Bricolaj GPS moto

Cred ca poate rezolva si in .ro. Cei de la smartprotection sunt destul de ok, am inteles ca fac si folii custom.

 
Ideea mea era de genul asta.
Cum sa prind RPi-ul in carcasa si cum sa prind carcasa sub geam nu prea mi-e clar.

GPS moto.png
 
Sper că ai și o snap on case din plastic weathered nasol cu găinaț modelat și pictat pe ea ca să nu-ți fure toată șandramaua, cheia aia este cam lol :biggrin:
 
Deci imi trebuie o mufa cu 3 fire pentru alimentare (12V) si o mufa cu 12 fire pentru butoane, audio si portul serial catre GPS. Ambele trebuie sa fie rezistente la vibratii, dar cat mai usor de conectat/deconectat.
Ce imi recomandati?

Pentru mufa de alimentare am solutii gramada, dar pentru aia cu 12 fire, cam slabuta oferta. Pe ebay vad mufe auto cu 12 fire: asta sau asta. Mi se par f. mari/groase pentru ce-mi trebuie mie. Ei zic ca rezista la 12V 20A si grosimea firului recomandat de 2.2 - 2.5mm. Mie practic imi trebuie ceva pentru fire de 1mm si cativa mA la 3.3V. Ceva mai mic nu exista?
 
Nu ploua. Umezeala si condens, da, de-aia am o problema. Daca nu era problema de umezeala puneam direct DB15 sau DB25, ca se gasesc pe toate drumurile; cred ca am si in casa.
 
Imi trebuie un buton de navigare gen joystick sau rotita cu 5-7 directii: sus jos stanga dreapta push si preferabil rotire. Conectarea poate fi dumb (fir separat pentru fiecare contact), I2c sau orice altceva mai are raspberry-ul. Prefer dumb. Si trebuie sa fie mare si solid (de operat cu manusi) si rezistent la apa pe dinafara.
Unde gasesc?
 
 
Last edited:
Imi trebuie un buton de navigare gen joystick sau rotita cu 5-7 directii: sus jos stanga dreapta push si preferabil rotire.
Stick-ul trebuie sa actioneze ca buton, nu potentiometru
Deci vrei să se rotească sau nu? Rotirea poate fi tot cu impulsuri digitale, în pași, prin care un echipament să înțeleagă dacă e rotit în stânga sau dreapta, nu orice rotire înseamnă obligatoriu potențiometru.

Plus că n-am văzut joystick din ăsta de navigare în patru direcții + apăsare pentru degetul mare, care să se și învârtă (operațiune pentru care îți trebuie 2 degete, să prinzi și să rotești butonul cu precizie a mișcării). Sau dacă o fi, îți dai seama cât în plus este peste cele 90 de lire. La faza asta mai bine montezi într-o cutie prinsă sub ghidon joystick-ul și alături o rotiță de derulare din asta digitală pe care să o poți acționa tot așa doar cu degetul mare.
 
Am exact genul ala de buton de navigare pe playerul din masina: se apleaca in 4 directii, se apasa pe mijloc si se roteste (are "pasi" la rotire). Si e si ditamai namila de buton!
Credeam ca e ceva banal. Aparent, nu e.
pioneer-deh-p6000ub-slika-61975040.jpg


BTW, playerul era vreo 150 euro cu totul cand l-am cumparat. Deci 90 de lire doar un buton e LOL maxim!
 
Back
Top