Bicicleta - unde/care/cum/de ce?

Lasă dropperu', tu vezi ce foaie mică și pinion mare are? :biggrin: Și aripa aia minusculă montată atât de sus, ca să protejeze coloana de noroiul/ploaia rece or something :biggrin:
 
Ei, dropper-ul e doar vreo 15% :biggrin:. Și nu e doar pentru semafor, chiar e fain să poți scăpa de șa pe coborâri abrupte - și ajută și la drum drept, în sensul că poți ține șaua un piiiic mai sus decât ar fi safe în general, și dai un pic mai eficient din labe - iar la nevoie apeși pe buton și îl duci unde-ți trebuie.

Exceed-ul e fain, dar echivalentul ca bani (SL 5.0) era ceva mai prost echipat; nu urc suficient de mult ca să conteze numai greutatea, iar carbonul mi se pare pretențios, trebuie să fii mult mai atent la întreținere și lovituri etc. La carbon chiar trebuie să stai cu cheia dinamometrică, că altfel intri în el sau crapă. A dus un coleg un cadru de carbon la reparat (lovit/crăpat), l-a costat mai mult de 50% din valoarea cadrului.
 
puterfixer , aripa spate e de decor, pun pariu :wink:. Foaia pe care o vezi tu e un 36, nu e chiar asa de mica. Doar ca e mai mica decat pinionul mare, care e minim 40... ma, tu stii ca ai dreptate? :biggrin2:

miahi , Da, carbonul are nevoie de mai mult TLC. Doar ca diferenta de greutate dintre cadrele alea cred ca e de aproape 1kg, e tentant, ma bate gandul si pe mine.
 
Io am un angrenaj SLX de genul 26-36-48 dacă-mi amintesc bine; foaia de 26 e pentru „confortul psihologic” că am și o foaie mică, foaia de 36 e ca să plec cu scârț de la semafor și după trei pedale deja schimb pe foaia mare. Deci configurația din poză, dacă nu e folosită pentru cățărări serioase, cred că e pentru ca să pedalezi aerobic ca hamsteru' în timp ce te ții în spatele a doi moșnegi prin parc. :biggrin: :tongue: :biggrin:
 
Io am un angrenaj SLX de genul 26-36-48 dacă-mi amintesc bine; foaia de 26 e pentru „confortul psihologic” că am și o foaie mică, foaia de 36 e ca să plec cu scârț de la semafor și după trei pedale deja schimb pe foaia mare. Deci configurația din poză, dacă nu e folosită pentru cățărări serioase, cred că e pentru ca să pedalezi aerobic ca iepurele în timp ce te ții în spatele a doi moșnegi prin parc. :biggrin: :tongue: :biggrin:

N-auzi ca nu se catara, doar coboara :jumpy:.

E oficial, s-a trezit piticul. Are cineva o idee cum convingi o nevasta insarcinata in luna a 5-a ca in prag de cununie civila tu tre' sa dai 1500k pe o (alta) bicicleta si apoi, eventual, sa lipsesti de acasa cateva week-end-uri ca sa-i faci rodajul?
Intreb pentru un prieten.
 
Ceva nu e calculat bine, dacă suma aia e doar pentru biclă. Suma supusă aprobării ar trebui să includă costul biclei PLUS costul unui preș mai grosuț și confortabil. :biggrin:
 
Nu esti atent, bicla e 1499 :lol:. "Grosut" si "confortabil" sunt termeni relativi, si poti fi asociati si cu produse de 1 EUR.
 
Nu stiu ce bicla de la Canyon vrei tu la 1.499, ca Neuron AL 6.0 nu mai este, am luat-o eu pe ultima vineri. :goofy:

PS: vand hardtail Trek. :tongue:
 
Exceed, cu siguranta. Nu stiu de ce, dar parca nu ma atrag de loc FS.
Dar m-am hotarat sa nu ma grabesc, astept sa-si comande cumnatul meu un Grand Canyon marimea M, sa vad cat de bine mi se potriveste geometria, sunt destul de apropiate.
 
La mine a fost chestie de protectie a spatelui, asa am ajuns la FS, dupa ce am suferit destul de nasol pe niste trasee cu denivelari mici si multe, care se transmiteau direct in spatele meu. Lucrez si la tehnica, lucrez si la scaderea greutatii mele, insa momentan un FS entry-mid este ideal pentru traseele pe care le fac si le voi face in viitorul apropiat.
 
Caut un sistem de agatare pe tavan sau perete, pentru 2+n biciclete unde n<4. Ma uit pe bike 24 si ma crucesc 40 eur bucata, la banii astia leg niste sfoara de tavan si le agat in carlige.

Aveti cumva niste sugestii de rackuri sau alte agatatore de bicilete? Solutia nu trebuie sa fie neaparat estetica, (e vorba de o magazie) insa nici n-as vrea sa le leg cu sarma.
Vreau ceva ce va fixa bicileta paralel cu peretele si nu perpendicular pe el.
 
Multumesc mult LNT, pare interesant, insa 90 de lei tot nu dau! Ma gandeam ceva pe la 10 eur bucata maxim, la cate cioarse am in portofoliu, chiar nu merita mai mult. La primavara mai donez din ele, dar o sa vina altele si am nevoie de o solutie ieftina si buna. Pana la urma imi construiesc eu ceva, sigur ies mai ieftin.
 
Dacă ai spațiu pe perete, poți să-ți construiești tu un sistem de fixare relativ ieftin. Pui două șine verticale prinse pe perete (ALGOT de la Ikea pentru rafturi, 20 lei bucata, sau similare de la orice magazin de bricolaj), pe ele fixezi ceva profile de aluminiu mai lat (5-6cm) sau cornier ca să sprijini roțile, și poate cu ceva sfoară și cârlig din plastic prinzi și bara de sus a biclei sau tija de șa sau ceva. Biclele vor sta în lungul peretelui dar puțin înclinat, cu roțile pe cornier și ghidonul/șaua atârnând în afară. Partea mai grea e accesul, cum dai jos o biclă fără să le dai jos și pe celelalte, dar altfel e de efect să le ai toate așa afișate.
 
Eu am luat doua d'alea pentru garaj, sa le pot ridica in podul garajului. Pentru un tavan la 2.5-3m poti pune si carlige simple fiindca ajungi usor la ele, desi nu-i chiar usor de ridicat bicicleta chiar si cu 2 maini.

Sau asa ceva:
Screenshot_3.jpg
 
Back
Top