Boardgames

unic

Membru Senior
Sunt curios dacă vreunul de pe aici mai joacă boardgames (jocuri pe tablă :goofy:).

Momentan, colecţia mea conţine Shogun, Axis & Allies Europe, Twilight Struggle, Tide of Iron, Risk 2210 AD, Ticket to Ride Europe.

Dintre ele, Shogun abia l-am primit, aşa că încă nu l-am jucat cum se cuvine. Cu Axis & Allies am petrecut ceva nopţi, un joc se întinde pe câteva ore bune, dar e distractiv. Risk 2210 AD poate fi jucat şi ca un Risk simplu, şi ca unul mai complicat, cu teritorii în plus şi reguli adăugate. Am jucat de câteva ori, dar nu foarte mult. Twilight Struggle e un joc cu cărţi, în timpul Războiului Rece, în care URSS se bate cu SUA pentru influenţă. Interesant, dar nu prea am prieteni amatori. Tide of Iron e un joc de tactică, doar l-am desfăcut şi l-am admirat, tot din lipsă de amatori. Ticket to Ride Europe e cel mai jucat joc, e mai casual, aşa, un joc durează între o jumătate de ora şi o oră, e distractiv şi nu e cu bătăi :smile:.

E bine să mai evadezi din când în când din faţa calculatorului şi să joci cu prieteni în jurul unei mese şi a unei sticle de vin. Mai e vre-un pasionat pe aici?
 
Nu prea am reusit sa imi corup prietenii sa mai jucam, insa intr-o perioada jucam destul de des Risk-ul standard. Ticket to Ride am jucat recent pentru prima data, il poti juca si strict for fun, cat si destul de tacticizat, in functie de ceilalti oponenti si de cat de tare vrei sa castigi. :smile:
 
Risk şi Catan am jucat şi eu, dar numai versiunile portate pe PC. Adevărul e că nici nu m-am uitat, dar nici nu am văzut board games în România. Ştie cineva vreun magazin specializat? Nu online, ci un locşor unde să mergi şi să vezi ce şi cum.
 
Eu mi-am comandat jocurile din SUA, dar sunt şi în România câteva locuri de unde puteţi lua:
Boardgames - din Bucureşti.
Cutia - din Cluj.

Apropo, dacă e cineva din Cluj interesat de vreo asemenea întâlnire ludică, să dea un semn, poate organizăm ceva.
 
Noi jucam board games si am inceput chiar un blog cu experientele noastre de pana acum. Am pus acolo in sectiunea de regulamente traducerea pentru Railroad Tycoon. Vom continua si cu altele. Ne puteti gasi la http://www.boardgames-blog.ro
 
Îmi şi imaginez traducerea de la Railroad Tycoon. Nu visa la Occident când nu ştii limba maternă :smile:

Pierzător. Dex online de asemenea.

Daca citim pana la capat definitia pe Dex Online gasim si :
8. (persoană) care suferă o pagubă, o pierdere materială.
Definitia este luata din DAR (Dicționar de arhaisme și regionalisme, 2002).
Nu trebuie sa ne grabim in a judeca. Nu neg ca mai avem greseli/scapari. Am considerat ca poate este util cuiva un regulament. Noi nu am gasit si ne-am apucat si tradus.
 
uite si noi suntem pasionati de boardgames, nu o sa dau nume pentru ca le si vindem la un loc cu action figures si comic books, dar pentru mine cel putin, cel mai tare boardgame ramane Warhammer 40K.

Sincer nu exista un boardgame mai complet in tot ceea ce iti ofera.Incepand cu faptul ca armatele ti le montezi si pictezi lucruri care pot dura si luni de zile daca esti intr-adevar pasionat, si continuand cu faptul ca ultimul joc l-am jucat cu 3 f buni prieteni de-ai mei dar cand am plecat acasa am plecat cu taxi-uri diferite :biggrin: de nervi.
In acelasi timp ma bag oricand la un Risk sau World of Warcraft daca va adunati prin Bucuresti in vreun weekend.

Daca permite moderatorul ,va pot pune cateva poze (care sa nu contina vreun logo, link sau mai stiu eu ce) cu meciurile noastre de Warhammer,mai les ca le jucam pe campuri de lupta construite de mine personal.
 
Nu cred că moderatorul va avea vreo obiecţie, nu mai fi aşa de speriat de bombe :smile:.

În altă ordne de idei, de unde eşti? Şi, dacă ai site, dă-mi un link pe PM momentan, să văd ce aduceţi şi ce preţuri aveţi. Mersi.
 
Risk şi Catan am jucat şi eu, dar numai versiunile portate pe PC. Adevărul e că nici nu m-am uitat, dar nici nu am văzut board games în România. Ştie cineva vreun magazin specializat? Nu online, ci un locşor unde să mergi şi să vezi ce şi cum.

Incearca la Red Goblin, au magazin in Bucuresti, pe langa Piata Romana, si site la RedGoblin.ro


Harta pe SalutBucuresti.ro


Cam asa arata in magazin, si din multe jocuri au deschis o cutie ca sa vada lumea cum sunt:
03_big.jpg


Orice iti doresti, gasesti intre cele aproape 200 de tipuri de jocuri.
 
Văd că au şi AoE III. Nice. Oare o masă pe 4 biţi ajunge sau cerinţele sunt mai mari? :biggrin:
 
Salut!

Tocmai am deschis un magazin on-line pentru inchirierea boardgame-urilor.
Avem o lista mica de jocuri deocamdata, dar urmeaza sa o marim.

Pentru moment ne-am gandit sa avem in oferta jocuri complexe, care dureaza mult, adica exact acele jocuri pe care ai prefera sa nu le cumperi ci sa le ai ocazional, atunci cand ai compania potrivita pt acest tip de jocuri.

situl este: www.inchiriereboardgame.ro

numai bine,
Paul si Cristina
 
Pirate's Cove

Mă joc și eu din când în când cu câțiva prieteni Pirate's Cove. Nu e al meu, e al unui prieten. Jocul e foarte drăguț, n-am auzit pe cineva din cei care l-au jucat să nu îi placă. Durează între 30 min - o oră jumate, în funcție și de numărul de jucători și cât de repede se decid ce mișcări să facă. Desigur, se pot inventa variante care să ducă la prelungirea jocului ( durează cam puțin, și nu prea te apropii cu faima de sfârșitul planșei ).
 
Back
Top