Bicicleta - unde/care/cum/de ce?

Daca o iei pentu plimbari usoare la asfalt si offroad usor poti lua bicicleta din Decathlon lejer. Si eu mi-am luat un Neuzer Nelson cu 607 lei acum vreo 5 ani, cu echipare Shimano Tourney, si toti "profesionistii" m-au compatimit pentru alegerea facuta, insa dupa 5 ani de folosinta nu am schimbat decat lantul si pinioanele, pedalele, saua, doua seturi de anvelope si unul de saboti de frana. Bicicleta a vazut probabil vreo 10.000 km cel putin si merge foarte bine. Am mers cu ea si offroad, ce-i drept pe teren usor accidentat, drumuri de tara si forestiere. Pe offroad e mult mai incomoda decat una cu suspensie, insa la asfalt nu e nici o diferenta intre bicicleta mea si un MTB de 3000 lei.

Daca vrei ceva ce vei folosi ocazional, pentru ture usoare sau mers pana la serviciu, poti alege bicicleta Riverside fara probleme, ba chiar nu are rost sa cheltuiesti bani in plus pentru ceva mai performant. La o utilizare normala nu prea are ce sa se defecteze la ea, decat sa-i indoi jantele daca esti gras si nu sti sa urci o bordura fara sa faci pana. Chiar si franele sint ok, a mea are frane "Logan" si inca functioneaza bine dupa 5 ani de zile.
 
Multumesc spooky, ai dreptate, insa ma rodea cadrul ala de fier pe care-l avea Riversideul. Pana la urma mi-am facut curaj si am explorat si piata second hand. In consecinta m-am ales cu doamna din imagine care face destul de bine cate ceva din toate. E cam ... subtirica pentru gustul meu, cand ma uit la rotile alea ma gandesc ce am sa fac eu cand am sa intalnesc o bordura, insa una peste alta sunt multumit de achizitie.
 

Attachments

  • DSC_4563a.jpg
    DSC_4563a.jpg
    137.5 KB · Views: 58
Un rucsac pentru bicicleta, pe care sa-l procur usor (online sau offline si sa nu ma cocoseze pretul si transportul ) imi recomanda cineva?
As vrea ceva mic, pe care sau in care sa-mi incapa casca si 2-3 maruntisuri. Daca se poate cu sistem de hidratare -nu e musai.
Ce e important e sa fie cat mai "aerisit" pe spinare. Mi s-a indicat Deuter, aveti ceva recomandari, vad ca sunt sute de modele, care de care mai roz si mai scumpe!? Nu vreau neaparat Deuter si nici sa cumpar ceva degeaba, am rucsaci buni in casa, insa cam la toti sunt lac de sudoare pe spate dupa 2 ore de purtat.
 
Last edited:
Al meu este un Deuter Race Exp Air, luat de la Bike24. În link ai modelele din 2012, similar cu al meu, și cele din 2013, ambele la 70€ + transport. Este cel mai bun rucsac de o zi pe care l-am avut până acum: e foarte comod și răcoros pe umeri și spate. Pe lângă asta, e încăpător (și extensibil), se împacă bine cu sacul de hidratare, are plasă pentru prins casca în exterior și husă impermeabilă, buzunare exact câte și unde trebuie, și e foarte vizibil. Nu pot decât să îl recomand fără nici cea mai mică rezervă; prețul poate că e un pic mai așa pentru noi, dar după ce am comparat modele mai fițoase de la alți producători (CamelBak și alții), la scoruri mult mai ridicate și răcire mult mai proastă pe spate, cred că am cheltuit foarte judicios niște bani pe confortul propriu la ture lungi. Mi se pare că am văzut unul și la Sorin, s-ar putea ca o eventuală diferență de preț să fie prea mică pentru ca să mai aștepți cu livrare din străinătate.
 
Multumesc mult pentru recomandare, vad ca este "in stoc" aici. Mi s-a mai recomandat Race X ce e mai ieftin un pic, insa chiar n-am de gand sa ma zgarcesc, daca-s chiar atat de bune.

Himalaya asta e magazinul lui liubarschi? Imi place descrierea de la Race X! :wink:

Rucsac foarte usor si compact, din seria ''Race'', conceput special pentru cei care pun in rucsac decat minimum necesar si vor performante maxime.
 
Radul, doar himalaya bike shop e al meu din marea retea Himalaya.Si da gasesti la mine cel mai bun rucsac de la deuter pe stoc.Il folosesc de ceva timp in x variante si e cel mai bun rucsac dintre 20-30 de modele incercate sau avute in ultimii 10 ani.Exact modelul lui Puterfixer, pret 300 de lei.Deci identic.La alte produse preturile noastre sunt muult mai mici decat afara, de exemplu la ochelarii julbo, cei mai buni ochelari de pe piata.Lentila soft, heliomata, anti aburire, modelare 3d pe nas si pe cap la 340 de lei. Julbo trail.
 
Nu stiu cat de bine functioneaza sistemul de aerisire la rucsacul asta, dar al meu nu sta lipit pe spate si nu are nevoie de aerisire - pe spate sta o plasa, iar rucsacul sta la 5-8 cm (depinde de zona). Din pacate nu se mai gaseste pe nicaieri, asa ca nu il recomand :smile:
 
Exact așa e, ai două puncte de sprijin acoperite de un pic de burete în șolduri și apoi marginea de sus a rucsacului, în rest se sprijină o plasă în spatele căreia bate vântul. Chiar și bretelele din plasă reușesc să fie foarte comode pe piele și totuși să permită ventilația.

Într-o dimineață răcoroasă de toamnă am mers la birou cu el în spinare, crezând că un pic tot îmi ține de cald; nț, mi-am congelat rinichii de parcă nu-l aveam deloc în cârcă.
 
O întrebare legată de schimbătoare: uneori (cam 1/10 din cazuri), când schimb spre o foaie mai mare, maneta de schimbător se duce complet în gol până la capăt și nu schimbă. Dacă o las să revină și repet, schimbă normal. N-am reușit să găsesc o regulă pentru asta. Atât schimbătorul cât și manetele sunt Alivio M430. E vreun reglaj care ar trebui făcut, sau e altceva? N-am umblat la nimic pe-acolo.
 
Din experiența mea (limitată, nu prea schimb de pe foaia mare niciodată), poți încerca să duci maneta până capăt unde se oprește de tot apoi să revii puțin și să repeți. Sunt schimbătoare model "cornițe" sau "moto-like"?
 
Dacă repet acțiunea schimbarea se face normal, ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Conform clasificării tale, sunt "cu cornițe", nu rotative. Astea sunt. Schimbătorul la moto e la picior, deci nu seamănă cu nimic.
 
Mă refeream la cele tip "manșon". Când schimbi se duce "mort" fără țăcănit? Nu mișcă foaia direct sau nu o mișcă suficient?
 
Foaia nu se misca deloc, iar maneta se misca pana la capat fara sa opuna rezistenta sau sa scoata vreun sunet.
 
Back
Top