Bicicleta - unde/care/cum/de ce?

Cursiera mea, echipata full Ultegra (doar angrenajul Truvativ Isis), furca de carbon fata a fost 500 euro, aproape noua. Asadar, gasesti.
 
Dar de ce nu incerci intai sa investesti intr-un ghidon mai bun pentru ture lungi, astfel iti acorzi mai mult timp pentru o cursiera superioara sau o investitie mai putin in pripa.
 
Păi nu mă grăbesc. :smile: Plus că, dacă mă apuc de îmbunătățiri, o să vreau să schimb și cauciucurile și furca, după care o să mă uit cruciș la schimbătoare. :goofy:

creizi: I see...
 
Si am votat pe Trans si Paltinis.

2.jpg 3.jpg 1.jpg
 
Lanturile noastre au fost ciorba de burta si tuica :biggrin:.

Pe Trans nu am ajuns pana sus, dar au fost cativa prieteni si cunoscuti care au trecut pe partea sudica si au impins zdravan de biciclete pana in varf.
 
L, eta este o super chestie, singurul sistem de la MZ care nu face fite si figuri si ajuta la ajustarea travelului furcii fara sa se deterioreze in timp.
Sei confortabile ajustabile pe greutatea riderului: Brooks
Nu alegeti butuci Shimano sub XTR, mai ales XT.
Au schimbat linia de productie, si au joc de noi.
Vad ca se discute ce spune Vlad de la Cluj de pe ciclism aici.Tineti cont ca el este sponsorizat si platit pentru opiniile lui, fiind rider pentru cei de la maros parca.
In plus el si vinde shimano pe zona aceia.
Opinia mea: mergeti mereu pe magura/avid/hayes.
Toti cei de mai sus fac frane pentru motociclete.
Shimano nu.
Creizi, ce furca de carbon ai?La 500 de euro
Eu am dat pe furca de 395 de grame de carbon integrala, pt mtb, disc only, aprozimativ 220 de $ plus transport.
Apropo, cine doreste sa testeze o sa brooks, un butuc rohloff, sau un mtb de dh, sau chiar un mtb de 7,4 kg le poate testa pe ale mele personale, am vreo 4 caprioare care stau cuminti in camera mea si care ma fac mereu sa ma trezesc dimineata cu o pofta de pedalat nebuna...
 
Mi-am tras şi io biclă de fiţe: Univega Via Antaris Pro '08:
- cadru aluminiu/furcă carbon;
- grup Shimano 105;
- roţi Shimano RS10 cu gume Vittoria Zaffiro;
- kit Concept SL;
- 9 kg zice producătorul, la fel şi cîntarul meu, dar nici unul nu e de încredere. :biggrin:

N-am de împărtăşit impresii, că ieri a plouat şi azi am avut treabă; doar mă lăudam. :goofy:
 
Nu ştiu dacă furca, gumele, cadrul sau toate la un loc, dar ceva sigur absoarbe şocurile surprinzător de bine: mersul e foarte lin, iar denivelările, abia sesizabile. E adevărat şi că sînt mult mai atent pe unde merg.

 
Pare chiar mişto, dar cred c-aş demola-o în 2 zile la ce stil de mers am eu - adică nu prea mă uit etc. Pricing, sursa, etc? :smile:
 
Eu nu cred că-i așa ușor de demolat precum pare. Ieri urcau doi pe ceva asemănător la Muntele Roșu, și drumul ăla e groapă lângă groapă.
 
Eu bat spre 78 kg cu tot cu biclă. :goofy:

Sursa: SBC. Pricing: ~700 €.

Cadrul e de 54 cm, în caz că vă întrebaţi. Am mai avut pe listă Focus Variado '08, fix aceeaşi configuraţie, fix acelaşi preţ, dar tocmai din Cluj. Restul biclelor pe care le-am văzut săreau bine de 700 €, fie pentru că veneau cu roţi Mavic Aksium şi un Ultegra pe spate (Kona Zing '08), fie pentru că erau modele de anul ăsta (Cube, Merida).
 
Io o să ies cu niște colegi în seara asta după birou, doar așa scurt cât să prindem gust :wink: Am fost cu unul din ei să-și ia bicicletă weekendul trecut, a ales una de la Decathlon ce pare cel puțin decentă - cadru de aluminiu, pedale metalice, butuci cu rulmenți, iaca așa.

Ne-am înscris și la LetsDoItRomania.ro la cartarea zonelor pline de gunoaie, să ieșim cu bicicletele și un GPS în weekend-uri. Bântuim prin păduri și localități în apropierea Bucureștiului și marcăm coordonatele ce ar trebui curățate mai apoi de voluntari.
 
1300ish lei: cadru de aluminiu - bicicleta e foarte ușoară; roți de 26"/2,1" cu valvă auto și ax quick release; 24 de viteze; schimbătoare Shimano cum le am și eu cu leviere quick-trigger, nu cu manșon în jurul ghidonului; frâne în V; amortizoare pe față reglabile (cu buton rotativ, să fie mai moi sau mai rigide); pedale metalice; șa acceptabilă; stop cu LED; ghidon sportiv, puțin arcuit; pipă destul de lungă. Din ce-am văzut, are rulmenți peste tot, nu lagăre și bile. Tot ce nu e brand (Shimano) e brand-ul Decathlon (Rockclimber sau așa ceva), de la amortizoare la frâne și jenți, deci nu sunt chiar niște chinezisme Chow-Lee ca în alte părți.

Ce i-ar mai trebui: far, apărători de ploaie, picior de sprijin (Hervis, Decathlon au modele identice, shop around), protecție de plastic pentru foaia mare la pedale (e una universală la 15 lei), o șa cu gel, manșoane mai comode pe ghidon (am găsit la Hervis cu suport pentru palmă la 29 lei), vitezometru dacă vrei, și desigur accesorii și piese de schimb/întreținere.
 
Some inside info:
-biclele low end de la deca sunt de fapt produse la resita de catre chinezii care fac si biclele gen first bike and co., deci sunt nasoale.
Ce pun shimano pe ele nu sunt produse de shimano sunt produse de alte firme sub licenta si de obicei daca nu au serii pe ele sunt non series, adica nasoale.
Daca vrea cineva o bicla exceptionala la un pret decent, sa caute la partea de vanzari a diverselor de aici de pe forum in 20 de minute.:tongue:
 
Back
Top