Bicicleta - unde/care/cum/de ce?

Am nevoie de o sugestie de MTB hardtail ok în 2500 lei (+/- 500)
Scop: între 3 și 18 km/zi prin oraș + ieșiri de week-end, care pot să varieze între plimbat prin parc și dat la vale prin pădure.

[...]

Să mă bag la așa ceva, sau în prețul ăsta nu se găsește nimic interesant care să le aibă pe toate (furcă okish, frână pe disc ok)?

Se găsește: Canyon Yellowstone 3.0. Eu am luat săptămâna trecută un Grand Canyon AL 6.0 de acolo. Vine în câteva zile din Germania prin UPS și ăla e prețul final, ce vezi acolo, nu plătești nimic în plus. Mi se pare mult mai bună față de ce găsești în Romania la prețul ăsta, furca mult mai bună, și cadru mult, mult mai bun și mai ușor (e sudat manual de oameni în Germania, nu de chinezi sau de roboți chinezi în China).
 
This guy is right: la 600 de euro ai o furca buna, Deore XT pe spate (unde conteaza), frane disc onorabile (cam low end, dar sunt totusi OK), groupset Alivio care face treaba pana il schimbi (probabil manetele de schimbator o sa fie prima inlocuire), e o configuratie mai usor de imbunatatit (costuri unitare mai mici, dar mai multe piese) si se preteaza la o inlocuire naturala pe masura ce intervine uzura. Cauciucurile sunt foarte bune pentru mers pe munte.
 
Pare fain Canyon-ul, da' şi altora li se pare la fel, aşa că nu e în stoc: aş putea să am una cel mai devreme la începutul lui iunie :frown:.

Am trecut prin procesul de check-out şi văd că singura opţiune este "Send by postal service". Asta înseamnă UPS sau vine cu poşta română?
 
Nu conteaza prea tare, eu am avut comenzi de piese de bicicleta din Germania venite cu posta lor pana la Posta Romana si nu am avut nici un fel de probleme, erau intr-un sac mare si urat sigilat. Unii livreaza prin DHL (regular, nu express) si iti vine direct acasa, depinde de fiecare magazin in parte sau de posta prin care trimite.

Bicicleta aia e buna pentru ca are cadru si furca bune, iar o furca buna e scumpa (minim 250 euro). Restul pieselor sunt suficient de bune, iar un upgrade treptat e financiar avantajos fata de un Cube Aim la care trebuie sa schimbi si rotile doar ca sa pui frane pe disc, adica un upgrade path mai scump. Celelalte 2 Cube sunt destul de scumpe si nu suficient de bune pe termen lung, adica iarasi upgrade scump.

M-am uitat si pe preturile la Focus si Univega in Romania, la 2500 de lei nu iei nimic interesant. Nu am pretentii de furca buna + full Deore XT + frane hidraulice bune, dar macar o configuratie la care sa nu arunci furca si rotile din prima zi, ca groupset-ul nu trebuie schimbat tot odata si nici nu trebuie sa fie complet XT.
 
Pentru mine contează, să ştiu ce adresă pun (mi-e extrem de lene să îmi schimb adresa pe Bucureşti) :smile:.
 
Merci! Între timp intervalul de availability pentru mărimea mea (S în cazul lor) a ajuns jumătatea lui iunie (săptămâna 24) :mda:. Nu ştiu ce să fac, să comand acum (ca să n-o iau la toamnă) sau să caut altceva...
 
Tu stii cel mai bine - e o alegere intre bani mai multi sau livrare tarziu, nu exista optiunea perfecta.

O alta varianta e Rockrider 5.2 (1000 de lei) cu upgrade treptat; nu se compara cu Cube Aim (cadru ceva mai greu, furca mai grea, butuci ceva mai slabi) dar daca mergi spre un groupset Deore si frane disc iesi mai ieftin la sfarsit. Un coleg al nostru (me & pufi) a mers pe calea asta si acum are o bicicleta destul de buna (understatement - e full Deore XT :smile: ) si cred ca s-a incadrat in vreo 2500 de lei in final, pufi poate sa confirme pentru ca el s-a ocupat de achizitia pieselor (si eu de montaj). In caz ca vrei sa faci asta te pot ajuta cu montajul, avem toate sculele necesare (chei de pinioane, de angrenaj, prese de lant, cleste de camasi de cablu), dureaza vreo 2-3 ore (depinde ce schimbi) si costa un pahar de apa plata per ora.
 
N-am mai avut bicicletă proprie de câţiva ani (bicicleta unui prieten a stat cu lunile la mine), aşa că mai pot aştepta până în iunie :smile:. Am făcut comanda pentru Canyon Yellowstone 3.0.

Mulţumesc pentru ajutor!
 
E ok, calculatorul lor subdimensionează un pic picicletele (mai exact calculează dimensiunea pentru manevrabilitate ridicată nu pentru comoditate), dar la 1.70 e ok S. Eu am 1.73, găsesc S-ul Canyon bun pentru plimbări pe munte, dar dacă aș vrea ceva comod mi-aș lua M. La 1.75 recomand M oricum, chiar dacă calculatorul lor încă zice S.
 
Nici mie nu-mi place controlul la bicicletele mai mari, de-asta mi s-a părut corect ce-a zis calculatorul lor. Neavând bicicletă proprie am încercat destule mărimi de pe la alţii, şi nu îmi inspiră încredere o bicicletă mai mare de 17".
 
Eu am 1,73 inaltime, prietena mea are 1,65, si amandoi avem biciclete cu cadru de 20", pentru ca asta am gasit in limita de bani, Neuzer Nelson, furca fixa, cadru mare. Nu-i nici o problema la mersul pe sosea, chiar e mai comoda fiind mai mare, insa cand mergi pe teren mai accidentat nu-i tocmai o placere, si intr-adevar nu-i tocmai manevrabila.
 
Între timp a venit şi confirmarea pentru comanda mea, pe la jumătatea lui Iunie o să am bicicleta, să vedem pe ce am dat banii :smile:.
 
să vedem pe ce am dat banii :smile:.
Pe o chestie care seamana cu o bicicleta neagra cu scris albastrui/turcoaz, cu niste chestii misto pe ea gen furca RS Recon, Shimano Deore XT pe spate (unde conteaza), frane hidraulice pe disc si o chestie pe care scrie Selle Italia care o sa iti rupa fundul - nu glumesc, o sa iti ia vreo 2 saptamani pana te obisnuiesti cu ea, e normal.

Si mai are niste chestii care sunt misto atunci cand nu mergi pe asfalt, se numesc Schwalbe, dar mai ales aia care se numeste Nobby Nick - poti sa mergi linistit pe munte, dar pe asfalt face ca un T34 pe pavaj.

Astept cu interes sa isi ia bicicleta toata lumea care a intrebat recent de bicicleta (2 aici pe forum si inca 2 prin alte parti) si sa ii vad ca o si folosesc, eventual unii chiar si in locuri decente gen Rezervatia Naturala Comana (e concurs de amatori pe 28 mai, traseul e scurt - 19 km- si atat de usor incat au si grupa de copii peste 6 ani).
 
Selle Italia care o sa iti rupa fundul - nu glumesc, o sa iti ia vreo 2 saptamani pana te obisnuiesti cu ea, e normal.
Da, ştiu, mi se întâmplă în fiecare primăvară.
dar mai ales aia care se numeste Nobby Nick - poti sa mergi linistit pe munte, dar pe asfalt face ca un T34 pe pavaj.
Asta era următoarea întrebare - ce iau pentru oraş?

Căt despre mers, io vreau p-aici după ce mă învăţ un pic cu ea. Am fost pe jos, sunt vreo 2-3 locuri mai nasoale (drum de tractor ros de apă) dar în rest e fain.
 
Pentru oras depinde ce pretentii ai. Racing Ralph merge si in oras, desi ar fi pacat de el, NN in nici un caz. Exista variante ieftine dar decente, gen Rubena Cobra (30 lei la BikeXCS sau altii), am si eu, frate-meu, pufi si un var si deocamdata suntem toti multumiti, exista si chestii mai scumpe (si un pic mai usoare) gen Conti Traffic (un hibrid decent, dar nu straluceste la nimic), SportContact, TopContact, Schwalbe SpeedCruiser, Kojak (arata interesant :smile: ), CityJet; probabil si la Maxxis gasesti ceva bun, doar Michelin nu recomand de nici un fel pentru ca inca nu am vazut nici unul bun. Si nici Bontrager pentru ca probabil inca tii la rinichii tai si nu ai nici unul de vanzare :biggrin:

http://www.conti-online.com/generator/www/de/en/continental/bicycle/themes/city/overview_ct_en.html
http://www.schwalbetires.com/bike_tires/road_tires

Daca vrei sa mergi pe drumul ala cu bicicleta da un semn pe-aici, s-ar putea sa fie mai multi interesati.
 
Merci! Probabil o să încerc Cobra (care între timp s-a făcut 40 de lei, da' e criză, ce contează 30% în plus la preţ).

Cât despre mers, anunţ, da' mai sunt 2 luni până atunci. Mai ştiu şi alte trasee prin zonă, poate nu la fel de tehnice (sunt nişte coborâri mai abrupte pe traseul de la Roşu) dar ok pentru plimbat prin pădure.
 
Nu te grabi cu Cobra, eu le-am gasit si la 30 de lei, apoi la 35, iar la 30, pretul tot variaza; dar 40 de lei (10 euro) e mult, erau 7-8 euro anul trecut si fabricantul nu cred ca a marit pretul. Singura lor calitate era ca sunt ieftine, la 45 de lei se gasesc cauciucuri gen Land Cruiser.
 
Back
Top