Best of YouTube

Da, interesant daca nu ar fi evident gresita: nu poti atribui o valoare medie pentru un sir care nu converge nicaieri. E ca si cum ai avea o femeie semi-gravida.
 
Nu e greșită, doar că se schimbă un pic datele problemei fără să spună (față de lumea reală, în matematică poți să-ți definești tu ce condiții vrei să-ți îndeplinească "lumea" în care rezolvi o problemă). Riemann zeta extinde de fapt suma inițială f(x) (considerată pe numere reale, să zicem) cu o funcție F(x), pe o mulțime care include mulțimea numerelor reale (uzual plan complex), cu condiția ca f(x) = F(x) pentru oricare x aparținând primei mulțimi, dar nu zice nimic de ce se întâmplă "în rest" (cu valori din mulțimea extinsă). Adică suma divergentă pe R poate să aibă o valoare exactă pe C. http://en.wikipedia.org/wiki/Analytic_continuation
 
Demonstratia e bazata pe matematica in spatiul N, caz in care e gresita. Daca foloseste altceva trebuie sa spuna din start ce foloseste si care sunt elementele algebrice in acel spatiu, omul de rand (like me) nu are de unde sa ghiceasca.
In spatiul N S1 e 0 in jumatate din cazuri si 1 cealalta, ajungi la S = S si nu rezolva nimic, S tinde la infinit.
 
Pentru cine are rabdare, asta e clipul complet, impreuna cu o a doua demonstratie:

 
Last edited by a moderator:
Nu inteleg ce vrei sa spui. Daca n tinde la infinit e tot aia, iar n nu a fost folosit in nici un fel in calcule ca sa sugereze ca n e limitat.
 
Dacă suma se termină cu un + n , asta înseamnă că e limitat, indiferent cât e de mare acel n. Și atunci suma e a unui șir limitat de întregi, care e un număr foarte mare. Dar dacă șirul este cu adevărat infinit, și nu există un ultim element la care să pui + n egal și gata, atunci poți aplica artificiul folosit pentru două șiruri la fel de infinite.
 
Interesant, dar in cazul meu cred ca ar fi interpretat drept sarcasm si oamenii s-ar imbufna cu o milisecunda mai repede decat de obicei (nu ar avea cum mai repede decat atat decat daca ar fi tahioni sau timpul ar curge invers).
 
Bre, tu ai sunat la noi la firmă ceva mai devreme? :biggrin: A sunat cineva astăzi și a vorbit cu un coleg, căuta discuri de vinil :smile:
 
To boldly go where no cat has gone before.
Or pre-flight check fail...


Ce ochi a facut pilotul la vederea pisicii... :biggrin2:
 
Last edited:
Ăla e un ultraușor cu aripa din ceva material textil, dacă mâța n-avea ghearele tăiate trecea prin aripă la prima sperietură.
 
E un nailon gros si solid, nu trece decat daca are la dispozitie cateva ore (si o lingura :biggrin:).

Si sunt multe ultrausoare cu carbon pe aripi, am zburat si cu doua cu tabla (Aerostar Festival si Zenith).
 
Atunci poate să umple airpile cu pisici și alte animale :smile:.

Parcă Festivalul nu mai era încadrat la ultraușor, cel puțin asa am înțeles de la pilotul cu care am zburat eu.
 
E mai complicat, cel pe care l-am pilotat eu era inmatriculat ca ULM; exista si varianta LSA pentru SUA (130kg in plus), exista si experimental. Cazul in care e inmatriculat ca ULM e cel mai nasol pentru ca e fix acelasi avion, dar cu restrictie de masa totala la decolare 450/472kg care inseamna avionul gol, eu si 15 litri de benzina; in mod normal cu pilot, pasager si plinul facut are peste 600 kg.

Pe scurt: e un avion al naibii de greu, cu 100 kg mai greu decat altele din clasa lui, iar aterizarea cu el e probabil cea mai nasoala din clasa. E si lent, pe dreasupra, e o conserva zburatoare. Dar era ieftin si fabricat in Romania, asa ca exista pe la Aeroclub ceva exemplare si foarte putine private (cel cu care am zburat eu o vreme, de pilda).
 
Back
Top