Cabluri de boxe, gratis

Velkan

Moderator
Mă tot împiedic prin casă de nişte cabluri pe care le-am luat cu gînduri măreţe în urmă cu un an, dar pe care nu le-am folosit niciodată.

Ecosse CS2.3, 3.00sq mm x 2 - vreo 3 metri. What Hi-Fi? Product of the Year (2000), Best Buy (2000 şi 2001). Ăsta-i 20 de lei/m, deci vreau s-aud aplauze. :goofy:
Proel HPC610 (cred), 1.5sq mm x 2 - vreo 4 metri, foarte flexibil, d-ăla de se poate băga pe sub covor.

Dacă e cineva interesat, să zică, şi, cînd ajung prin Bucureşti, rezolvăm.

PS: Doar pentru ăştia dupe forum.
 
Le vreau eu, am tot avut nevoie de inca o pereche pentru testarea de boxe dar nu m-am indurat sa cumpar cabluri numai pentru cateva folosiri pe an...
 
Super, poate fac/facem si un test de cabluri - e un test foarte distractiv pentru ca nu exista diferente de sunet dar ai ocazia sa asculti muzica buna. :goofy:
 
Cosmin_C, nu crezi ca mai bine erau donate cuiva care nu are deloc si are nevoie pentru sistemul propriu? Pentru teste iti confectionam niste UTP-uri.
 
Dacă tot îs bune UTP-urile pentru teste, de ce ai vrea cablurile alea? :smile:

That reminds me (and it's for real), am o rămăşiţă de rolă de SFTP CAT7 de la cablatul apartamentului, s-o păstrez pentru boxe? Arată very pimp-ish, cablu gros albastru.
 
De principiu cred ca orice UTP este mai mult decat necesarul oricarei urechi umane. Cred.
 
Cosmin_C, nu crezi ca mai bine erau donate cuiva care nu are deloc si are nevoie pentru sistemul propriu? Pentru teste iti confectionam niste UTP-uri.
Nu pot face teste de boxe cu cablu improvizat, oricat de bine ar arata respectivul pe hartie. Si iti readuc aminte ca motivul pentru care nu mai am cabluri de teste tine de faptul ca l-am dat altui user de pe acest forum, deci te asigur ca daca cineva "din familie" va avea nevoie de cablurile respective mai mult decat mine o sa le dau dupa acelasi principiu, free as Linux. :smile:
 
NU, ca cica la 40m atenueaza (experiment) :smile: Miahi, poti sa testezi si tu?

La 40m atenuează pentru că are secțiunea cablului mică, sub 1 mm^2. Dacă vrei calitate bună pe CAT 7 folosești câte două sau chiar patru fire în paralel dacă asculți muzică mai tare. Pe un cablu pui atunci doar una sau două boxe (nu 4) și tot ieși mai ieftin decât cablul de 20 RON/m.
 
NU, ca cica la 40m atenueaza (experiment) :smile: Miahi, poti sa testezi si tu?

N-am osciloscop. Am un d-asta, poate-mi fac timp sa masor ce pot masura cu el, adica modificari de tensiune si frecventa.

Orice cablu atenueaza, chiar si la 1 metru, dar prea putin pentru a simti la urechi. Ideea e ca un cablu CAT7 are tot 100 ohmi (+/- 15) ca si UTP-ul CAT5, ar trebui sa atenueze cam la fel. Standardul Ethernet zice ca bagi pe la un capat ~2.5V, iar la celalalt capat (100m) trebuie sa ai minim 350mV - deci accepta atenuari majore.

Ecosse-ul are 75 ohmi, asa ca aceeasi atenuare apare la distanta mai mare. Dar tot apare.

Iar daca te uiti bine la ce face tipul ala acolo... nu foloseste cablul pentru boxe (high power - unde ai nevoie de ce zice AdrianB1, secţiune mare), ci pentru conectarea placii de sunet la amplificator (low power). E normal sa prinda niste paraziti de la firele de ethernet, prin care trec 2V cu frecventa mare.
 
Si iti readuc aminte ca motivul pentru care nu mai am cabluri de teste tine de faptul ca l-am dat altui user de pe acest forum.
Si userul respectiv umbla cu cablurile in portbagaj de >1 luna, in speranta ca va da de tine la un moment dat... :smile:
 
N-am uitat, nu m-am răzgîndit, dar încă nu mi-am găsit loc de înnoptare permanent, şi cablurile sunt ultimul lucru pe care l-aş căra după mine în momentul de faţă.
 
Stai linistit ca nu-i nici o graba desi... e posibil sa-mi fac curand upgrade la astea sau si mai probabil astea dar la cat de bine le cunosc pe ale mele nu stiu daca mai are rost sa fac o comparatie directa. Bafta la gasit loc de innoptare permanent, la capitolul asta nu te pot ajuta ca nu ma pricep...
 
Back
Top