Cablu PCI Express

ipman

Membru Senior
Am nevoie de un cablu PCI Express 6 pini la 6 pini si nu gasesc. Exista sau caut eu ceva gresit?
 
Am și eu o întrebare, scuze de offtopic:
Cum să pot căuta acest cablu, care e în poză?

Eu l-am comandat pe acela de la eMAG, mi-au trimis cu totul altceva, nu semăna deloc cu cel trimis de eMAG, am dat retur, dar e aceeași poză, n-au schimbat poza.

Am un calculator mai vechi și are un cablu care trimite de la sursă la SSD, și partea de la SSD, capătul acela negru s-a rupt în partea de jos, are un mic joc.

Și aș vrea să pun cablu bun, dar nu știu cum să caut.
 
Adică prelungitor/splitter de alimentare PCI express? Vezi că versiunile de 8 pin au de obicei ultima pereche detașabilă și funcționează și ca 6-pin, probabil așa vei găsi mai multe (ex: https://www.delock.com/produkte/G_83704/merkmale.html)
Nu, eu vreau sa alimentez un raiser care are mufa cu 6 pini dintr-o sursa modulara care are mufa tot cu 6 pini.
Are si cu 8 pini, dar sunt ocupate cu alimentarea placilor video.
 
Nu există standard pentru surse modulare (capătul dinspre sursă al cablului). Trebuie să cauți cablu pentru sursa aia. Probabil ce vezi ca 6-pin pe sursă e ieșire de HDD-uri (cu tot cu 5V și posibil 3.3V), nu ieșire PCIe.
 
Last edited:
Chestia aia cu 6 pini are 12V care ii trebuie riserului.
In final am gasit un adaptor de 2xMolex la mufa cu 6 pini. Sunt curios ce curent/energie trece pe acolo dar nu e cald, deci ... nu pare pericol. O sa masor maine cand sap in cutia cu scule sa scot senzorul Hall.
 
Nu există standard pentru surse modulare (capătul dinspre sursă al cablului). Trebuie să cauți cablu pentru sursa aia. Probabil ce vezi ca 6-pin pe sursă e ieșire de HDD-uri (cu tot cu 5V și posibil 3.3V), nu ieșire PCIe.
Yah depinde ce jaf© de sursă ai. Seasonic cel puțin la ce am văzut personal au dispunerea fix ca standardul PCIe (care seamănă teribil cu dispunerea de la alimentarea suplimentară a CPU) chiar și la ieșirea din sursă (ar fi și aiurea să le schimbe cumva dispunerea, de altfel). Dar ar trebui să fie marcate pe sursă exact ce este ieșirea respectivă, ipman

IMG_5320.jpg
 
Faptul că are 12V pe o parte și masă pe cealaltă nu înseamnă că e fix ca standardul (și ce ziceam mai sus, tot ce e acolo la peripheral ide/sata e cu totul altceva decât PCIe 6-pin). Încearcă să bagi invers un cablu PCIe și o să vezi că nu e fix ca nimic, nu intră în sursă capătul dinspre placa grafică. Ieșirile de 12 pin din Seasonic au cu totul alte teșituri de keying. Iar, ca unul care a făcut upgrades de la Seasonic la Seasonic, pot să-ți zic că au schimbat mufarea între serii de surse. E _ceva_ mai bine între sursele Seasonic din ultimii 3 ani, se pot refolosi unele cabluri, dar asta nu înseamnă că e vreun standard.
 
Este Corsair HX750i.
Aparent in mufa aia de 6 pini sunt 3 minusuri si cate unul din 3.3v, 5v, 12v.
Are cheie pe mijloc, dar in sursa se poate infige PCIe de 6 pini, capatul dinspre placa video care are cheia un pic excentric.
 
Back
Top