Cablu antena 3G/4G

neaxu

Rătăcit
Am un router primit de la Vodafone:
http://www.dlink.com/ba/hr/home-solutions/connect/broadband-modems-and-routers/dwr-921-4g-lte-router

Are doua antene 3G/4G cu conector SMA (cred) si sper sa mi se potriveasca acest cablu pentru scoaterea antenelor in exterior:
http://www.pcgarage.ro/accesorii-retea/tp-link/cablu-extensie-tl-ant24ec5s

Va rog sa ma corectati daca nu am identificat tipul de cablu sau mufele necesare.

Cum ar trebui pozitionate antenele in exterior pentru a avea semnal cat mai bun? Distanta intre ele conteaza?

E posibil sa ma fi inselat si doar una dintre antene sa fie pentru gsm si cealalta sa fie pentru wireless?
 
Același cablu, ceva mai ieftin http://www.conectica.ro/retelistica...xtensie-antena-5m-rp-sma-tp-link-tl-ant24ec5s

Probabil o să meargă, scrie că e de 50 de ohm, dar naiba știe ce atenuare are la frecvențele pe care le vei folosi tu (dacă e un cablu "serios" de obicei poți identifica din ce scrie pe el producătorul și tipul și poți găsi un datasheet în care îți va zice și comportamentul în frecvență). De poziționarea antenelor nu prea cred că îți poate spune cineva exact fără să desfacă complet device-ul, pentru că nu se știe la ce sunt folosite și cum, și pentru că la frecvențele astea de GHz funcționarea antenelor e aproape voodoo - nici acum nu se știe prea bine de ce funcționează unele forme de antene, și se tot descoperă forme care, conform teoriilor de acum câțiva ani, nu ar trebui să funcționeze :smile:.
 
Da, îți trebuie minim două antene pentru LTE, așa zice standardul. Nu sunt corelate, sunt canale independente, așa că dacă le pui afară poți să le pui la distanță mai mare una de alta, să nu interfereze - dar asta e la noroc. În 3G antena a doua nu e neapărat necesară, și nu știi care dintre cele 2 este cea "bună".
 
Multumesc, sper sa obtin semnal constant, il voi pune intr-o zona mai putin populata si stalpul cu antene gsm se vede undeva la orizont.
 
Deci nu e cablul ala, am comandat doua buc si am realizat ca-mi trebuie mama cu putza si tata cu gaura... :capu:
 
Uhh, în lista de specificații a router-ului nu scria dacă e SMA sau RP-SMA, credeam că te-ai uitat tu :frown:. Probabil le poți trimite înapoi.
 
Intotdeauna te uiti la electrodul central: daca are, atunci e tata. Daca are gaura, e mama. Sa vezi dixtractie la speakoane. :smile:
 
Întreabă și la http://charma.ro/, dar n-am văzut pe site ce-ți trebuie ție. Au SMA de panou pentru RG174 (bune pentru înlocuit partea interioară), dar nu și la 90 de grade, unde văd doar RG58.
 
Exact. Și ce e-commerce-ul lui pește e ăsta în care nu afișezi prețul pe site, ci trebuie să-i contactezi? Srsly, parcă m-aș uita printr-o falie temporală la unii din anii 90.
 
Exact. Și ce e-commerce-ul lui pește e ăsta în care nu afișezi prețul pe site, ci trebuie să-i contactezi? Srsly, parcă m-aș uita printr-o falie temporală la unii din anii 90.

:smile: Cu toate reprosurile tale sunt singurii la care cand intri ai niste panouri imense pe care sunt expuse absolut toate tipurile de conectori, grupate logic si pe caprarii. Te uiti cateva secunde, pui degetul pe ce vrei si esti servit. Dar na, tie iti place sa te uiti la poze probabil. :biggrin:

PS: Am intrebat si eu totusi de ce nu au afisate si preturile pe site si mi-au spus ca in acest fel clientul va suna la magazin si automat se va vedea daca produsul e pe stoc in acel moment. Exista desigur si situri frumoase (vezi de ex. SYSCOM) unde bifezi, pui in cos, faci comanda, ajungi in magazin si iti spun ca de fapt produsul nu mai e pe stoc de cateva saptamani, desi pe site apare cantitate suficienta.

Ce preferi?
 
Eu as prefera ca, pe langa expozitia logica si pe caprarii sa fie naibii afisate si stocurile pe site in timp real, dar nu o sa vezi niciodata nivelul asta de organizare la un magazin care vinde acest tip de produse. Cel putin nu in Romania.
 
Eu prefer să nu trebuiască să iau la pas toate magazinele de pe Maica Domnului ca să mi se spună „n-avem”. Pe net n-au site-uri sau nu-s actualizate. Păi ce facem, tot mă fofilez de la serviciu ca să mă chinui EU să le fac vânzare?
 
Aveti si voi dreptatea voastra. Pe vremuri asa era, dar in acest moment ce a ramas pe Maica Domnului e talcioc, nu magazine. Charma nu e pe Maica Domnului, e la mijlocul distantei dintre Eroilor si Academia Militara, pe partea stanga, intr-un subsol de vila. Sper ca au macar o harta pe site (dar nu garantez) :biggrin:
 
Back
Top