Cabluri și mufe

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,792
Nu doar la ei, ci și pe net și în magazine (Adelaida are o colecție impresionantă). Au doar cabluri adaptoare între mufele proprietare ale fabricanților auto și variantele de mufe standard - două mufe ISO sau o mufă mare Quad Lock.

Un radio montat în fabrică e conectat direct: mașină -> fir cu mufă proprietară -> soclu proprietar -> radio.

Un radio third party poate avea soclu standard ISO/QuadLock și atunci trebuie să mai iei doar un adaptor între mufa proprietară auto și soclul standard de pe radio. Sau, poate avea o mufă proprietară, și atunci radioul vine cu un cablu scurt (ca un pigtail) care se termină cu acele mufe standard ISO/QuadLock. Această ultimă variantă a fost și la mine.

Însă aceste adaptoare rezolvă doar partea de alimentare și conexiuni la boxe, eventual și CanBus pentru telecomandă pe volan. Radioul meu are un al doilea set de contacte pentru cabluri de extensie: preamp output pentru amplificator extern, input/output pentru video (cameră de marșarier, ieșire video pentru playback pe ecrane montate în spatele tetierelor), intrare microfon șofer pentru convorbiri handsfree, mufe USB pentru flash drives sau modemuri 3G. Iar soclul și mufele acestor cabluri de extensie nu le-am identificat ca fiind standard, nici având adaptoare de vreun fel. Producătorul radioului mi-a dat cablurile aferente cu mufele gata sertizate și aia e. Nu are nimeni adaptoare pentru acești conectori, fiindcă nu se leagă la nimic standard în mașină.
 
Top Bottom