Bicicleta - unde/care/cum/de ce?

Dar ce-are vremea cu biciclitul. O vorbă de ciclist - nu există vreme proastă, ci doar echipament necorespunzător.
Asa este, dar eu nu sunt ciclist. Mie imi place sa ies la plimbare in parc cand e vreme frumoasa. Diferenta e ca, de anul trecut, uneori iau si bicicleta la aceste plimbari. Cand e vreme urata nu ies nici cu bicicleta si nici fara. :smile:

Saua originala e mult mai comoda decat ma asteptam. Initial am vrut sa-mi pun si eu pernita (d-aia gay) dar m-am obisnuit foarte repede, cred ca de la a treia iesire deja nu am mai avut probleme cu sezutul.
 
Deci eu stiu ca bazonul te pazeste de o chestie de asta, care incearca sa-ti intre in fund.
selle-royal-mach-saddle-for-26-28-black-8021890444325-11-l_square.jpg


HOW IS THAT GAY??????
 
Cand e vreme urata nu ies nici cu bicicleta si nici fara
Ultimii 2 ani aici au avut o vreme nesperat de faină vara. Dar înainte, regula e că vara ține 2 săptămâni pe an și nu e neobișnuit să ai fular în iulie. Cu așa vreme capricioasă, ne simțeam cam nașpa și fără chef de a ieși - uite, iar plouă / e înnorat. Până când am văzut copii de 2-3 ani în scaune de bicicletă, pe ploaie cu o pelerină peste ei să nu ajungă chiar murați și hipotermici, da' cu mecla în ploaie. Și n-aveau nici. o. treabă. Și-atunci mi-am pus problema - bă pufi, nu cumva ești tu ăla anapoda, cu așteptări de vreme bună tot timpul? Păi ce faci, îți condiționezi viața de ceva ce nu poți controla, așa de flori de măr? De ce vesticii pot crește considerând că e normal ca vremea să fie doar uneori plăcută, dar în rest viața merge înainte chiar și pe ploaie, inclusiv mersul cu bicla și copiii ieșiți să se joace cu lopățica în groapa de nisip. Așa că mă bucur că miniona va crește mai în ton cu normalitatea naturii, nu cu traiul în puf cu care am fost obișnuit.

Și nu trăbă colanți cu perniță, te îmbraci cum îți e comod pentru ce stil de pedalat ai. Da' în zi de azi există țoale tehnice subțiri cât foița, rezistente la apă și vânt, care îți permit să pedalezi pe ploaie chiar și în costum dacă așa vrei.
 
Heh, am o impresie că ăștia cresc așa pentru că altfel n-ar mai ieși din casă :smile:.

Eu am tot ce am nevoie la serviciu ca să nu am probleme dacă mă prinde ploaia (duș, prosop, haine de schimb, uscător pentru atârnat rufe) și chestii de ploaie la mine (geacă, fes sub cască, mini-apărători de roți), da' tot nu plec cu bicicleta dacă deja plouă :frown:.
 
Eh, nu conteaza gradele cat vantul. 2-4 grade sunt faine daca e soare afara si vant spre zero asa cum este oribil la 20 de grade pe vant sau 10 grade dar nor. Oricum, oribil este si va fi mereu, vantul. Gradele le mai incropesti cumva. Nasol mai este cu umezeala pe rece mai ales, cand incepi dupa ceva zeci de minute sa nu mai simti asa bine extremitatile. Evident, pentru orice exista echipament, dar incepe sa devina putin enervant sa ai echipament si incaltaminte pentru -5 - 2 grade, pentru 4 - 12 grade, pentru 15-25 grade si pentru 30+ grade si daca pui si umezeala si fara umezeala se complica matricea de nu-ti vine sa iesi neam fara un scop clar definit in nebunia ta.

MTB recomanda multi crezand ca sunt un fel de tancuri cu care te descurci usor prin oras fara sa fii afectat, mergand peste borduri fara sa te ridici din sa pentru ca ai amortizor frate. Nu chiar! Esti clar mai vizibil datorita pozitiei si ai clar avantaje cand trebuie sa treci peste multe denivelari dar in acelasi timp gropile nu le iei si nu le resimti asa rau ca in masina. Ideal pentru oras sunt variantele de gravel bike dar tot ideal pentru comoditatea multora, cu ghidon drept, nu ca ar fi vreun pericol sau manevrabilitate dificila cu "coarnele". Nu spune nimeni ca trebuie sa mergi continuu ca un pro la sprint, mai tot timpul stai sus pe ele si poti manevra foarte usor si comod de acolo franele. Ba chiar pozitia mainilor este mai naturala si stai mai comod cu palmele paralele decat in prelungirea aceleasi axe. Dar sa zicem ca totusi pare mai simplist ghidonul si pozitia de MTB decat cea de sosea, de aceea, sa fie gravel cu ghidon drept si eventual pipa potrivita ca lungime si inclinatie ghidonului.

Pliabilele sunt chiar faine si manevrabile. Poti sa si prinzi viteze nebune dar nu sunt clar pentru teren accidentat sau forje continuu. Din pacate, sunt grele, te-ai astepta fiind asa mai mici, sa fie si mai usoare, dar majoritatea sunt grele.

Colantii cu pernita, pfoai, ma duc la bere in ei. Ma doare-n cot ce cred barbatii homofobi, femeile ma admira chiar toate poate atat pentru forme cat si pentru curajul de a purta asa ceva. Nu stiu, ma simt bine in ei. Iar diferenta care o face si cel mai prost si uzat bazon fata de a nu avea nimic de genul, e un fel de multumire sufleteasca interioara de fiecare data. In fine, pentru cei neincrezatori in ei, exista pantaloni de MTB ce arata a pantaloni scurti normali, care au un fel de lenjerie cu bazon pe dedesubt. Evident, orice chestie cu bazon se poarta fara lenjerie.
 
Plus că colanții cu perniță au burețel acolo, dacă ești mai nepăsător din fire nici nu tre' să mergi la baie așa des știicezic. :hihi:
 
Plus că colanții cu perniță au burețel acolo, dacă ești mai nepăsător din fire nici nu tre' să mergi la baie așa des știicezic. :hihi:
După cum spuneam, colanți nu-mi iau.

Ăștia se dau și SH cu modul ăsta de utilizare? Ew, ew, ew.
 
Stiu persoane care cumpara sh. Dar aceleasi persoane cumpara si incaltari de bicla sh. Eu personal nu as lua chestii care stau pe corp direct sau care strang prea multa transpiratie.
 
Ca o paranteza, nu sunt singurul posesor de Pegas din familie. Acesta e al nepoatei, avea 8 ani cand l-a primit si era cam maricica pentru ea. Anul asta, la 9 ani, ar trebui sa se descurce mult mai bine.
Mai am si un var de 15 ani cu un Pegas, dar cred ca nu am nicio poza cu bicicleta respectiva. Este un MTB in cazul lui. Toate au fost cumparate vara trecuta.
 

Attachments

  • Pegas8.jpg
    Pegas8.jpg
    133.5 KB · Views: 26
10 sfaturi de achiziție realiste pentru începători https://www.dirtbike.ro/mag/10-sfaturi-de-achizitie-realiste-pentru-incepatori

Ești începător? Vrei să-ți iei o bicicletă? Aici ai câteva sfaturi practice despre biciclete, achiziția lor și accesoriile greșite. Nu, nu sunt toate sfaturile din lume despre cum să cumperi biciclete, că n-au cum să fie, dar sunt câteva esențiale, inspirate de alegerile greșite pe care le fac oamenii zi de zi, fără să-și dea seama. E timpul să demontăm niște preconcepții.
 
Sunt atat de incepator incat de pe la punctul 3-4 incolo deja sfaturle astea pentru incepatori sunt deja prea avansate pentru mine. :goofy:
 
Păi dacă nu mergi mult nu prea contează, doar că dacă nu e ce trebuie nici nu te atrage să mergi mai mult.

Am recuperat și eu bicicleta, săptămâna asta e tăbăcirea fundului :smile:.
 
Cred ca doar incep stupid. Mi-au trebuit ceva ani si ceva mii de km sa inteleg cat de cat diferentele intre XC si sosea. Ori daca nu ai mai pedalat de 20 de ani, sansele sunt cel mult zero sa stii ce vrei de la o bicicleta, oricat de zmeu nu te-ai credea.
 
Back
Top