Browsere

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
De vreo jumătate de an (mai mult în ultima vreme) Firefox a-nceput să mă calce rău de tot pe nervi. Are lag-uri și blocări din ce în ce mai dese și mai lungi. N-am reușit să-i dau de cap de ce, deși l-am și reinstalat (pe curat), l-am curățat și-l curăț mereu. Probabil că a venit vremea să caut alt browser, știut fiind faptul că (aproape întotdeauna și cu timpul) softurile se complică și se umplu de tot felul de inutilități, care le fac să cadă în dizgrație.
Tot căutând am găsit Vivaldi, care se apropie cel mai mult de ceea ce-mi doresc. Din păcate, nu are meniu de Bookmarks sau iconiță în bara de navigare, ci numai o bară amplasabilă stânga-dreapta și care ia din spațiul de lucru. Deasemenea, nu are un plugin de video downloader acceptabil. Încolo e drăguț, light și rapid.
Există vreo soluția la problemele Firefox?
Există altă alternativă care să n-aibă poticnelile sale și care să păstreze facilitățile/accesibilitatea acestuia?
 
Bre, dragilor, le-am încercat, dar nu prea-s alternative la Firefox d.p. meu d.v. Vivaldi ăla chiar s-apropie mult de Firefox. Știu, poate ține și de obișnuință, dar de exemplu cu IE nu m-am putut obișnui, neam!
 
Din motive care tin mai putin de mine a fost nevoie sa folosesc browsere la gramada in ultima vreme; am ajuns sa suport IE 11, sa ma impac destul de bine Edge, folosesc Chrome destul de des dar Opera a ramas favoritul. Safari e specific unei platforme, il folosesc acolo, asta e :smile:

Dar Firefox e singurul browser major pe care il ignor cu succes. Oare de ce?

Daca prin postul #4 mentionezi in treacat ca din punctul tau de vedere unele cerinte nu sunt indeplinite, fara a specifica vreodata care e punctul si care sunt cerintele, te sfatuiesc foarte serios sa apelezi la Urania, pe-aici nu avem prezicatori, ghicitori si telepati. Firefox cu miliardul de pluginuri poate face aproape orice, mai mult sau mai putin prost, banuiesc ca nu te intereseaza daca exista un alt browser care face din start totul sau daca exista un browser care are pluginuri echivalente la toate cele din Firefox. De fapt ce doresti de la viata?
 
OK, să fiu mai explicit, trecând peste "spiritul" tău. :wink:
1. în primul rând m-ar interesa soluția ca Firefox să meargă OK, fără blocări sau lag, dacă există.
Dacă nu se poate, că a ajuns un junghi de software, atunci
2. mi-aș dori un browser cu tab-uri (cred că toate știu acum), să știe să importe Bookmarks și, cel mai important, iconiță de Bookmarks și/sau meniu Bookmarks EXACT ca Firefox.
3. Light și rapid.
Vivaldi e mic, rapid, folosește resurse puține, dar are bara de Bookmarks prost amplasată, fără a putea fi modificată. Măcar dacă s-ar fi autoascuns la accesarea unui link de acolo...
 

Attachments

  • FFB.jpg
    FFB.jpg
    33.5 KB · Views: 16
  • VVB.jpg
    VVB.jpg
    45.6 KB · Views: 16
1. Proabil nu.
2. Exista un singur browser care arata exact ca Firefox: FIREFOX!
3. Orice altceva decat Firefox. Probabil si Edge indeplineste criteriile, Opera sigur, chiar si Chrome uneori.
 
Incearca si asta, e bazat pe Firefox, functioneaza la fel si cica merge mai bine ca originalul. Acum cativa ani l-am folosit si eu, in ultimul timp nu am mai avut probleme cu Firefox.

https://www.palemoon.org/

Ca sa nu mai spun de relatia cu astrele ceresti, zici ca-i facut pentru tine. :biggrin:
 
2. Exista un singur browser care arata exact ca Firefox: FIREFOX!
și, cel mai important, iconiță de Bookmarks și/sau meniu Bookmarks EXACT ca Firefox.
Când am zis exact ca Firefox, mă refeream, strict, la partea cu Bookmarks, mai exact amplasamentul. În rest poate să n-arate ca Firefox, nu mă interesează aspectul, culorile, taburile, ci accesibilitatea Bookmarks. Și nu suport IE sau Chrome. O să mai încerc Opera, poate s-a mai schimbat între timp, deși nu cred. L-am adorat pentru telefon, dar l-au prostit rău. Acum am descoperit UC mini, perfect pentru mine.

EDIT: Nimic schimbat la Opera: ca să ajungi la Bookmarks, trebuie să dai o mie de clickuri. Sau poate nu reușesc eu să configurez corect.
 
Last edited:
Comodo Ice Dragon. Se misca cam greu cu versiunile dar fa macar o incercare daca-ti place Firefox asa de mult.

In rest eu nu mai folosesc Firefox de citiva ani buni. Initial am trecut pe Comodo Dragon (ca si Firefoxu' de mai sus e o versiune mai curata de Chrome) dar se miscau foarte greu cu actualizarile si am trecut direct la Chrome. Nu-mi trebuie altceva.
 
Last edited:
Bun, am fost nevoit sa fac un internet banking la CEC (don't ask why...). Desigur ca aplicatia e copiata dupa cea de la BRD (care functioneaza OK) dar asta de la CEC nu mere cu Opera actual. CEC recomanda browser propriu, care se incarca prin nu-stiu-ce Bitdefender, care iti umple vreo 80M numai pentru el. Deci reject. Am deci nevoie de un browser mic si care sa fie compatibil cu cele mai noi nascociri pe partea de JS / HTML / etc... a.i. sa pot face plati la CEC. Fara mega si giga ocupati pe HDD. Exista? Multumesc.
 
CEC nu produce nimic, cumpara si ei de la cineva la fel ca altii. Numai ca ... unii nu mai dau banii pe mentenanta sau customizare.
 
Vivaldi requires Windows 7 or later... :zbang:
Instalat ultimul Opera 36.xxx (154MB). Reject.
Instalat Comodo Dragon. Probleme, prostii, a trebuit sa refac partitia sistem. Noroc ca facusem bak recent.
Culmea e ca ticaloasa aia de aplicatie merge bine sub IE6.??? (ala din XP-SP3). Dar mi-e frica sa-l folosesc.
Cautarile continua...
 
:smile:
Am auzit ca de la 12.15 incolo nu s-au mai obosit sa carpeasca bug-uri evidente. In afara de banking-ul asta, ai mai intampinat probleme?
 
Back
Top