bq Aquaris X Pro

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Meanwhile eu tocmai am comandat un bq Aquaris X Pro cu 128GB intern, la cel mai mic preț de la lansare încoace - 299 cocofeți. Am văzut modelul anul trecut la un coleg, și e surprinzător de fain. I-am luat soției unul, în varianta cu 64GB, și e foarte mulțumită de el. Ăsta comandat e pentru mama, și atâta-i trebuie să-l refuze, că abia aștept să-mi înlocuiesc Moto G4-ul de la serviciu :biggrin:

Nu vând nimic, doar mă laud. Dacă e cineva interesat (hint, hint), pot da detalii sau chiar să fac un mic review.
 
Pai, cam ce distanta focala are camera?
Ca, pe net, nu ar zice unul si detaliul asta... numai megapixeli, apertura, lentile Largan (ce-or fi si alea), atit. As banui un 26 mm (ff) daca tot se lauda ca au imprumutat senzorul de la Samsung S7. Si atunci probabil ca vine la pachet cu tot cu distorsiunile alea bleah?
 
Oficial nu apare nimic de genul unghi sau distanță focală. Largan e producătorul de lentile.

EXIF raportează 4,36mm la camera din spate (12,2MP 4032x3024 cu senzor Samsung S5K2L7SX) și 4,73mm la camera frontală (8MP 3264x2448 cu senzor Samsung S5K4H8YX). Câmpul de echivalență a distanței focale în 35mm nu e completat.

Impresia personală e că unghiul e echivalent cu un 28mm pe full frame. Distorsiuni nu văd, pozele ies foarte bine, iar HDR și HDR+ compensează excelent expunerea în cazuri dificile (cu niște excepții, gen creangă pe cer albastru care primește un halo foarte vizibil prin postprocesare).

PS: un post pe DPReview estimează distanța focală pe la 26mm.

PS2: Poză exemplu, făcută de nevastă-mea, sper că-i bună pentru verificat distorsiuni.
 
Ah, cherie, daca pozai rotit cu 45 grd in sens orar ... era buna si de mira la TV, nu numai de cautat perna in lentila.

Acum la modul serios, daca ma uit la colturile de jos perna imi zimbeste de acolo.
Deci, pot sa asum ca e ca la S7. Caz in care ar deveni interesant bechiuul asta, pentru cei 128 Gb la purtator.

Multam fain pentru hint.
 
Pernă am și pe dSLR sub 35mm, chiar și pe obiectivul de top cu zoom normal sau prime lens de 28. Mai degrabă mă deranjează lipsa unui zoom optic care înseamnă că trebuie să fac crop, dar altfel pozele ies chiar foarte utilizabile și net peste camera din Moto G4-ul meu, cu care am făcut poze în concediu și le-am tipărit și au ieșit foarte decente. N-o să particip la vreun art show cu camerele astea, da' nici nu-mi propun.

PS: în weekend am fost într-o rezervație naturală și am făcut și poze - nevasta cu bq-ul, eu cu dSLR-ul cu obiectiv 60mm micro (x1,5 crop factor pentru dx la Nikon). Comparația e injustă, dar dSLR-ul a meritat cărat doar pentru pozele făcute în umbră pe înserat, unde am scos din RAW-urile expuse destul de curat la ISO800 niște culori și detalii pe care telefonul n-a avut cum, cu tot HDR-ul lui. Altfel, pe zi, telefonul a completat foarte bine dSLR-ul acolo unde a prins bine un wide(r) angle, fără ca eu să scot 12-24-ul din ghiozdan (și să vezi ACOLO pernă!).
 
5 ani mai târziu, apreciez 10/10 nivelul de servisabilitate al BQ Aquaris X Pro. Bateria telefonului mamei a ajuns să țină doar cam jumătate de zi, iar înlocuirea ei a durat poate 15 minute fiindcă-s eu mai mocăit așa. Capacul din spate e prins cu clipsuri, nu trebuie încălzit adezivul, curățat și pus adeziv nou după. Capacul de peste placa de bază e prins în niște șuruburi sănătoase și se scoate ușor pentru a accede la mufa acumulatorului, iar acumulatorul e ținut în doar 3 pastile adezive micuțe și are chiar și o limbă de plastic de care să tragi pentru a-l dezlipi.

Din păcate telefonul identic al soției a fost furat după poate nici un an din buzunar în Decathlon, de parcă n-a trăit două decenii în București să știe cum să-și grijească buzunarele. Oh well.
 
Din pacate telefoanele destepte au o problema cu trecerea timpului: raman cu o versiune veche de Android, aplicatiile nu mai merg si devin simple telefoane neinteligente. De pilda pe al meu Asus Zenfone 3 nu mai merge nici o aplicatie bancara de vreo 1-2 ani, desi telefonul functioneaza binisor.
 
Exact problema versiunii de Android am avut-o cu telefonul sotiei. Avea un Allview P8 Energy care a functionat perfect vreo 5 ani de zile si bateria de 6 Ah inca mai tinea 6-7 zile. Dar ramasese la Android 5. Aplicatiile bancare n-au mai mers la un moment dat. I l-am schimbat anul asta cu un FairPhone 3+. Suporta nenumarate variante de Android opensource si vine si cu o surubelnita in cutie.
 
Back
Top