Bocanci - unde?

Orice fel de spray antifungic pentru pantofi îi scapă de miros. Mirosul e dat de gazele produse de bacterii de câte ori le activezi prin purtare, că le place căldura și umezeala. Ai culturi de bacterii și pe picioare, nu doar în pantofi, și pentru astea există sprayuri, creme, geluri, pudre, dar în primul rând apă și săpun și aerisirea picioarelor (mai stai și desculț prin casă, nu tot timpul cu degetele strânse în ciorapi și încălțări).
 
...si ciorapi din bumbac 100% (adevarat), schimbati zilnic si branturi din materiale naturale 100% schimbate o data pe luna.
 
Eu am început să merg mai mult spre materiale tehnice, pentru confort și caracteristici speciale, deși această schimbare trebuie compensată cu alte elemente de igienă.

De exemplu, bumbacul e foarte plăcut, dar absoarbe apă până la 1000% (da, 10 ori) volumul lui și se usucă foarte greu. Dacă apucă picioarele să-ți transpire sau să ți se ude în bocanci, o să stai cu ele ude până ajungi la cabană. Între timp, apa conduce căldura mai bine decât aerul, astfel încât nu mai ești izolat, ci pierzi căldură - în anumite condiții, asta poate fi de la neplăcut la foarte riscant.

Am schimbat ciorapii de bumbac cu ciorapi pentru ciclism pe munte, jumătate din fibre de plastic și jumătate... lână. Sunt călduroși dar respiră, nu absorb multă apă, se usucă foarte repede chiar și în condiții de umezeală atmosferică, dar trebuie mai multă atenție la spălare decât bumbacul pentru a fi bine igienizați și a-și păstra proprietățile (temperatura de spălare corectă, nu se folosește balsam de rufe).
 
Si eu pe munte, la bicicleta, la patinaj prefer sintetic. Un baselayer din fleece este foarte comod, chiar evacueaza transpiratia la exterior. Un polar pentru izolare termica pe deasupra, apoi o jacheta subtire de vant si ploaie sau un windstopper, si cam asta e tot. Ciorapi prefer tot sintetici, am niste K2 din coolmax cica, sunt destul de grosi si se usuca foarte repede. Pe bicicleta si la patinoar prefer blugi + colanti, la zapada prefer pantaloni de snowboard cu mai multe straturi si aerisire.
Ca material natural, lana este buna la munte, insa bumbacul practic te ucide. Odata ce ai inceput sa transpiri, iti tine foarte rece la spate, de nu-ti mai trebuie sporturi de iarna toata viata. Pana la urma materialele sintetice sint mai bune.
Este la fel ca si la bauturi, oricat de buna e tuica de prune, niciodata nu se va compara cu cea de electrozi.
 
Probabil ca am uitat sa precizez: eu nu mai urc de mult timp pe munte si nici sporturi de iarna nu practic. :biggrin: Bocancii aia tip jandarm + ciorapii de bumbac imi sunt necesari cand mai sap la vie, cand mai descarc ceva caramizi, chestii d'astea casnice. :biggrin:
 
No bine mă că eşti tu antibacterian. :tongue:

La polul opus, am văzut încălţări la care mirosea materialul în sine destul de urît. Sandale, de exemplu, la care problemele cu bacteriile ar trebui să fie mai puţine. Probabil ţine de finisarea produsului, vopsea etc.
 
Fungi, nu bacterii. Daca niste incaltari noi miros ciudat atunci nu le cumperi, e chiar atat de simplu.
 
Am avut 5-6 perechi de role si nici una n-a mirosit... si am avut perioade de mers zilnic cateva ore.

Put mai mult sau mai putin, depinde de role. Eu am linerele foarte groase si rolele mele nu au nici pic de aerisire, te incingi rau in ele, si nu suport decat ciorapii K2, altfel ma rup la picioare, sint foarte fixe pe picior.
 
Fac iar reclama la GritSport :biggrin:

Prietena s-a inscris intr-o grupa de trekkeri (da stiu, this one time at band camp...) si m-a pus sa-i caut bocanci si rucsac. I-am recomandat gritecsi si in Bucuresti i-am gasit aici. Magazinul din IDM nu mai iaste si ghetele din Unirii era de la 5 milioane in sus. Pe langa asta, are o forma a piciorului mai "speciala" si 39 e prea mic si 40-un normal prea mare. A gasit un 40 care i se potrivea foarte bine cu niste sosete mai groase.
 
Ştii că la bocanci degetul mare trebuie să nu atingă vârful când loveşti cu botul în pământ?

Salomon au (când au în stoc) şi mărimi de tipul 39 jumate sau 41 1/3.
 
Am nişte bocanci BIT de vreo 6 ani, dar după folosire aproape zilnică (da, inclusiv vara) s-au cam dus. Aş vrea să caut în special modelul din ataşament (pe care l-am avut înainte de ce am acum, mi-au plăcut ceva mai mult, plus că-s un pic mai înalţi bocancii), dar din câte văd nenii de la BIT au reprezentanţe numai în Timişoara, Bucureşti şi prin Moldova.

Sau alte chestii pe care le găsesc prin Polus/Iulius (LoL :biggrin2:) sau Selgros, Metro, etc?
Edit: integral piele or GTFO, nu-s interesat de preşuri pe picioare. Sau piele întoarsă. :smile:
Much later edit: da' bocanci metăl? Nu prea mă încred în calitatea ălora de la Bestial.
 

Attachments

  • 247591629-4628344-700_700.jpg
    247591629-4628344-700_700.jpg
    105.8 KB · Views: 140
Last edited:
Cu creme fungicide si sosete bune nu e o problema sa mergi vara in bocanci, doar ca uzi sosetele zilnic. Eu merg vara cu bocancii moto , la birou ii dau jos si trec in ceva mai lejer, dar acum vreo 2 ani ramaneam cu ei in picioare fara nici o problema.
 
Și eu port bocanci tot timpul, nu am alt tip de încălțăminte. Nu-mi ud șosetele niciodată.
 
Aia moto sunt cam grosi, se poate merge cu ei la zero grade pe motocicleta, asta inseamna ca vara la 35 de grade sunt prea grosi :frown: Altfel recomand modelul, Icon Super Duty 2 sau 4 (nu 3). Se pot comanda prin Elspa (cel cu monitoarele pe vremuri) la pretul de magazin, 0 adaos.
 
Bocancii de moto sa zicem ca sint specializati. Nu sint facuti pentru purtat non-stop si nici pentru mers.
Daca bocancii au membrane gen Goretex si mai sint si purtati cu ciorapi de Coolmax vara nu te uzi deloc, presupunind ca sint si ventilati corect. Totusi, cind te descalti au o senzatie ciudata, corpul vroia sa transpire dar nu putea...
Eu unul de cind am descoperit Goretex nu am mai cumparat nici macar pantofi fara membrana ...
 
Reiau întrebarea din postul 113. Anul trecut am găsit modelul din ataşament, însă... rahat pe băţ, deja sunt gata, arată mai rău decât ceilalţi bocanci care-s de aproape 7 ani.
Ceva all-leather, recomandări vă rog?
 
Back
Top