Best of YouTube

Aberați cu grație amândoi. Ăia nu au fost învățați că pot planta zarzavaturi și dacă nu mă-nșel există legi împotriva chestiei ăsteia prin anumite locuri. Asta + că gazonul ăla numai fertil nu este.

Way of missing the point by 8 fucking miles.
 
Da, iti trebuie facultate ca sa stii din ce traiau bunicii. Aia nu locuiesc in mijlocul orasului, ca sa fie interzis, si daca nu ii duce capul nu au decat sa se duca ei.

Tocmai am intrebat: care e morala povestii? Saracii bogati?
 
Sub nicio formă. Morala poveștii este unde ajungi când ți se taie sursele de venit și ești totuși obișnuit cu un anumit nivel de trai. Inb4 toată lumea are puse deoparte minim 12 salarii în bancă + banii necesari educației plozilor + acoperiș deasupra capului + bani să-l întrețină/plătească.

Mi se par aberante reacțiile voastre, sincer, și îmi miroase mai degrabă a "ai dracu' americani, așa le trebe". Urâțel.
 
N-are măi treabă cu "aşa le trebuie". Are treabă cu "băi, ce mentalitate au ăia".

Dau copy/paste nesimţit la comentariul meu din alt loc, legat de documentarul cu pricina.

Copiii ăia suferă pentru că părinţii lor sunt nişte retarzi. M-am uitat la tot documentarul şi am remarcat câteva chestii, aşa, în mare:
1. Toată lumea se mută sau stă în case cu etaj. CASE CU ETAJ, coaie. Eu stau într-un apartament de două camere cam de trei ori mai mic decât o casă de-aia.
2. Pe la minutul 4:30, era o casă cu f’o 1000 de metri pătraţi de gazon în jur. GAZON, neamule. Eu vedem cu ochii minţii o ditai posibilă grădină de zarzavaturi p’acolo. Da’ nu, frate, noi stăm în GAZON şi crăpăm de foame.
3. Copilul ăla mai de culoare spunea că înainte câştiga ta’su 5K dolari pe lună şi aveau televizor de-ăla într-o cameră şi televizor de-ălălalt în altă cameră. La ei lifestyle-ul se măsoară în număr de TV/uri per casă. Bun aşa.
4. Ce stat iau ăia drept reprezentativ? Păi, Iowa. Care e pe locul 28 din 50 ca income/capita, adică un fel de judeţul Olt. Mai un pic şi mergeau în Puerto Rico.
5. Mai toţi copiii ăia erau îmbrăcaţi stas. Adică… eu n-am avut în viaţa mea ţoale ca ăia. În afară de familia de culoare; ăia erau într-adevăr mai zdrenţuroşi.
6. They all had STUFF. Lots of it. Erau grămezi de ţoale prin casă pe-acolo. Cred că ăia aveau într-o cameră mai multe haine decât am avut eu de când sunt, însumate. Dar vai ce săraci erau.
Luaţi de-aici comparaţie între Iowa şi Bucureşti, ca şi cost of living.
Pe scurt:
Rent Prices in Bucharest are 41.55% lower than in Iowa City, IA
Restaurant Prices in Bucharest are 44.33% lower than in Iowa City, IA
Groceries Prices in Bucharest are 35.58% lower than in Iowa City, IA
Per Capita Income în Iowa era 38,084 USD (anual) în 2010, asta înseamnă 3173 USD/lună, adică 2421 EUR/lună. În Bucureşti era de aproximativ 477 EUR/lună în 2011. Adică de 5 ori mai mare în Iowa ca în Bucureşti. Şi Cost of Living era cu 40% mai mare în Iowa.
Şi sunt şi în Bucureşti săraci căcălău, da’ BBC-ul îi ia în vârful *censored*, nu le plânge de milă.

Plus, cum ai remarcat şi tu, Neo, toţi adulţii erau graşi, da' graşi, frate! Cred că numai aia cu faţa ciupită de vărsat era sub 100 de kile.

Cam aşa e treaba. Eu nu pot să-i plâng de milă unuia care ia 1350 USD pe lună "social welfare" sau cum naiba se numeşte. Eu muncesc zilnic până la 2 noaptea, plătesc chirie, întreţin familie de trei persoane şi toate astea cu mai puţin decât banii ăia. MULT mai puţin. De fapt, ca să fiu exact, am făcut un calcul separat şi salariul meu îmi dă, faţă de costurile din Bucureşti, exact (mai precis 101%) nivelul de trai pe care îl are femeia aia în Iowa, aia ciupită de vărsat, cu doi copii. Cu diferenţa că eu muncesc de mă cac pe mine pentru banii ăia, pe când ea îi primeşte în plic sau cont fără să facă nimic.
 
Vecinii mei "de la tara" muncesc aproximativ 3200mp manual, cu exceptia aratului care se rezolva cu tractor sau cal, dar nici asta n-a fost intotdeauna asa. Si se poate, cresc niste legume incredibil de bune, dar nu atit de aratoase.
 
Pentru zarzavaturi nu ai nevoie de tractor si nici de cal. In cel mai bun caz cumperi o prasitoare motorizata care face treaba suficient de bine. Mai mult, la suprafata asta poti pune mana pe harlet fara grija ca ti-o pierzi, e mai util si mai sanatos decat mersul la sala.
Nu vad de ce ar fi interzis sa plantezi zarzavaturi, adica flori si gazon poti pune da niste randuri de patrunjel nu? De ce? Care-i dferenta?
 
O gradina inseamna munca multa. Adio stat pe canapea, la TV. Inseamna dureri de spate, maini crapate, stat in soare. Nu e mai simplu sa astepti ajutor de la stat?

Cat timp ai spatiu suficient la dispozitie si nu produci pentru comercializare, nu cred ca iti interzice cineva sa plantezi patrunjel/rosii sau rododendron.
 
Sint ceva interdictii privind plantele care se pot cultiva, dar nu se refera la legume.
In principiu restrictiile sint legate de plantele care nu cresc natural aici si care pot afecta flora/fauna.
 
O gradina inseamna munca multa. Adio stat pe canapea, la TV. Inseamna dureri de spate, maini crapate, stat in soare. Nu e mai simplu sa astepti ajutor de la stat?

Exact!

digi.jpg
 
Deci inteleg ca aia nu au cazut de sus prea jos, ci de undeva destul de sus ceva mai jos, dar mai sus decat multi dintre romani si foarte sus fata de miliarde de alti locuitori ai planetei. Urmatorul film va fi despre Paris Hilton dezmostenita, cand din multi-miliardara a cazut rau de tot, e doar multi-milionara.

Neo, "ai dracu' americani, așa le trebe" e doar in mintea ta. In a mea e "nu sunt saraci si oricum nu e treaba mea chiar daca ar fi". Sunt 7 miliarde de locuitori pe planeta si nu ma simt responsabil pentru ei; pentru sanatatea mea mentala nu imi pasa decat de aia putini care intra in categoriile "familie" si "prieteni". De restul avem nevoie (daca nu produc chinezii placi de baza de unde le mai cumparam), dar nu am si o responsabilitate pentru ei. Si nici pentru gandacii rosii de pe Alpha Centauri, desi sunt mai inteligenti decat oamenii de pe Tera.
 
Super fast cameras


1.000.000.000.000 fps sunt de ajuns sa vezi cum se propaga lumina. :kul:
 
Last edited by a moderator:
Back
Top