Bocanci - unde?

Right.

"membrana imperrespiranta", the fcuk is that? Am găsit nişte bocanci care îmi plac, dar după un mail în care întrebam de căptuşeală mi-au dat un răspuns cu această membrană. Nu mă prea interesează bureţi prin bocanci, deci e de bine sau de rău?

Mulţam.
 
Probabil o versiune de GoreTex; discutabil dacă mai bună sau mai proastă. Am avut bocanci de vară doar textil + GoreTex, fără căptușeală and stuff, puteai sta în apă cu ei fără probleme, doar că nu țineau și de frig - dacă e gârlă de munte te simți ca în gârlă, doar că nu te uzi. La bocancii de piele nu mi-e foarte clar de ce se pune, am și la Bouthan GTX da' e mai complicat cu respirabilitatea când pui GoreTex lângă 3mm de piele. De obicei nu mai ai alte căptușeli când ai o astfel de membrană, e problema utilizatorului să aibă un strat care să țină mai cald și care să nu țină apa. Dar asta depinde de implementare.

1280 grame e per bocanc? Destul de mult, dar presupun că nu alergi în ei.
 
Mda, deci bureţi şi pânze? Fcuk, no thanks. Caut bocanci cu căptuşeală fără chestii de genu', preferabil din piele. Help? Am mai văzut şi alţii, da' pe ăştia îi ştiu deja, destul de grei şi incomozi o bună perioadă până se lasă pielea, iniţial e foarte tare.
 
Adică vrei fără nici un fel de căptușeală (doar stratul de piele din exterior, adică îți trebuie șosete groase ca să nu te roadă), sau vrei cu piele și în interior, ca ai mei?
 
Last edited by a moderator:
Cu căptuşeală din piele, deci şi în interior. Muncă de teren, deci folosire 24/7.
Şi ăia militari (fie că-s versiunea pt. jandarmi sau cei de la armată, vârf pătrăţos) i-am tot încercat în cursul anilor (tata foloseşte aşa ceva), dar sunt prea grei pt. ce am eu nevoie. Comozi, da' după câteva ore simţi că tragi bolovani după tine.
 
Am nevoie de o pereche de de pantofi pt calatorie, drumetie, in principal mers pe jos prin oras zeci de km, care sa fie:

Cat mai usori
Impermeabili
De vara - cu aerisire cat mai buna
Talpa relativ groasa - astfel incat sa nu simt fiecare pietricica
Lavabili
Fara insertii metalice in talpa -astfel incat sa nu ma frece prea mult cei de la securitate in aeroporturi

Scuze pentru off topic si multumesc in avans pentru orice sugestie, brand, link catre magazin online care comercializeaza asa ceva .
 
Ăia din aeroporturi te vor freca cum au ei chef, mulți nici nu te lasă să te apropii de detectoarele de metale încălțat cu ceva mai gros. În ultimele vacanțe am plecat încălțat cu bocancii (ori era iarnă ori îmi trebuiau pe-acolo - nu e chiar perfect un zbor de 10 ore în bocanci dar te poți descălța dacă nu ai bombe biologice în interior) și am "testat" >10 aeroporturi diferite cu ei; nu au cine știe ce metal, adică atunci când m-au lăsat să trec cu ei n-au "regretat", dar în ~50% din cazuri m-au descălțat direct.

Am văzut o reclamă la ceva de la Columbia, textil + membrană, par ușori și comozi, o să trec să mă uit mai atent dar mă aștept la ~500 de lei. Bineînțeles, pe site nu-s.
 
Da, stiu, tocmai de aceea as vrea ceva care sa atraga cat mai putin atentia celor de la securitate, in majoritatea cazurilor descalta pe oricine e incaltat cu incaltaminte mai voluminoasa (cizme, bocanci, ghete). Cu Merrell sugerati mai sus, cred ca as scapa mai repede de descaltat sau de control in sine, nu ca ar fi vreo problema, insa m-am lovit de ocazii intre 2 zboruri cand am prins "la mustata" un avion, doar pentru ca eram imbracat si incaltat corespunzator, iar controlul de securitate a durat mai putin.
 
Salomon am vazut in Decathlon, se mai gasesc si prin alte parti in .ro?
Himalaya.ro vad ca are o oferta destul de variata, insa brandurile de acolo nu-mi spun nimic (nu ca as fi vreun specialist).
 
Eskape sună bine, și eu tot Salomon port când nu port bocanci. Mai găsești prin Hervis ceva Salomon random, dar în magazinele de tipul ăsta oferta e slabă și garanția e de 30 de zile (vs 2 ani în magazinele "oficiale"). Din păcate astea-s doar în Brașov sau București, dar presupun că poți să returnezi dacă nu se potrivesc când cumperi online.
 
Folosesc Salomon Speedcross 3, recomand si cu ochii inchisi, foarte comozi si la mers si la alergat (atat asfalt cat si trail) si la condus.
 
Eskape sunt un pic mai rigizi din cauza ca materialul GoreTex e un pic mai rigid, in rest si eu folosesc Salomon cam tot timpul, doar la cate o nunta sau pe moto folosesc altceva. Pe moto doar daca ploua sau plec la drum lung si iau bocancii moto, altfel tot Salomon :smile:
 
... eu folosesc Salomon cam tot timpul, doar la cate o nunta folosesc altceva.
Iti recomand un model un pic mai vechi, Salomon Wifefucker 3. Sunt foarte comozi, poti alerga fara sa fi auzit, sunt foarte rapizi, pentru a putea fura mireasa in mod operativ. Partea din fata este confectionata din Ball-Tex, oferind rebound, precizie si protectie piciorului in cazul in care doresti sa lovesti prin surprindere mirele sau nasul la testicole. :smile:
 
Salomon Wifefucker 3 ... a putea fura mireasa in mod operativ.
Cred ca faci confuzie, numele modelului de Bridefucker. Versiunea 4 este mai recenta, o evoolutie, neavand sireturi, ca sa nu se desfaca si sa te impiedici atunci cand te fugaresc nuntasii.
 
Back
Top