Bicicleta - unde/care/cum/de ce?

De alea low-end m-am prins și eu că-s pocnitori, adică dacă tot vrei o bicicletă să te dai doar două ture cu ea atunci îți iei una eftinache din Carrefour, nu dai 900 lei pe ea doar fiindcă-i din Decathlon :biggrin: Asta a fost un mid-upper range destul de generică, cu avantajul că e ușoară; ar trebui să fie foarte ok ca primă bicicletă până colegul se prinde cam ce-i place să facă, dar și până atunci să aibă șanse bune să se plimbe cu plăcere.
 
1300 de lei este la deca un middle low end in cel mai bun caz:biggrin:, eu am alte idei in ceea ce priveste treaba asta: ori imi iau ceva low end ca sa invat sau sa folosesc foarte rar, ori imi iau ceva cu potential de upgrade in viitor, sau incerc sa fac o estimare a nevoilor mele in urmatorii x ani cat presupun ca voi folosi produsul si strang din buci si imi iau treaba aia.
Mereu ce cumpar incerc sa cumpar la un nivel de pret a.i. la revanzare in cazul in care nu imi place sa nu pierd prea mult.
Puterfixer, m-as inscrie si parca la treaba aia cu gps, e tare de tot....Mai aveti un loc la voi in echipa?
In alta ordine de idei, cica pe 1 mai se merge pana la mare cu escorta de politie, etc.
Cineva interesat?Acum 2 ore mi-a spus un amic.
 
Ok, văd că scala ta de măsură e mai largă și probabil mai bine calibrată ca a mea :biggrin: Dar dacă țin cont de faptul că biciclistul respectiv vrea doar ceva fun ocazional după 'jde ani de la ultima plimbare, și caută o bicicletă care să nu i se rupă-n prima pietricică dar care nici să nu coste o avere, neștiind ce vrea să facă în viitor... opțiunile foarte la îndemână nu-s prea multe. Eu i-am sugerat să caute pe net întâi alde Merida și altele, să vadă un pachet frumos asamblat la vreun specialist, dar a vrut să o cumpere repede. Și iaca cum aseară am făcut prima plimbare și i-am reglat frânele pentru început; urmează schimbătoarele într-o ocazie viitoare. Mi-i ciudă că Decathlon s-a lăudat că i-a reglat tot și practic n-a făcut nimic. Mă rog.

N-avem număr limitat de locuri în gașca de cartare, va fi cu atât mai distractiv cu cât participă mai mulți. Doar că trebuie să te previn că ai de-a face cu corporatiști cu burtă și lipsă de exercițiu, așa că o să mergem la un ritm lejeruț și cu pauze ca să ne tragem sufletul :tongue:
 
160 de km pana la Slobozia, cu Mandruta de 1 mai, si ma simt exclent.
Nu am poze ca nu detin aparat, dar o sa dau link-uri.
Multi au plecat a 2 zi spre Constanta, eu m-am intalnit cu Jack si am discutat toata noaptea intr-un club, si la Slobozia am ramas.
Am folosit acum si bicla speciala de expeditii pe care o am, si a fost de exceptie.
Deci cand cartografiem?
 
O recomandare pentru vara lui 2010: Ce bicicleta de 1000lei ar trebui sa iau? Pedalat prin oras, deci gropi, borduri, etc. As vrea sa aiba cam tot ce-i trebuie, nu sa dublez apoi bugetul ca sa o dotez cu o sa confortabila sau cine stie ce schimbatoare. Sa nu uit, vreau cea mai mare marime disponibila :biggrin:.

Bugetul in principiu nu e deloc flexibil dar nah... daca e ceva ce merita cu adevarat sunt deschis la variante. Poate ceva SH?
 
+1, mă interesează şi pe mine. Tot pe la 1000 RON.
LE: please fără recomandări de genul "este aia la 1500 RON şi mai trebuie x-y-z", fiindcă dacă aveam buget de 1500 RON, ziceam 1500 RON :smile:. Adică 1100 e OK ("unde s-a dus mia, ducă-se şi suta"), da' nu mă întind.
 
Merida Matts 10-V, 2010; cam 1150 lei. Deși dacă îți permiți modelul 20-V, la 1500 lei, e cu dotări net superioare calitativ. În 1000 de lei n-am găsit ceva de Doamne-ajută. A, și dacă o să vrei o șa cu gel, tot va trebui să o plătești extra - vreo 200 lei.
 
Sa inteleg ca 20-V e cea mai buna bicicleta la ~1500lei sau ca e cea mai buna bicicleta de 1000lei? :biggrin:

Sa cu gel nu-mi trebi, imi batogesc nanau' si gata :biggrin:. Magellan Drako/Hydra, Univega HT-5300 (care acum un un an jumate era 700lei si acum e 1300) sunt scoase din ecuatie?

P.S. Vreo corespondenta intre inaltime si dimensiunea cadrului? Ca sa stiu la ce sa ma uit.
Nevermind, probabil 24/26".

P.P.S. Am sanse sa gasesc un model 2009? Presupun ca e mai ieftin decat 2010 si nu insist sa fiu "la zi" decat daca exista beneficii palpabile.
 
Sa cu gel~ 100 roni maxim.
Nu exista la MTB 24 , 26, se fac doar la biclele de provenineta germana maxim 22(foarte rar 24), ai avea mai mult noroc la cursiere cu un 64, dar doar poate la sh una mai vechiuta.
Iarasi, corespondente exacte nu prea exista, sunt 2 feluri de a masura cadrul, si inca ale cateva cacateluri care impiedica treaba, asta, dar zi cat masori, nu de alta dar ca sa fiu si io invidios ca ma duc acuma la baschet si sa ma gandesc cum ar fi sa am inaltimea ta.:biggrin:
Fiecare om poate sa mearga pe 3 dimensiuni, eu la 168 am 3 bicle: una de 15 inch pentru viteza si f usoara de 7,4 kile, un full suspension de 17 inch, si o bicla de expeditii cu cadru un pic atipic de 20 de inch.Pe toate ma simt exceptional de confortabil cand le folosesc la ce au fost concepute.
Daca vreti sa va luati un sh, pot sa va ajut sa arunc un ochi la ce gasiti si in poze si in real life
Alte smecherie ar fi sa va luati o bicla un pic mai scumpa noua, si dupa sa va deduceti TVA pe firma....
Ca marci nu uitati si de Skarpea, cautati si la BEBE pe Dorobanti, el mai are sh, site uri precum:
ciclism.ro, dirtbike.ro,mybike.ro, okazii.ro, etc.
Eu unul habar nu am de oferta la acesti bani.
Mergeti si pe la Decathlon, dar asa cum ziceam, atentie ca veti pleca cu biclele nereglate.
 
24" am gasit chiar Merida in discutie. Acum naiba stie daca o au sau doar o pun pe site. La 1,94m (si niste picioare proportional mai lungi decat cei mai multi oameni la inaltimea asta) nu m-am simtit prea bine pe biciclete mici.

Pentru SH important nu e doar pretul sau modelul. Avand in vedere ca sunt uzate ma intereseaza daca un exemplar anume de pe piata merita atentie. Nu as lua bicicleta SH decat daca as avea o oarecare garantie ca isi face banii si ca nu stau apoi sa alerg cu ea pe la mesteri.

In ultimul rand, pe mine ma intereseaza o singura bicicleta dar sa fie cat mai buna. Nu am nici o intentie sa umplu casa cu biciclete, e deja plina de calculatoare :biggrin:. Nu vreau sa fac probe de viteza sau expeditii lungi, nu o sa o iau pe teren mai accidentat decat se gaseste in oras (oricare ar fi el). Adica trebuie sa faca fata cu brio unor borduri, gropi, sine de tramvai, etc.
 
Daca gasesti o bicla sh care iti place, ma uit eu la ea.
Merida 24 inch esti un norocos.
Vorbeam cu George pentru tine si zicea ca el nu a adus mai mare de 21.Deci or fi adus altii, habar nu am.
Uita-te si la o Kona Dew.
Se gaseste la marimea de 62.Si e special de oras.Si la marimea de 62 cu roti de 700, e buna pentru oameni inalti.
Dar habar nu am cat mai costa.
Sorin.
 
Nu stiu cine e George :biggrin:. Eu am vazut-o aici. Si chiar la bicicleta aia de pe Okazii ma uitam si eu. :smile: Ar mai fi si un Matts 40-V la 1200lei...

P.S. Kona de care vorbesti sare de 1600lei, adica mult prea mult peste buget.
 
Kona aia am vazut-o azi la magazin la 1300/1399 de lei.
Nishiki aia nu merita 1100 de para nici impachetata cu aur.
In plus e o combinatie tampita intre frane hidraulice de la Hayes de noua generatie de ca...t, cu schimbatoare slabe de tot de sosea.
Iar cand raspunde la intrebari zice ca are frane Shimano.
Omu nu stie ce vinde sau e un vanzator din targ.
Bicla aia face maxim 200 de euro, avand in vedere ce prostii zice ala, pretul mare din afara nu inseamna nimic.
Merita pe langa asta dew ala de care zic io simpla si fara probleme, ii tragi 2 cauciuce marathon plus care nu fac pana si gata.
Merida aia e vanduta de un tepar prost si nesimtit, "usoara, profesionala, de cunoscatori," l as ... daca mi-ar zice asta in fata.
Bausto la tine am retinut la ce vei folosi bicla, war tu ce cauti si ce inaltime ai si la ce vrei sa folosesti bicla?
bausto uite aici:http://www.okazii.ro/catalog/40866138/BICICLETA-ALUMINIU-DANEMARCA-CENTURION-58cm.html.
Treaba e asa: asta are butuc cu viteze inauntru: daca e nou va functiona impecabil vreo 5000 de km dupa care dumnezeu cu mila, daca iti place ia-o, e ok ca pret.
M-am uitat la 8 pagini cu biciclete, zici ca sunt dusi cu pluta, unu nu pune marimea in titlu sau in descriere, si toti vand aberatii.
Daca gasiti ceva si va place, ziceti.
Iarasi mersul in targ e o solutie.
Daca nu aveti ce sa faceti, ies intr-o duminica sa mananc niste mici in targ si cascam ochii pe acolo.
Cateodata sunt niste oferte de neimaginat.
George=George Pop cel care aduce Merida in Romania, pe langa altii.
 
Am 1m 81cm şi caut o bicicletă uşoară. Exclus de-alea cu cauciucuri ca de tractor (pedalezi la ea ca Sisif la urcarea bolovanului), dar nici gen cursieră nu vreau (adică aş vrea, alea îmi plac cel mai mult, da' le fac praf în gropi şi e păcat).
Ce vreau să fac cu ea? Să mă plimb în week-end prin parcuri. Nimic mai mult :smile:
 
Merida MATTS 20-V nu-i pe niciunde. Asa ca mi s-a recomandat un UMF Hardy 5 2010. Nu pot sa spun ca ma incanta geometria cadrului. Si nici pretul. :frown:

Pentru fete asta e ok? Ok insemnand ca isi face banii.
 
Merida Juliet este ok intre produsele noi, dar comparand cu ce bicle de fata se gasesc pe piata de sh, este extrem de scumpa.
Pe okazii am gasit bicle de fata ok si la 300 de lei.
Aluia care ti a recomandat UMF poti sa ii spui din partea mea ca este un dobitoc.Este o bicicleta de sarituri care nu are nimic de a face cu inaltimea ta sau cu plimbarea, are o geometrie foarte proasta chiar si pentru ce este conceputa saraca, daramite pentru altceva.
War, ti as recomanda o bicla de oras, din cele pe care le stiu eu, Kona Dew.
Recomand de la Kona/Cube pentru ca alea le stiu mai bine, stand mereu prin magazin cu baietii pe la bere.
Dar pe okazii am vazut multe bicle de oras la 400-900 de lei care faceau banii cu varf si indesat dar care nu spuneau marimea.
 
Back
Top