Bicicleta - unde/care/cum/de ce?

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,083
Mecanic, conurile sunt exact ce trebuie pentru o roată de bicicletă. Doar că-s mai scump de făcut, că trebuie oțel bun, și trebuie desfăcute din când în când (necesar: 2 chei, o cârpă și un tub de vaselină). Pe de altă parte, producătorii de butuci/roți nu mai puteau să-ți vândă mare lucru, așa că e mai bine (pentru ei) cu rulment separat, pentru că e mai ieftină producția, trebuie înlocuit în loc de reparat, deci poți să vinzi chestii pe urmă (rulmenți de schimb), poți să vinzi și ulei de șarpe și bling bling (rulmenți ceramici).
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,083
Am profitat de "eliberare". Sunt varză, după atâta timp de stat în casă (și toată iarna n-am mișcat un deget).

1591038484697.png
Bine, o parte e offroad și cu cauciucuri de offroad (nobby nick stuff)
 
Last edited:

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,083
1591078206479.png


Prima dată am vrut să merg prin Grădiștea, dar se vedeau niște nori mari și negri în față, am renunțat. Dar până la urmă n-a plouat.

Aplicația e IpBike, mi se pare cea mai bună aplicație pentru interfațat senzori ANT+ cu telefonul (dar din păcate nu-s multe telefoane care știu ANT+ așa că nici multe aplicații bune nu-s). Interfața e oribilă după standardele curente, dar dacă scobești suficient prin meniuri ai tot ce vrei. Stă și foarte bine la optimizări, consumă foarte puțin și cu ecranul pornit (eu am plecat cu bateria la 45% și când am revenit era 32% - ceea ce nu e rău cu ecran + GPS pornite).

puterfixer No chance; avem un d-ăsta la serviciu, dar nu reușesc să mă motivez să-l folosesc. Mie mersul pe șosea mi se pare plictiseală înfiorătoare, d-apăi pedalatul într-o cameră. Ieri porțiunea de pe DJ200 am petrecut-o întrebându-mă cum naiba merg unii multe ore pe zi, că în afară de traficul 100% tâmp (de când cu coronavirusul nu mai semnalizează chiar nimeni, depășesc unii peste alții, ah, stai că trebuie să intru la benzinărie! da, e giratoriu la fix 50 de metri mai încolo, dar mai bine tai 4 benzi și o linie continuă) și o nouă sursă de poluare (de ce naiba ți-ai arunca masca de unică folosință pe marginea drumului în plin câmp?!) totul era de o plictiseală cruntă.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,003
Mersul pe sosea este uneori ca pescuitul. Nu te duci sa prinzi ceva, te duci sa stai in treaba ta. Chiar si daca esti in gasca, tot singur linistit esti lasat in pace. Apoi e cultul "noi mergem cu x viteza" ce pare imposibila pe MTB sau "noi iesim si facem 100km" ceea ce iar e greu de facut constant mai ales pe MTB. Un fel de elitism sa zicem, mancam cu furculita si cutitul, ceilalti cu mana.
Dar sunt si chestii faine la sosea, cauti dealuri pe care sa le cateri, daca-ti place asta. Poti face un efort maricel dar sa fii curat la final. Poti umbla cateva ore linistit de unul singur fara sa-ti fie teama ca daca patesti ceva, nu stie nici naiba de tine si poate nici semnal nu ai sa anunti, daca poti iar ciobanul o sa treaca pe acolo in vreo 10 zile.
 

Mistral

Alien
Sugar daddy
Joined
Mar 23, 2004
Messages
552
Eu chiar nu inteleg treaba cu mersul pe sosea. Te bate soarele in cap, respiri gaze de masini si tiruri, riscul sa mori este imens, mai ales la noi, etc. etc. Comparat cu poteci pe dealuri si munti, paduri, paraiase, pasarele, umbra, aer curat. Si sa fim seriosi, ce poti pati, eventual daca faci downhill si atunci te asiguri ca ori mai e cineva in zona ori poti suna.
 

radul

Membru Senior
Joined
Sep 8, 2004
Messages
2,141
Cred ca e mai mult placerea de a ghidona o superbicla, decat mersul pe sosea in sine.
Chiar ieri am vazut 2 imbecili, care s-au pus poalele in cap la un grup de cursieristi, (claxoane in rinichi, cristosi, dumnezei, mame, morti, dealtfel 99% dintre soferii romani sunt niste piosi, cu zeci de cruci puse la vedere ). Baietii aia, jos palaria, au avut nervii tari, dar chiar ma intrebam si eu unde mai e placerea?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,821
[...] Si sa fim seriosi, ce poti pati, eventual daca faci downhill si atunci te asiguri ca ori mai e cineva in zona ori poti suna.
Poti pati o fractura, spre exemplu. Iti garantez in mod absolut ca nu te mai poti deplasa nicaieri cu o fractura la picior. Daca ai patit-o fix in acel 0.1% din traseu fara semnal, sau ti s-a spart telefonul, sau nu poti ajunge la el...
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,003
Pai, nici eu nu inteleg mersul pe DN1. Am mers o data, din greseala mai mult, invatatura de minte! Dar sunt si sosele frumoase si pustii din punct de vedere trafic auto in cea mai mare parte a timpului. Plus ca si in paduri sunt gaze, sunt tantari si poti simti mireasma de la gropile de gunoi si la cativa km departare de ele si destul de bine infipt in padure.
Apoi in luminisuri te mai poti trezi cu stane si caini care nu stiu multe.
Eu ies si pe off-road, ies si pe sosea si ghici, nu inteleg nici downhill-ul dar nu inteleg nici gravel-ul :smile: Iar pe off-road caut sa ajung tot mai sus, nu tot mai jos :smile:
 
Top Bottom