Bicicleta - unde/care/cum/de ce?

• Thread starter Thread starter L
  • Start date Start date
110m in 6.5km cu 30kg, daca vrei sa fie ultra fit, fa-te doar ca pui bateria la incarcat dar ca ceva se intampla constant cu al naibii incarcator ca nu incarca dar chiar se aprinde becul ala si nu intelegi de ce e bateria goala, hai ca vorbesti cu chinezii sa ajute sa o schimbe :D

Depinde de chimia bateriei. Daca este litiu-ceva atunci daca reusesti sa o mentii intre 30 si 80% ii triplezi durata de viata. Dar nu uita totusi ca trebuie din cand in cand topup, pentru ca majoritatea incarcatoarelor numai acolo fac load-balancing.
Evita genul acela de topup, e foarte nociv pentru bateriile cu litiu.

Mai sunt și probleme de-astea: acum vreo 3 luni Canyon a recomandat tuturor posesorilor a 3 serii de biciclete (de la 5000€ în sus) să nu mai folosească bateria, pentru că au apărut probleme cu ele. Acum câteva zile au venit și cu soluția, partial refund + înlocuit baterie cu o versiune nouă.

Iar chinezii recomandă baterii cu plumb: https://electrek.co/2025/01/29/chin...m-e-bikes-for-newer-lead-acid-electric-bikes/

Bateriile cu plumb adauga semnificativ la greutatea totala din pacate. Si riscurile nu sunt total eliminate: contin acid si curentii mari pot cauza incendii la fel de bine.
Dar aia e, trebuie sa ne asumam si niste riscuri.

110m in 6.5km cu 30kg, daca vrei sa fie ultra fit, fa-te doar ca pui bateria la incarcat
Vreau să fie la timp acasă ca să o ia pe minionă de la grădiniță, că de-aia și-a modificat programul de lucru până la 3 jumate, nu să trebuiască eu să-mi întrerup ședințele și treaba în ultima clipă fiindcă nevasta iar a întârziat iar acum mai are și scuza că „n-a fost bateria încărcată și mai repede n-a putut pedala la deal”, sau mai rău să forțeze și să se accidenteze singură-n pădure, că n-ar fi prima oară. Las' că e fit de la ce alte abonamente la sală are, și de la casa pe 4 etaje pe care le urci că vrei, că nu vrei.

Interesant, mai ales ca se poate monta pe ambele roti. Dar ajungi la pret de motocicleta de teren cu autonomie de 5 km la deal, inca nu ma atrage ideea.

Sau poti spune ca are pedal assist cum o bicla analogica are cand faci pushbike :D
Adevarul e ca multi necunoscatori cred ca o bicla electrica face fix asta, adica e un fel de mobra cu pedale.

Fara pedal assist e un hibrid bicicleta clasica-motocicleta electrica, dar nu bicicleta electrica. Asta conform definitiilor larg acceptate, Nu ma deranjeaza in nici un fel, chiar poate fi un avantaj in cazul unor zone in care motocicletele electrice sunt interzise, dar bicicletele sunt permise, pentru ca aproape nimeni din cei care ar controla accesul in zona nu ar sti diferenta, ar considera ca e bicicleta.

$4000 pentru tractiune integrala e enorm, dar imi imaginez ce ar insemna ca acces in munti la urcari pe care nu le-as putea face pedaland. La greutatea unei biciclete echipate asa, as putea trece si prin zone in care cu motocicleta nu m-as descurca, ca am mai traversat muntii trecand cate o rapa abrupta cu bicicleta in spinare (cand iesi de pe traseu si se infunda, dar stii ca el continua in fata, mergi in fata pana dai de el).

Acu nu e musai să ai tracțiune integrală, practic producătorii nici n-au zis că se poate, doar că Seth încearcă tot felul de drăcii.

Pe noroi e buna. De asemenea pe urcari e buna, ca am patit sa ma ridic pe o roata (spate) pe urcare cand am apasat mai tare pe pedale. Nu e musai, dar cred ca e distractiv.

Dar chiar si $2000 pentru tractiune spate mi se pare mult prea mult. Nici nu imi dau seama ce costa mai mult de $500 in chestia aia.

Back