Bicicleta - unde/care/cum/de ce?

Am făcut azi 30 de km pe ea și a stat vreo 6 ore în soare, nu a scăzut presiunea.
IMG_4617_small.jpg IMG_4618_small.jpg
 
Sweet baby Jesus, cum arata. Ma mir ca rezista, cate kilograme ai? :biggrin:

In alta ordine de idei, mi-am luat Xtension M2 pana la urma, best foot grip ever! :smile:
 
E impracticabil pentru masini dupa Piatra Arsa. E chiar interzis, desi foarte multi ignora interdictia si intra cu masinile, dar dupa maxim 500m se opresc in niste bolovanisuri de raman suspendati pe burta. Se poate trece doar cu 4x4 cu garda la sol serioasa, moto sau ATV. Erau din plin din toate categoriile.

Intrucat coechipierul a cedat (de oboseala) dupa jumatate din drum nu am poze cu Babele, insa excursia a fost foarte placuta per total si in weekendul viitor incercam din nou, poate de data asta iese; diferenta va fi timpul alocat care creste cu aproximativ 4 ore (suficient teoretic sa mergi chiar si pe jos). Temperatura a fost inca placuta, peste 15 grade (sub 20, a fost nevoie de pantaloni si bluze, iar eu am avut un pic de tras cu manusile mele fara degete), aglomeratia cam mare (pe prima parte masini, apoi pietoni, din cand in cand si excursionisti seriosi si bine pregatiti; majoritatea pietonilor erau in costumatie de sala de fitnes sau chiar in tricouri mulate, nu stiu cum de nu le era frig).
 
În zona aia mai e fain Babele-Omu, dar mai mult vara (când sunt 13-14 grade la prânz, dacă e soare), acum s-ar putea să fie cam frig (posibil şi zăpadă dimineaţa). Babele-Omu e drum de 2.5h pe jos, cu un urcuş mai nasol la sfârşit. Ăsta e drumul de vară, pe alocuri poteca e îngustă şi înclinată. Pe deasupra lui (deasupra stâncilor din dreapta) e drumul de iarnă, care e drept şi mai lat, doar că mai trebuie urcat (şi coborât) un pic.

Pe bicicletă, chiar şi la viteză mică, te răceşti diferit faţă de mersul pe jos. Pe munte eu merg în pantaloni scurţi şi tricou la 10-12 grade (mai ales dacă e un pic de urcat), doar la popas îmi iau ceva pe mine. Bine, asta nu justifică inconştienţa unora.
 
In iulie cind am fost pe acolo drumul pina la Babele era practicabil cu masina (cea cu care am fost era o masina de strada, nu 4x4), sigur, pina acolo unde este permis. Mai incolo parea mai rupt, dar nu imposibil de trecut cu bicicleta.
 
E permis cu masina pana la intersectia de la Piatra Arsa; de acolo se poate merge lejer cu bicicleta, dar e de urcat destul de mult si pe alocuri de impins pe langa bicicleta, sunt niste bolovani mai mari care pot fi coborati destul de usor in sea, dar mai greu de urcat. Dupa ce ajung la Babele o sa ma uit si la drumul spre Omul, dar deocamdata limita e data de coechipieri, nu mergem impreuna doar ca sa ne despartim pe-acolo si sa plec singur mai departe.
 
Există și posibilitatea de urcat cu telecabina până la Babele, pe urmă urcat la Omu cu bicicletele și coborât pe ele. Urcatul până la Babele e mai greu și lung decât Babele-Omu.
 
De ce nu mergeți Peștera-Bolboci sau invers? Bine, asta presupune să urcați pînă la Babele cu telecabina și mai apoi să mergeți tot cu ea de la Babele la Peștera. Nu mai țin minte cum e drumul de la Babele la Peștera dar nu cred că-i prea ușor pe bicicletă.
Sau să ajungeți dinspre Tîrgoviște cu mașina pînă la Bolboci, dar drumul ăla e cam rupt și trebuie 4x4, e păcat să băgați o mașină cît de cît normală prin hîrtoapele alea.
 
De la Bolboci e de urcat o gramada pana sus pe platou, de venit am venit dinspre Targoviste dar am urcat cu masina pana la Piatra Arsa. Cu telecabina din Busteni e realizabil doar in timpul saptamanii, in weekend e o coada uriasa si sanse mici de a fi primiti cu bicicletele. Intrucat nu avem cum sa mergem in timpul saptamanii trebuie sa urcam pe biciclete.
 
Mai există și posibilitatea Bușteni-Gura Diham-Diham, dar pînă la Gura Diham e numai praf și manele... Sau dinspre Azuga spre Diham dar nu am fost pe acel drum, nu știu cum e.
 
Din Bușteni până în Gura Diham e foarte scurt și plictisitor, dup-aia e panta prostului la care iei bicla în spinare, apoi mai e destul de urcat la pas până se mai domolește drumul către Diham ca să devină plăcut de pedalat. E tot relativ scurt ca distanță, și în unele zone rămân șleauri de noroi arate bine de motociclete enduro, ATV-uri și 4x4.
 
Am cumparat de curand o frana spate pe disc MX2 si un rotor de 160...cand am montat-o mergea perfect ,dar dupa 2-3 zile de fiecare data cand franez spate vibreaza foate puternic toata bicicleta , am schimbat etrierul cu cel de pe fata (un bb7) dar nimic shimbat. Imi poate spune cineva cauza vibratiilor? MULTUMESC!
 
Posibil disc foarte stramb, dar ar freca in mers si ti-ai da seama deja ca e prea stramb. Sau ai montat discul pe dos, aproape toate discurile de frana au sens de rotatie.
 
Și frâna mea hidraulică a făcut la fel, am rezolvat-o doar prin schimbarea plăcuțelor (destul de tocite). De regulă, simptomul ăsta e produs de disc și/sau plăcuțe compromise de ulei sau murdărie.
 
Daca placutele sint murdare de grasime, se poate degresa cu o substanta specializata din domeniul auto/moto precum asta, dar mare grija sa nu atinga cauciuc.
 
Sau alcool isopropilic... Din păcate, în cazul meu n-a fost suficientă degresarea; erau plăcuțele consumate, și asta s-a simțit la următorul concurs.
 
Alcoolul izopropilic nu face rau cauciucului, dar contine apa. Si nici nu "taie" asa de bine murdaria si praful de placute ca acela dedicat.
 
Daca in 2-3 zile a reusit sa consume un set de placute atunci felicitari, ori a avut parte de niste coborari fantastice ori a facut mai multi kilometri decat fac eu intr-o vara intreaga.
 
Back
Top