Bicicleta - unde/care/cum/de ce?

Am inteles initial ca vreu un drum Giurgiu-Veliko si retur in aceeasi zi (nu ai pomenit nimic de dormit acolo) si asta era prea mult pentru mine. Medie de 20 km/h nu scoatem ca nu ne fugaresc dracii din urma, dar pe bucatile plate tot as vrea sa merg cu 25-30, ca dupa aceea stiu ca vine si ceva urcus lent. Vedem, vorbim, sa vedem intai cat de repede vine primavara si in ce forma ne prinde, ca nu avem trainer nici unul si inca nu stiu daca pot merge peste iarna cu bicicleta la serviciu, daca ies doar pana in parc o sa fiu terminat la prima tura de 40 km.

War, Veliko e apreciat si de motociclisti pentru ca e la distanta o idee mai mare decat Brasovul, dar ajungi mai repede decat la Sinaia :smile: Drumul pana la Giurgiu e mult mai lejer decat DN1, iar in Bulgaria e si mai lejer, mai ales dupa intersectia din Byala (parca) unde traficul de Sofia se desparte. Acum nu stiu ce treaba are Romania aici, ca suntem cetateni europeni si granitele dispar incet, incet, faptul ca platesc taxa de drum anuala in Romania pentru masina nu ma incalzeste cu nimic si nu o face cu nimic mai simpatica. Adica mi se rupe de Romania, ma duc unde imi place - daca e in Romania e bine, daca nu la fel de bine.
 
După ce-ți faci un pic de antrenament, la drum întins și în condiții bune susții 20-25 la oră fără mari dificultăți (poate doar dacă ai vânt imbecil din față, cum am avut astă-vară la întoarcerea din Snagov, de ne încetinea chiar și în mers la vale). Cu pauze aș pune o medie de 15-17km/h, și cam 100km într-o zi. Dar dacă facem asta după câteva luni de leneveală, ștacheta e mult mai jos.
 
Eram doar curios. Mi s-a părut ciudat că s-a propus direct mersul pe-afară, fără altă variantă.
Atât...
 
Mi s-a părut ciudat că s-a propus direct mersul pe-afară, fără altă variantă.
Asta inseamna Uniune si apoi zona Euro si Schengen: granitele sunt din ce in ce mai virtuale, e din ce in ce mai simplu sa mergi la cumparaturi in Ruse daca esti din Giurgiu decat in Bucuresti: e mult mai aproape, nu o sa mai fie nici control de frontiera si o sa fie si aceeasi moneda. Doar diferenta de limba o sa iti aduca aminte ca nu esti in Oltenita ci in Ruse, ca Dunarea arata fix la fel. Iar atunci limba si legislatia locala o sa fie singurele atribute ale unei natii si poti sa arunci notiunea de patrie si patriotism la gunoi, ca nu sunt reciclabile din pacate.
 
Taxa de pod e taxa de pod, si sper sa mai creasca in timp, podul e subred, trebuie reparat.
Acum 2 ani se cam trecea usor de pod cu masina in schimbul unei sume modice, si Ruse era plin in week-end de mamaligari care strigau cu voce tare pe strada. De cand esti nevoit sa platesti taxa de pod, treaba s-a schimbat. In vara asta in Ruse se vorbea doar bulgareste.
In ceea ce priveste cumparaturile, nu prea se mai merita sa le faci in Bulgaria. De cand in Romania a lovit criza iar Bulgaria o depaseste incet-incet, la ei sint mai scumpe decat la noi. Si ma refer inclusiv la legumele din piata, care erau mai scumpe la Ruse decat la Giurgiu (probabil mai ieftine totusi decat la Bucuresti).
In ceea ce priveste relaxarea, terasele sint multe, centrul e frumos, berea e buna si e mai ieftina decat la noi, mancarea e buna, atmosfera e mult mai placuta, asa ca daca esti motociclist si stai in Bucuresti, merita sa tot circuli la bulgari.
 
Pe unde am fost eu in Russe, mincarea a fost asa si asa. City Grill s-au prostit rau de tot si au marit preturile, am mincat si in alte parti, unele cam dubioase. Micare buna gasesti si in Giurgiu. Intr-adevar, produsele sint ceva mai scumpe prin magazine, insa nu cred ca sint mai bogati. N-au Ferrari, Porsche si Bentley ca in Giurgiu (I kid you not :frown:). E? :goofy:

Din pacate, taxa de pod n-are treaba cu podul in sine decit poate in teorie. In practica, podul se repara si inainte de taxa asta, iar acum, cu tot cu banii astia, este destul de varza. Ca sa nu mai vorbesc de zona de iesire din Romania, care e naspa rau.
Insa pentru plimbare cu bicicleta in zona centrala, Russe mi se pare dragut.
 
Last edited:
Habar n-am cum e cu mancarea prin Giurgiu sau Ruse, in ultima vreme sint la regim :smile: . In general iesim la o bere, ca acolo gasim bere buna :smile: .
28145_1472927542365_1208943625_1328995_6592892_n.jpg


Zona de iesire din tara s-a mai reparat, problema sint cainii, daca esti pe bicicleta. E aiurea cand e podul aglomerat, insa se poate circula si pe pietonalul ala ingust.
 
O intrebare pentru medicii de pe forum: cat de periculoase sunt bauturile energizante folosite moderat in ciclism? Exemplu: Isostar, contine zaharoza, sirop de glucoza, maltodextrina, acid citric, fosfat de calciu, carbonat de magneziu, clorura de sodiu, clorura de potasiu, acid ascorbic, vitamina B1, folosit o data la 2-3 saptamani intr-o doza de 500 ml de lichid reconstituit (din granule sau gel). Ideea e ca la concursurile de ciclism nu e considerat doping, e acceptat si chiar incurajat (fabricantii de asa ceva sunt deseori sponsori), iar efortul depus in cele 3-4 ore e destul de mare incat sa te epuizeze complet si sa te lase uscat dupa ce transpiri cativa litri de lichide. De obicei e nevoie de vreo 2 zile si peste 6 litri de lichid pentru a-ti reveni complet, de aceea o optiune e ca in timpul cursei sa bei pana la 1 litru de asa ceva, completezi apoi cu apa chioara (sau bere, dupa preferinte) si iti revii ceva mai rapid, in plus asigura si ceva energie in timpul cursei care pentru amatori e necesara: daca ai un job full-time si nu ai timp pentru cele 2-3 ore de antrenament zilnic pe care le fac multi care participa pe-acolo e singura sansa uneori sa te incadrezi in timpul limita (ala la care nu castigi nimic, dar pe care daca il depasesti esti descalificat).

Deci, sfaturi, recomandari? Eventual recomandari care nu includ renuntarea la astfel de competitii ca amator.
 
Nu-i chiar băutură energizantă, ci mai mult pentru hidratare și completarea electroliților pierduți prin activitatea fizică.

Energizante-s gelurile - am luat două cutii Optonia, ia uite ce au:
- varianta Energy, 5x20g: sirop de glucoză, apă, suc de lămâie concentrat, aromă, cafeină (0,15%), vitaminele C, B1, B6, gluten. Avertisment: conține 150mg de cafeină la 100g produs.
- varianta Endurance, 6x30g: maltodextrină 36,4%, sirop de glucoză, apă, dextroză, suc de lămâie concentrat, fructoză, aromă, extras uscat din concentrat de plante (ginseng 0,13%, cola 0,13%), sorbat de potasiu (conservant), vitaminele C, B1, B6, gluten. Conține 17,6mg de cafeină la 100g produs.
 
În weekend se anunță temperaturi încurajatoare (5-10 grade) și soare. Se bagă cineva la o plimbărică prin vreun parc din București, poate o tură-două de Herăstrău, sau alt traseu domestic?
 
Era weekendul trecut. Si nu cred ca poti alerga in ritmul unei biciclete, nici macar al unui mountain bike (ca de cursiera nici nu se pune problema). Sorry :frown:
 
Poate dacă facem ture în jurul lui :biggrin:

Sâmbăta trecută am făcut o ieșire cu vreo 20 de cicliști prin sud-estul Bucureștiului, pe 8-10 grade și vânt din față. Traseul a fost pe ruta Piața Sudului - Popești-Leordeni - Herăști - Dobreni - Berceni - înapoi în București, vreo 70km în câteva ore.

Sâmbăta asta se anunță tot soare și maximă de 15 grade. Deja e propusă o tură mai scurtuță (50km) prin sud-vest, către Mihăilești, dacă vrea cineva: http://www.bikemap.net/route/820565
 
Back
Top