Bicicleta - unde/care/cum/de ce?

E un băiet foarte talentat, Ștefan Morcov zis și Basso, care rupe fâșu' la șosea. Are și cursieră de carboane și de-astea, are și vână-n el. Da' se bagă și la concursuri de mountainbike. Și și acolo ia piuitu' la mulți, doar că o face cu o gioarsă de mountainbike de te doare sufletul când o vezi. Nu bicla e ingredientul secret :wink:
 
Da, sint convins ca eu cu un Neuzer Nelson de 16 kg pot pedala in adidasi la fel de bine ca cineva cu un Cube sau o Merida de 9 kg cu SPD-uri in picioare :smile: .

Chiar, acum imi dau seama, niciodata nu m-a tentat sa merg la un concurs de biciclete, desi doi amici de-ai mei giurgiuveni participa mereu, au fost la Garboavele si la Prima evadare, iar unul din ei se duce si la Urlati (e drept, este si echipat cu o bicicleta buna, SPD-uri si foarte bine antrenat). Eu unul nu ma simt tentat sa ma intrec, cu atat mai putin cu mine insumi, e drept ca atunci cand mai tragem cate o excursie cu cate un grup din Bucuresti tragem mai tare ca sa avem un ritm.

Excursiile prin Russenski Lom n-au fost niciodata o intrecere, au avut un tipic for fun, si de aceea va invit sa descoperiti locurile, sigur o sa va placa, nu sinteti primii :smile: . Oricum e recomandat ca cine vine sa aibe nitel antrenament, sint cateva pante de urcat, e si ceva traseu offroad un pic mai dificil. Recompensa e insa pe masura, pe malul Lomului e o placere sa iei o gustare si o hidratare cu o bere buna. La o bere putem vorbi si de ingredientul secret care te ajuta la pedalare :smile: .

252607_2141103326342_1208943625_2610088_5951782_n.jpg


253431_2141102966333_1208943625_2610086_764972_n.jpg


248916_2141114486621_1208943625_2610145_5946412_n.jpg


249784_2141100846280_1208943625_2610075_1733559_n.jpg
 
Aveti recomandari de service bun? Frana pe disc de pe spate vibreaza foarte tare. Cea de pe fata a inceput si ea sa dea aceleasi semne. Saua scartaie urat cand ma imping in pedale. Schimbarea vitezelor pe la extreme sux grav.

Picture is unrelated. :hihi:
 

Attachments

  • DSC_0025.jpg
    DSC_0025.jpg
    95 KB · Views: 52
Cam toate magazinele au service decent, unul cu adevarat bun nu stiu - se zice ca Bebe e cel mai bun din Bucuresti, dar numai cand are chef si asta se intampla din an in data stelara.

Franele nu vibreaza, nici pe disc si nici pe saboti, daca sunt discurile strambe atinge placuta pe disc in mers dar tot nu vibreaza. OK, daca roata e stramba de tot o sa vibreze tot ce se poate, dar nu ai pomenit de asa ceva :smile:

Seaua nu se repara, daca scartaie si totusi e bine stransa (nu trebuie service sa verifici asta) iti trebuie alta. Schimbarea vitezelor pe extreme sux grav daca incerci combinatii care sux grav, gen foaie mare si pinioanele cele mai mari (2 pinioane), foaia mica si cele 2 pinioane mici sau foaia medie si pinioanele extreme. Sux prin definitie, nu se rezolva in service. Daca in general schimba decent si doar la extreme ai probleme solutia e sa invarti cate o jumatate de tura din surubul de reglaj de la iesirea din schimbator si sa testezi din nou schimbarea, asta o sa iti faca si in service. In afara de indreptat si echilibrat roti, chestie migaloasa si care necesita experienta, restul se pot rezolva in casa.
 
Imi place sa surubaresc. Doar ca n-am nici scule si nici timp. Deci service. :smile:
 
Mie mi se pare că pic is related. Am luat și eu bușeli care s-au soldat cu fix chestiile vizibile în poză și roțile se strâmbaseră :smile:
 
Bicla inca e OK, rotile nu sunt strambe. Frana spate vibra tare de ceva vreme.
 
Dă jos saboții de frână și curăță-i, să nu fi prins ceva nisip care să facă șanț în saboți și disc. Curăță și discul cu o cârpă uscată sau cu un pic de alcool tehnic.
 
Simbata viitoare daca nu mai aveti vreun concurs si nu ploua eu imi pastrez invitatia la o tura Giurgiu - Ruse - Basarbovo - Krasen si retur, prin Russenski Lom, iar daca e timp cu o abatere scurta de cativa km pe malul Dunarii.
Traseul e foarte pitoresc si nu necesita cine stie ce conditie fizica decat daca doriti neaparat sa alergam nitel pe sosea inainte de intrarea pe offroad ca sa intre berea mai bine :smile: .
 
Imi place sa surubaresc. Doar ca n-am nici scule si nici timp. Deci service. :smile:

Tot ce ai nevoie e o surubelnita in cruce, eventual una dreapta, imbus de 5 si posibil si de 4, un patent si atat. Chestiile astea sunt utile sa le ai la tine cand mergi cu bicicleta si sunt incluse (in afara de patent) in orice set multifunctional de bicicleta de 30 de lei care se gasesc prin orice magazin de biciclete sau Decathlon. (atentie, cele de 30 de lei sunt cam slabe, dar stii la ce sa te uiti)
Set multi.jpg

Simbata viitoare daca nu mai aveti vreun concurs si nu ploua eu imi pastrez invitatia la o tura Giurgiu - Ruse - Basarbovo - Krasen si retur, prin Russenski Lom,
Din pacate pana pe 11 iulie (inclusiv) am toate weekendurile ocupate sau blocate :frown: Dar dupa focul cu care recomanzi locurile o sa incerc sa ajung candva in vara asta pe-acolo.
 
Pai cheile Lomului sint printre cele mai pitoresti locuri de pedalat, iar lumea deja a inceput sa le descopere. Noi mergem in fiecare week end pa colo la o tura, de aceea am pastrat invitatia deschisa.
 
L said:
Aveti recomandari de service bun?
AdrianB1 said:
In afara de indreptat si echilibrat roti, chestie migaloasa si care necesita experienta, restul se pot rezolva in casa.
L said:
N-am nici scule si nici timp. Deci service.
puter said:
Dă jos saboții de frână și curăță-i[...]
AdrianB1 said:
Tot ce ai nevoie e o surubelnita in cruce, eventual una dreapta, imbus de 5 si posibil si de 4, un patent si atat.
U mad? :smile:

OK, n-am chef de surubarit. Un service cinstit (sa nu-mi bage pe gat piese contrafacute, preturi aberante si mistouri ieftine) cunoasteti?
 
Imi place sa surubaresc.
OK, n-am chef de surubarit.


Mda, indecis.

Mergi la Ion, e decent. In Crangasi, str. Petre Popovat, pe la jumatate pe dreapta (e cu sens unic dinspre Splai spre piata). dkbike ii spune, are si site. Prin alte parti ale orasului: pe 11 Iunie e Bicishop, prin Pantelimon e un BikeXCS (si pe la D-na Ghica e unul), langa Spitalul Coltea mai e un magazin cu service Pe 1 Mai la fostul Dioda e un altul, dar nu am utilizat serviciile si nu stiu cum sunt.
 
Pentru week end m-am gandit la o tura Giurgiu - Veliko Tirnovo si retur a doua zi, duminica.

Distanta aprox 135 km. Drumul de dus este in urcare, intoarcerea coborare. Traseul este Giurgiu - Dve Mogili - Bjala - Polski Trambsh, de unde la dus este preferabil sa luam trenul de 15:50 pana la Gorna Orhalovitsa. Motivul este acela ca drumul pana la Bjala deja este obositor, vreo 80 km cam in urcare, iar afara este cald. In plus, ideea ar fi sa putem vedea ceva si din Veliko Tarnovo. La Polski Trambesh este un mic centru pietonal cu cateva trase modeste dar dragute aflate la 2 minute de gara.

Cazare, cel mai frumos ar fi sa gasim liber la Hostel Mostel, cam 10 eur/noapte/pers, cina si micul dejun included (nu vreun all inclusive, insa foarte ok). Intoarcerea se poate face lejer pe bicicleta, deoarece drumul este in general la vale.

Ar fi bine sa pornim la drum pe la ora 8:00. Daca nu aveti schimbate leva, exista o solutie foarte simpla, la plecare trecem prin Ruse, un ocol de 10-20 de minute pentru ca oricine sa poata scoate niste leva de la un bancomat sau de la o casa de schimb valutar.
Trenul costa cam 3 leva de la Polski Trambesh, cam 5 leva de la Dve Mogili, biletul pentru bicicleta este 2 leva.

Putem opta oricand pentru o varianta mai lejera cu urcare in tren, drumul duce de-a lungul caii ferate, se poate lua trenul si de la Tabachika, Dve Mogili, Borovo sau Bjala, insa ar fi pacat, drumul pana la Bjala este chiar frumos, iar intre Borovo si Bjala este o coborare de cativa kilometri.
 
Eu am cautat sa inchiriez o bicicleta aici ca sa vizitez vulcanul din apropiere (15 km la deal), dar e vreo 25$ pe zi si mi se pare aberant. Din pacate nu prea am vazut biciclete prin oras, doar o mare cantitate de motociclete de 150cm^3, dar nici alea nu sunt ieftine de inchiriat.
 
Ce casti de protectie mai merita cumparate acum? Am un Uvex Wing RS dar dupa doua purtari parca nu ma-mpac cu ea. E reglabila dar am senzatia ca am un turban pe cap.

Ma uit la MET Crossover 2011 sau Merida MG1/2/3, toate la ~150lei.
 
Și ce e în neregulă în a avea turban pe cap? :biggrin: Ia-le pe probatea, altfel e greu de ghicit cum ți se potrivește. MET face căști bune; de Merida n-am auzit ca producător direct, o fi OEM.

Mi-am luat o cască Bell cam la același preț din Decathlon, la mine criteriul a fost mai simplu - să-mi încapă pe bostan.
 
Pai intrebam daca vreuna iese in evidenta calitativ. De probat oricum le probez dar sunt zeci de modele. As prefera sa nu dau banii pe cine stie ce plastic ordinar doar pentru ca arata bine. Pana la urma trebuie sa imi protejeze bostanul, nu? :biggrin:

Cu turbanul... nu stiu, just doesn't feel right. :smile:
Daca are cineva nevoie de casca o sa fie la vanzare dupa ce imi iau alta. :biggrin:
 
Met am vazut cateva modele cu ochii proprii, eram interesat de Parachute si am intrat intr-un magazin care avea asa ceva in stoc. Impresia produsa a fost proasta, Parachute in special, finisaje din clasa celor din Decathlon la pret cu 50% mai mare sau chiar mai sus.

Am o Merida MG-2-A care a costat 150 de lei si pare sa faca toti banii aia si chiar mai mult - chiar a luat o proba in care a salvat un nas (cazut fix in nas, lovit asfaltul cu parasolarul, nasul intreg si neatins) si e ca noua. Nu o port eu asa ca nu pot da amanunte despre cat de comfortabila e dupa 2-3 ore de purtat, dar e peste Rockrider RR 6 L pe care o port eu, are buretei pe toata emisfera frontala si face mai putine dungi pe cap.
 
Back
Top