Best of Android

Nu stiu cati din voi folosesc WhatsApp, dar la ultimul update aplicatia a primit posibilitatea de a inregistra si trimite measje audio. Partea (foarte) creepy este ca in momentul update-ului a aparut un mesaj prin care urmatoarea permisiune:

''Allows the app to record audio with the microphone. This permission allows the app to record audio at any time without your confirmation''

WTF?!?!

Cu alte cuvinte, acum trebuie sa am incredere in dezvoltator ca nu va crea un algoritm prin care sa ma asculte oricand are el chef...

P.S. Acum mi-am dat seama ca inclusiv Skype & Hangouts au aceeasi permisiune. That's even more creepy...
 
Păi odată ce i-ai dat acces la microfon, poate să-l folosească oricând. Oricum aveau permisiunea să facă poze, deci ce mai contează că și ascultă :smile:.
 
Nu trebuie să mergi pe încredere. Dacă ai root instalezi Xposed Framework şi modulul XPrivacy şi poţi da deny cu fake la orice permisiuni, per aplicaţie. Mie combinaţia asta mi se pare must have pentru orice rulează Android, din cauza ei nici nu mă mai uit la device-uri la care nu se poate face root.
 
In android 4.3.x, 4.4 si 4.4.1 se poate folosi AppOps fara root pentru controlul permisiunilor, din pacate in 4.4.2 au scos posibilitatea de-a mai fi accesat fara root sau custom rom.
 
Oricum nu l-aş fi folosit pentru că din câte am citit bloca accesul la permisiuni de o manieră brutală, ceea ce, evident, buşeşte multe aplicaţii în momentul în care încearcă să le acceseze. Şi atunci nu văd diferenţa faţă de alegerea care mi se pune în faţă când o instalez – dacă vrei s-o foloseşti accepţi totul sau nimic.

De asta prefer XPrivacy, pentru că nu blochează ci oferă fake data, deci pot continua să folosesc orice aplicaţie doar că nu mai are acces la diverse lucruri.
 
"Most popular" e fix pix, in anii '30 Hitler era extrem de popular (a castigat alegerile), iar in anii '2000 pornul e foarte popular (zice un articol recent pe Ars); de asemenea USL si Justin Bieber sunt extrem de populari, daca mai e nevoie de exemple pentru care popularitatea sux.
 
dSploit (necesita root si nu e din Google Play)

dSploit is an Android network analysis and penetration suite which aims to offer to IT security experts/geeks the most complete and advanced professional toolkit to perform network security assesments on a mobile device
 
Pentru cei care au nevoi din astea, Call Recorder. Funcţionează exact cum mi-am imaginat că trebuie să funcţioneze aşa ceva: îi setezi formatul+calitatea şi intervalul pe care să păstreze înregistrările (ex. 1 săptămână), după care uiţi de el. Marchează înregistrările cu numărul de telefon şi (dacă există) cu numele corespunzător din agendă. Are buton de on/off. Şi nu stă pornit, e abonat la android.intent.action.NEW_OUTGOING_CALL şi PHONE_STATE, porneşte odată cu convorbirea, înregistrează apoi dispare.
 
Google Now Launcher, mai exact launcherul de pe Nexus 5, e disponibil acum si pentru celelalte dispozitive Nexus & Google Play Edition.

Ce are in plus (la prima vadere):
- voice recognition din home screen
- bara de stare transparenta
- ecranul stanga inlocuit de Google cards/Now sau cum ii spune


OK Google! :hihi:
 
More importantly: cum plm se dezactivează cu totul, că dacă din greșeală fac slide up pe butonul home mi-l deschide și nu-l vreau?
 
Back
Top