Bocanci - unde?

Eu am bocanci CAT din Office, mi-e in permanență frig in ei și s-au scâlciat imediat. Au pe interior un material sintetic care, hmm... incepe să pută destul e repede...alunec, deci mai bine nu!
 
Office = pentru birou. Vreti calitate = magazine de munte (Ascent, Montrek, Sport Virus). Nu zic ca e musai sa dati 200E pe o pereche de bocanci, dar cu 100+ va faceti treaba indiferent de sezon si nu va intra apa nici dupa multa vreme de stat prin zapada.
 
Scuze de offtopic:
CAT se laudau ca sint spre Industrial Quality... Mie mi s-a parut ca nu prea au aderenta. Iar daca e nitel umed, te duci de nu te vezi. Sint rezistenti pe-afara dar la perechea mea s-a stricat captuseala la călcîi.
Sketchers, in schimb, cu care seamana mult la ergonomie si stil, au luat-o la vale serios. Eu am avut de la ei pantofi sport, doua perechi, ambele s-au dus, ultima dupa nici un an. Si n-a fost ieftina (cam 330 RON). :frown:
 
Eu am ceva in genul asta, luati din IDM acum vreo 6 ani. In afara faptului ca ma omoara daca port cumva sosetute de vara din bumbac, bocancii sunt absolut super, caldurosi, aderenti, comozi, rezistenti - habar n-am avut atunci ce fel de firma e Lomer, cica nu e chiar no-name, da' am nimerit-o bine-bine cu astia.
De la CAT am luat niste incaltari sport din piele intoarsa in genul alora postate de Thor, reduse 50% ca altfel ma uscau de bani, de fo' 2 ani trag de ele si arata la fel de bine ca la inceput - ma si amuza ca astia de la Office Shoes le baga din nou la pret intreg cu fiecare noua colectie.
Skechers nu mai iau decat daca sunt la super-oferta, ultima data am dat 99 RON pe o pereche de pantofi sport negri din piele + piele intoarsa, pana acum se comporta decent. Insa cu alta pereche am avut oaresce probleme - talpa dezlipita, rezolvata rapid cu niste super-glue, insa tot mi-a lasa un gust amar.
 
Eu am avut experienţe ok cu Cat, ca pantofi de oraş, de toamnă/primăvară (ploaie etc.) Nu i-am dus la munte şi nici prin zăpadă, ce-i drept, pentru aia iau bocanci de munte. Aceeaşi problemă am avut-o, prima chestie care cedează e căptuşeala la călcîi. Din păcate la o pereche a devenit super deranjantă, altfel pantofii în sine erau încă ok. Sînt la a doua pereche şi pentru ce-am zis (călărit prin oraş pe vreme rea) mi se par ok. Nu intră apă, nu s-au rupt etc.

De la Sketchers am o singură pereche, din ăia low de vară, şi n-am avut nici cu ei probleme. Nu s-au rupt, dezlipit etc. Îi am de 2 ani şi cred că mai merge o vară în ei.
 
Eu am ceva de genul ăsta de la Cat, de vreo doi ani. Cam aceeași problemă cu căptușeala de la călcîi și cu șosetuțele de vară.

Pentru munte am asta, care în mod evident te rup după o drumeție.
 
Mie cel mai ciudat mi se pare că ceea ce vezi în Office nu prea apare şi pe site la Cat şi Sketchers. Şi am aşa vag senzaţia că asta se aplică şi la alte mărci, gen Converse.
 
Sunt sanse mari ca produsele din magazinele romanesti sa fie modele mai vechi sau de calitate inferioara, ca pentru tarile bananiere, ceea ce si este Ro.
 
Da, nu prea aduce nimeni ultimele modele în .ro, nici măcar la preţuri nesimţite. Un prieten văzuse pe site la mmsport bocanci Vasque. Foarte faini, chiar dacă erau ceva gen 1000 de lei, omul vroia să-şi ia. Se duce în magazin, îi vede în vitrină, cere să-i probeze, "ah, păi noi avem un dispozitiv special de măsurat piciorul şi vă putem spune exact ce mărime vă trebuie, dar de probat îi probaţi degeaba, că nu vă putem aduce, abia la anu' putem să vindem modelul ăsta". WTF?
 
Eu am ceva in genul asta, luati din IDM acum vreo 6 ani. In afara faptului ca ma omoara daca port cumva sosetute de vara din bumbac, bocancii sunt absolut super, caldurosi, aderenti, comozi, rezistenti - habar n-am avut atunci ce fel de firma e Lomer, cica nu e chiar no-name, da' am nimerit-o bine-bine cu astia.
Lomer nu sint no name, Dimi ii vinde de ceva vreme.
http://www.dimisport.ro/search/product-1109.htm
La Hervis am gasit niste bocanci Columbia excelenti la 400 lei, din pacate nu marimea mea. Prin Decathlon sint bocancii Quechua, nu-s deloc rai la 220 lei, aderenti si rezistenti la zapada.
Am prins ghete bune la Mini Prix, o pereche de Navajo cehesti, foarte comode, fara aderenta prea buna pe munte, si o alta pereche de bocanci nemtesti de piele imblaniti, cica handmade, arata ca si cum i-ar fi scos insasi fuhrerul din picioare, doar ca arata cam militarosi. Nu prea am incredere in Mini Prix dar ocazional imi mai incerc norocul.
Culmea e ca am gasit o pereche de bocanci super, comozi si in care nu intra apa, la un magazin vestit pentru chinezareli, la 40 de lei. I-am purtat iarna trecuta, au fost super pana au inceput sa puta ingrozitor, asa ca dupa cateva luni a trebuit sa-i arunc.
 
Un bocanc bun tip militar (inalt, cu limba cusuta pana sus), piele naturala interior/exterior, talpa de firma si sa nu se topesca la prima ploaie, gasesc pe undeva?

Adica ceva gen astia, pe care i-am pipait in magazin cu mainile mele si am renuntat la ideea de a-i cumpara.
 
Lomer nu sint no name, Dimi ii vinde de ceva vreme.
Astia-s jucareii mei, recomand daca gasiti pe undeva la un pret mai decent (eu am dat vreo 180 de lei demult).

Quechua sunt OK, doar ca plajele alea de temperatura nu sunt prea corecte, stiu 2 persoane care iarna trecuta au suferit cumplit in bocanci Quechua recomandati pana la -20C cand afara erau -5C si se mergea prin zapada.
 
Dacă îţi iei ciorapi cum trebuie n-o să suferi, da' trebuie să îţi iei bocancii "corect" (să ai loc în bocanci cu ciorapi mai groşi). Iarna trecută am purtat mai mult Salomon Revo, care-s textili şi foarte subţiri, dar n-am avut probleme pentru că aveam ciorapi groşi. Cât timp nu intră apă e ok.
 
Si eu ma mir de treaba cu inghetatul in bocanci, iar pana ieri cand am ajuns la Decathlon nici nu stiam ca sint pe regimuri de temperatura in mers si in stat pe loc. Anul trecut am urcat la inceput de Decembrie cu astea http://www.term.cz/znacky-obuvi/navaho/podzimzima-2010/?tx_odcatalog%5Bshow%5D=detail&tx_odcatalog%5Buid%5D=12278, e drept ca nu erau sub 0 grade insa am nimerit cateva balti cu apa si nu au rezistat (prin zapada au fost foarte ok), aveam apa in ghete dar cat timp ma miscam era ok, iar la cabana mi-am schimbat repede ciorapii si am scurs ghetele. Ciorapii insa erau o pereche de K2 din coolmax, care s-au dovedit ok.

Bocanci naspa sint Bit, daca mai exista firma. Prima pereche de bocanci Bit m-a tinut vreo 5 ani, la fel si primii tenesi, prin 98-99 cam asta gaseai mai de calitate. Din pacate urmatoarea pereche de tenesi s-a facut praf in mai putin de un an, iar cu bocancii am patit-o la fel. In plus bocancii au fost foarte incomozi, grei, mi-au produs chiar si o usoara tendinita, iar apa intra prin ei ca prin sita. Evident, cei mai naspa bocanci ever au fost cei din armata, parca aveai copite in picioare.
 
Apropo, a auzit vreodată cineva de marca Montrex? Bănuiesc că-s americani, că au sigla aia pe ei. Am o pereche de cînd eram puştan (15+ ani), am făcut munţi şi ierni cu ei. Am schimbat branţurile, şireturile şi s-au cam dus acum zimţii de la tălpi, drept care i-am scos la pensie şi-i mai port doar prin oraş. În rest n-au nici pe dracu. Impermeabili, nu miros, nu s-au rupt, găurit, nimic. Bine, găicile de la şireturi metalice, cusături groase etc. Şi i-am luat dintr-o baracă din aia cu etaj gen Dragonul Roşu, de pe lîngă Lujerului.
 
Bocancii rareori miros de capul lor, de obicei e vorba de anumite ciuperci care produc mirosul respectiv si care sunt relativ raspandite si nu prea au alt efect, asa ca lumea nu isi bate capul cu combaterea lor. Exista insa diverse solutii, de la spray-ul Scholl (care nu se mai gseste nicaieri), Lamisil crema (face minuni folosit minim 15 zile la rand, altfel creaza doar probleme) si unele pudre sau spray-uri cu efect mai putin cert, combinatia acestor solutii scapa de probleme pe oricine.
 
Oho. bocancii aia de care vorbeam miroseau rau de tot, nu-i purtam decat o data la 2-3 zile, cand se ducea mirosul, alte incaltari nu miroseau, nu aveam nici o problema cu picioarele.
Cea mai buna metoda contra mirosului este Borozin, un praf la pliculete, 5 pliculete in cutie.
BOROZIN.jpg

Testat, garantat, intotdeauna linerele de la role put, si doar cu Borozin iese mirosul.
 
Back
Top