang, la diverse televizoare, iar unii chiar au gasit explicit in manual ca nu e garantata/suportata functionarea cu HDD ci doar cu stick. Deci probabil tot problema de curent.
 
Vezi daca poti viziona un film intreg de pe un USB stick, macar sa afli daca mai tai cabluri sau tai televizorul...
 
Cabluri de la Anker si nici o problema. Intre 17 si 46 RON, ceea ce mi se pare pret cinstit.
Cablurile pentru alimentare la unele modele sunt mai groase decat cele de date. Si unele sunt certificate MFI.
 
Multumiri pentru sfaturi. Pe moment am mai gasit doua cabluri ok (vechi). Concluzia partiala e ca tot ce nu e gros, negru, ecranat si rigid, nu ii place TV-ului. :frown:
 
Si daca tot am trecut pe la Altex: ce e alb, mai gros si mai tare decat ala negru? Si e si dublu ecranat? :biggrin:
 

Attachments

  • husb.jpg
    husb.jpg
    321.2 KB · Views: 27
Da, culmea e ca atunci mai faceau si cabluri de calitate. De cand cu microUSB mai rar gasesesi cabluri aurite si/sau ecranate bine.
Mai am si eu unele de la ProfiGold, tot de la Altex, cu mufe metalice si ecranare, cablu cu camasa siliconica si alte nebunii, dar nu se mai gasesc.
 
Nu e nevoie. E un cablu cinstit pentru banii lui, are o tresa impletita si legata la masa peste conductori, nimic extraordinar.
 
Vai ce-mi faceți, puneți link-uri de-astea subversive pe forum și vâjt, s-au dus 60€ pe 16 cabluri Anker.
 
Back
Top