Bricolat baia

Marius '95

troubleShooter
Am o baie renovata prost. Fac duș in cada. Cada este de plastic. Apa ajunsa inevitabil pe perete si pe marginea cazii se scurge prin micul șanț dintre cada si perete, cade pe la capatul cazii in partea opusa robinetelor, ajunge jos pe gresie si face balta intrucat gresia nu are panta.
Am montat (eu!) plinta intre cada si perete si am izolat-o cu silicon pe dedesubt. Dupa 3 luni, siliconul intarit s-a crapat, probabil din cauza cazii de plastic cu oarecare flexibilitate, si acum apa se scurge pe sub plinta exact in acelasi mod ca si cand n-ar fi plinta acolo.
Ce altceva pot face?
 
Siliconul nu se intareste / crapa ever. Probabil ai pus acril. Pune un silicon ca lumea, special pt. baie.
 
^That. Dar dacă acea cadă are acel "joc" de care zici, mai greu s-o izolezi. Eu am cadă de fibră, mă confrunt cam cu aceeași problemă.
 
Siliconul este elastic. Sigur n-ai folosit chit pentru rosturi? Și plintă, ce fel de plintă, și mai ales de ce? Dacă spațiul de umplut este de ordinul milimetrilor, se umple direct cu silicon, și apoi cu o sculă cu curbură (sau degetul, depinde de meșter) se ia surplusul pentru a face o suprafață netedă în partea care va fi expusă scurgerii apei.
 
Pentru cei cu probleme (si nu numai), uite de aia e bine ca la montaj sa sprijni cada suplimentar, undeva la mijlocul lungimii ei, pe un briu de caramizi or smth. Ca, deh, nea producatorul, in goana dupa costuri mici si profit mare, mai face rabat la una alta.
 
Si gresia aia se pune si ea cu putina panta, sa se adune apa la sifonul din pardoseala.
 
Omu are nevoie de un silicon si voi vreti sa-i puneti gresie noua. :biggrin:

Marius mergi la orice magazin de bricolat si ia un tub sau cate e nevoie de silicon sanitar de genul astuia: https://www.dedeman.ro/cluj-napoca/...rent-bison-interior/-exterior-280ml/p/5000171
E silicon de interior, cauciucat/elastic cum ziceau baietii si asta nu crapa fiindca nu se intareste, iar la nevoie se da jos destul de usor.
taxon zice bine, verifica sub cada sa aiba sprijin pe mijloc, si daca nu are pune-i ceva acolo sa nu flambeze cand plimbi ratusca pe apa.
 
Nu stiu cum e la cazile de plastic dar stiu ca alea din tabla se pun pe pat de nisip. Si se incastreaza in zid pe minim doua laturi.
Eu am pastrat cada originala, fonta porțelanata. Si nu regret niciun moment, eu fiind dependent de zacutul in apa fiarta. :approve:
 
Alea nu cred ca se mai fabrica, si banuiesc ca e si o bucurie sa le cari pe scari la cat sunt de usoare. Incastrarea nu se facea din cauza ca nu au alt suport pe care sa stea?
Nici cu asta de fibra nu mi-e rusine, cadrul metalic si motorul ne-au rupt spatele pe scari (nu, nu se poate desface fiindca am incercat).
 
Ce face motoru ala? Bule? Bule pot sa fac si eu! :smile:
Acu pe bune, intreb ca ma intereseaza subiectul! Dupa ~ 10 ani de la constructie totul pare sa se strice la mine in casa. E drept ca nu am cumparat ce era mai bun pe vremea aceea, insa nici ieftin din bazar nu am luat.
Acum caut cada si cabina de duș, ambele mai merg vreo 2 ani, dar deja arata destul de rau. Ma orientasem catre ceva de la fibrex, dar hmmm au niste scoruri... Si nu vreau fonfleuri, aurite si cu paiete, vreau ceva basic care sa nu crape cand mai pun si eu un kil doua in plus pe mine si sa nu se ingalbeneasca din al 3 lea an de utilizare.
 
Bule face, ca nu mancam fasole asa des. Cada n-a fost nimic fancy, e cada cu hidromasaj de 2 persoane de 130cm x 180cm luata din Praktiker, dar nu mai vad sa fie in oferta. Cada foarte buna, se curata usor si nu si-a schimbat culoarea, mastile in schimb si sistemul lor de prindere de toata jena, nici acum nu stau cum ar trebui. Iar cabina de dus am luat-o din Arabesque, a costat vreo 800 de lei acum vreo 3 ani, la fel nimic fancy dar singurul model cu cadita joasa si care sa nu coste un rinichi.
Recomandari nu stiu sa fac la capitolul asta fiindca nu ma pricep. Doar in baterii am investit serios ca sa nu avem probleme, mai ales ca o perioada am folosit apa de fantana care-i destul de calcaroasa.
 
Back
Top